Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 13:32

Які зміни очікують на київський громадський транспорт (перелік)

З 1 листопада в Києві планується припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті, а в метрополітені – жетонів та зелених безконтактних карт. Про це пише 112.

З 1 листопада в Києві планується припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті, а в метрополітені – жетонів та зелених безконтактних карт.
Фото: uainfo.org

Звільнення кондукторів

В Департаменті транспортної інфраструктури КМДА повідомили, що з 1 жовтня у всьому комунальному громадському транспорті Києва не буде кондукторів.

Наголошується, що всі кондуктори будуть звільнені, а частину з них за бажанням перепрофілюють у контролерів. У «Київпастрансі» потребують 600 контролерів, однак з часом їх кількість може збільшитися.

При цьому в «Київпастрансі» зазначають, що після звільнення всім співробітникам пропонують альтернативні посади в компанії.

Також зазначається, що з введенням єдиного електронного квитка зникнуть касири, які на деяких зупинках у кіосках продавали проїзні квитки.

Без паперових квитків, жетонів та проїзних карток

З 1 листопада 2019 року в Києві планують припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті, а в метрополітені – жетонів та зелених безконтактних карт.

Повідомлялося, що пасажири, у яких залишилися поїздки на старих картах, можуть користуватися ними, поки не закінчиться баланс.

Що потрібно знати про єдиний електронний квиток

Електронний квиток — спосіб безготівкового розрахунку за проїзд у громадському транспорті за допомогою спеціальної транспортної картки Kyiv Smart Card або муніципальної «Картки киянина».

Купити і поповнити е-квиток можна:

  • на станціях київського метро;
  • в точках «Т кіоск»;
  • через мобільний додаток Kyiv Smart City;
  • у особистому кабінеті киянина;
  • в терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click;
  • KyivPayBot в Телеграм і Facebook;
  • KyivMetroBot в Телеграм і Facebook.

Kyiv Smart Card

Тарифи (при придбанні поїздок на транспортну карту Kyiv Smart Card):

  • 1-9 поїздок — 8 грн за квиток;
  • 10-19 поїздок — 7,70 грн;
  • 20-29 поїздок — 7,40 грн;
  • 30-39 поїздок — 7,10 грн;
  • 40-49 поїздок — 6,80 грн;
  • 50 поїздок — 6,50 грн.

Щоб скористатися єдиним електронним квитком, потрібно просто прикласти картку до валідатору або турнікету – і все, ви тільки що оплатили проїзд. Перевіряти в наземному транспорті оплату будуть все ті ж контролери, тільки за допомогою спеціального пристрою, що зчитує.

При кожному використанні на екрані валідатора буде видно, скільки поїздок залишилося на картці.

Картку Kyiv Smart Card буде заблоковано, якщо не користуватися нею протягом календарного року. У цьому випадку невикористані поїздки «зіпсуються» і «згорять» і їх вартість неможливо буде повернути.

Крім цього, зручною заміною жетонам та разовим квиткам стануть квитки з QR-кодами, єдині для всіх видів транспорту. Їх можна буде придбати в боксах самообслуговування і касах київського метрополітену.

Коментарі - 4

+
0
Barmaley33
Barmaley33
10 вересня 2019, 14:49
#
Не понял, а что делать тем, у кого нету карточки?
+
+20
stas12345
stas12345
10 вересня 2019, 15:26
#
Сидеть дома)
+
0
ugasua
ugasua
10 вересня 2019, 16:06
#
И отращивать!
+
0
Oligarh
Oligarh
10 вересня 2019, 15:27
#
Первое изменение - это убрать боксера
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися