Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 12:58

Трейдери просять Кабмін скасувати спецмита на імпорт дизпалива з РФ

Кілька учасників паливного ринку звернулися до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням скасувати введені попереднім Кабміном спецмита на імпорт російського дизпалива, що постачається трубопровідним транспортом. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кілька учасників паливного ринку звернулися до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням скасувати введені попереднім Кабміном спецмита на імпорт російського дизпалива, що постачається трубопровідним транспортом.
Фото: biz.liga.net

Суть звернення

У листах імпортери нафтопродуктів нагадують, що введені спецмита поширюються не на все дизпаливо російського походження, а лише на ту його частину, яка імпортується нафтопродуктопроводом.

«Це означає, що сфера дії спецмита обмежена не так країною походження товару, як способом його транспортування», — йдеться у листах.

Читайте також: Мита на нафтопродукти з РФ посилять монополію групи Приват (аналіз)

Автори звернення вважають, що рішення Кабміну в перспективі матиме негативний вплив на економіку країни, оскільки може призвести до збільшення ціни пального для українських споживачів черещ вищу вартість транспортування іншими видами транспорту.

Читайте також: У Зеленського запевнили, що ціни на дизпаливо не піднімуться

Що відомо

  • 17 липня Кабмін, у відповідь на розширення російських економічних санкцій, ввів спецмита на імпорт дизпалива (трубопровідним транспортом) та скрапленого газу з РФ.
  • Так, спецмито на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, буде становити 3,75% з 1 серпня 2019 року і 4% з 1 жовтня 2019 року. Спецмито на постачання зрідженого газу складатиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися