Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2019, 21:32

Піреус Банк увійшов до Топ-20 найстійкіших банків за 2 квартал 2019 року

Рейтинг складено фінансовим порталом «Мінфін».

Піреус Банк увійшов до Топ-20 найстійкіших банків за 2 квартал 2019 року, згідно з рейтингом фінансового порталу Мінфін, що оснований на аналізі інформації з офіційних та відкритих джерел.

Згідно з методологією фінустановам нараховувалися бали залежно від значення показників за 3-ма групами: стресостійкість банку, лояльність вкладників та оцінка аналітиків.

Задля визначення стресостійкості банку — здатності протистояння внутрішнім та зовнішнім ризикам, аналізувалися такі показники як: залежність від вкладів фізосіб; якість фондування; прибутковість; ліквідність; достатність капіталу; масштаб діяльності.

Показник лояльності вкладників, що характеризує прихильність клієнтів банку до його вкладів й успішність діяльності банку на роздрібному сегменті депозитного ринку, визначався за: часткою банку на ринку роздрібних депозитів; абсолютним та відносим зростанням роздрібного портфелю вкладів за квартал; досвідом роботи на ринку та платіжною репутацією банку.

Оцінку аналітиків надійності банків було сформовано на основі опитування аналітиків інвестиційних компаній Dragon Capital та ICU, а також рейтингових агентств IBI-Raiting та «Експерт-Рейтинг».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися