Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2019, 10:30

7 міфів про санаторії Трускавця

Є стереотип, що якісний відпочинок можна отримати тільки за кордоном. До недавнього часу так і було, але зараз ситуація кардинально змінилася: у нас є готелі і здравниці, здатні зробити щасливими найвибагливіших туристів. Розглянемо усі фактори по черзі.

А в кінці матеріалу читачів «Мінфіну» чекає купон на знижку 10% на проживання в Mirotel Resort & SPA.

Зарубіжні гості вже оцінили всі переваги відпочинку в Трускавці. За даними Трускавецької міської ради, число іноземців, які відвідали курорт цього літа, зросло більш ніж на 60% в порівнянні з минулим. Досвід Трускавця показує, що закордонні туристи знають про переваги відпочинку в Україні більше, ніж багато українців.

Міф 1: Низький рівень сервісу та проживання

В Україні дійсно мало санаторіїв з хорошим сервісом. При цьому на Західній Україні є прекрасна база для відпочинку та оздоровлення: розкішна природа, чисте гірське повітря, цілющі джерела, красиві місця. У Трускавець і раніше їздили гості з усього світу, але до недавнього часу на курорті було складно знайти гідні умови проживання. Але часи змінюються, вимоги туристів ростуть. Попит породжує пропозицію — з'являються готелі європейського рівня.

Взяти хоча б п'ятизірковий готель Mirotel Resort & SPA — елітний комплекс, що розташувався на мальовничій пішохідної вулиці Трускавця. Все тут, включаючи умови проживання, відповідає найкращим європейським стандартам. Номери просторі, обладнані лоджіями і балконами, з яких відкриваються фантастичної краси гірські пейзажі. «Люкси» площею 60 кв. м — з панорамними вікнами, тому в них завжди максимум повітря і сонячного світла.

Є в готелі і президентський «люкс» розміром 130 кв. м. По суті, це повноцінна квартира з вітальнею і двома пов'язаними з нею спальнями. Для кожної спальні обладнані окремі ванні кімнати і балкони. Можна також зняти Miracle Suite площею 105 кв. м.

Для сімейного відпочинку або великих компаній — номери, що складаються зі сполучених між собою кімнат.
Персонал для роботи в готелі ретельно відбирають і постійно працюють над підвищенням його кваліфікації. Тому рівень сервісу в готелі бездоганний — це стосується обслуговування в номерах, в ресторанах, зонах відпочинку та розваг, лікувальному і SPA-центрі.

Міф 2: Немає умов для людей похилого віку, дітей та інвалідів

В цілому це дійсно серйозна проблема для України в цілому і в Трускавецьких санаторіях також можна зустріти її прояви. Індустрія туризму багато в чому все ще орієнтується на соціально активних, працюючих дорослих людей. Про дітей часом піклуються «остільки-оскільки» — в основному формально, щоб привернути увагу їхніх батьків. Про старих і людей з обмеженими фізичними можливостями думають мало.

У Mirotel Resort & SPA доводять зворотнє, так як піклуються про комфорт гостей всіх вікових категорій, а також про людей з обмеженими можливостями. На території комплексу є спеціальні зони для переміщення людей в інвалідних візках, створені відповідні зручності і в номерах. В Європі це вже давно норма, а в Україні такий підхід в сфері гостинності тільки зароджується.

Для комфортного відпочинку з дітьми теж є все необхідне: прекрасно обладнані дитячі кімнати з професійними нянями, школа естетичного розвитку Super Kids, ігрові майданчики. Mirotel Resort & Spa також пропонує програму «Плаваємо разом» для малюків віком від 3-х місяців. Заняття з плавання спрямовані на зміцнення м'язів і тренування опорно-рухового апарату в цілому, підвищення імунітету, координації рухів малюка, розвиток витривалості організму.

У Трускавці працює єдиний в Західній Україні дельфінарій. До речі, на курорті давно і успішно лікують ДЦП, в тому числі і з застосуванням дельфінотерапії.
До речі, гості Mirotel Resort & SPA можуть відпочивати і зі своїми домашніми улюбленцями: є номери для перебування з тваринами.

Міф 3: Немає умов для поєднання роботи і відпочинку

Всі розуміють, що в наш стрімкий час часто доводиться працювати і у відпустці. У сучасних готелях для цього є всі умови.


Наприклад, в Mirotel обладнаний просторий зал Renaissance на 120 осіб з усім необхідним для проведення конференцій, ділових зустрічей, тренінгів, семінарів тощо. В розпорядженні ділових людей: сучасні аудіовізуальні технології, рідкокристалічний проектор, мікрофон, телевізор, програвач для відеокасет і DVD, фліпчарт, вбудований екран, WI-FI тощо.

Міф 4: Можна або добре відпочивати, або якісно лікуватися

Україна — надзвичайно красива країна і на більшості наших курортів можна поєднувати різні види відпочинку. Трускавецькі здравниці славляться не тільки цілющими джерелами і висококласною лікувальною базою. Вони розташовані в місті з чудовими парками, мальовничими вуличками і костьолами. І не варто забувати, що це Карпати в усій їх пишноті.

Влітку тут можна годинами гуляти, кататися на конях і квадроциклах, а взимку підкорювати лижні траси: від Трускавця рукою подати до гірськолижного курорту Буковіца. Курорт невеликий, але активно розвивається. Тут є траси різного рівня складності. Крім того, в Трускавці заплановано будівництво аквапарку.

Є розваги і в самих готелях. Так, в Mirotel Resort & Spa працює нічний клуб Insomnia Lounge & Night Club з караоке, в якому регулярно проходять концерти і шоу.

Міф 5: Годують, як в державній їдальні

Змінюється на краще і ситуація з харчуванням. Зараз в санаторіях Трускавця основний акцент робиться на здорове харчування. Хоча карпатська кухня і надзвичайно смачна, вона все ж досить важка, і підходить далеко не всім. У Mirotel — відмінний шведський стіл. Крім того, працює кілька ресторанів. Ресторан L'escale Restaurant & Bar розрахований на 200 гостей і пропонує смачну середземноморську кухню.

А на верхньому, дев'ятому поверсі готелю, знаходиться Bellini's Piano Bar & Grill з живою інструментальною музикою. У меню представлені страви європейської кухні, вишуканий фьюжн, є широкий вибір риби і морепродуктів, гриль. Крім того, можна замовити страви з основного меню в Renaissance Billiard & Lounge Bar.

Міф 6: Лікувальна база безнадійно застаріла

Лікувальна база різних пансіонатів і санаторіїв Трускавця, безумовно, відрізняється і не завжди відповідає світовим стандартам. Але деякі комплекси в цьому відношенні перевершують багато закордонних — і за методиками лікування, і за якістю. І справа не тільки в сучасному обладнанні (багато курортів регулярно його оновлюють), але і в наявності унікальної природної бази.

Трускавець в цьому відношенні особливо показовий. Тут є не тільки цілюща мінеральна вода, але також унікальні за своїми корисними властивостями сіль «Барбара» і гірський віск озокерит. Все це, плюс новітні технології, дозволяють максимально ефективно лікувати найрізноманітніші захворювання. Тут застосовують комплексний підхід, включаючи водо- і солетерапію, озокерит, лікування грязями, фізіотерапію, баротерапію, вібротерапію і багато інших методик.



У Mirotel розташовується Центр діагностики та лікування «Мед-Палас», в якому представлено найкраще медичне обладнання провідних світових виробників. Фахівці з високою кваліфікацією використовують унікальні природні ресурси курорту і останні досягнення світової медицини. «Мед-Палас» має в своєму розпорядженні устаткування для точної діагностики — гостям можуть запропонувати більше 350 видів діагностичних процедур. Крім діагностичного центру «Мед-Палас» включає водолікарню і Spa-центр. Трускавець в першу чергу славиться своїми лікувально-мінеральними водами. На території Mirotel є власний бювет з мінеральними водами — «Нафтуся», «Броніслава», «Марія», «Софія», «Східницька», «Моршинська».

Міф 7: Краща індустрія краси тільки в столиці

Індустрія краси активно розвивається в Україні вже багато років, тому в багатьох готелях і санаторіях пропонуються SPA-послуги. Адже важливо повернутися після відпустки не тільки здоровими, але і красивими.

SPA-центр в Mirotel пропонує гостям як традиційні процедури оздоровлення і омолоджування, так і ексклюзивні послуги. У SPA-центрі створена хороша база для схуднення і очищення організму. Розроблено програми детокс і корекції ваги. Унікальна пропозиція — авторський комплекс «Інтенсивне жироспалювання». Судячи з відгуків, досягається ефект на кшталт ліпосакції. Для процедур застосовується, зокрема, апарат Lumicell Wave 6, який максимально ефективно усуває локальні жирові відкладення і целюліт.

Як бачимо, міфи — це тільки міфи. Україна стає оздоровницею світового рівня з сервісом і послугами, яких немає у багатьох західноєвропейських країнах. Тут можна не тільки якісно відпочивати, а й отримати висококласне лікування, а також фізичне й емоційне перезавантаження.

Читачі «Мінфіну» отримують знижку 10% на проживання в Mirotel Resort & SPA. Для цього вкажіть в коментарі до бронювання на сайті https://mirotel.ua/ промо-код: «Мінфін-IG42015».

Коментарі - 14

+
+290
krendel
krendel
10 серпня 2019, 13:31
#
А почему не развенчали самый главный миф - о том, что  отдых там стоит дороже чем в аналогичном курорте за бугром!
+
0
Вальдемар Гульдман
Вальдемар Гульдман
10 серпня 2019, 14:00
#
??????
+
+101
Anko
Anko
10 серпня 2019, 19:12
#
Потому что за бугром прибыль в 5-10% считается очень хорошей, а у нас хотят 100% прибыли.
+
+106
Tisha ™
Tisha ™
11 серпня 2019, 16:44
#
«А почему не развенчали самый главный миф - о том, что  отдых там стоит дороже чем в аналогичном курорте за бугром!» - наверное потому, что это не миф.... :)
+
+58
alex859
alex859
10 серпня 2019, 14:25
#
Несоответствие цен: отель тянет на 4*, а ценник как за довольно приличный 5*.
+
+15
Ігор Петров
Ігор Петров
10 серпня 2019, 18:15
#
Написано красиво, но ценник - космос - лучше за эти деньги в Европу слетать
+
+43
Anko
Anko
10 серпня 2019, 18:57
#
Голая реклама, однако.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
10 серпня 2019, 20:09
#
А море там есть?
+
0
Pens
Pens
11 серпня 2019, 2:05
#
Львовские укры дохляки, море им не выкопать.:)
+
+30
sanch ☺
sanch ☺
12 серпня 2019, 9:03
#
Пока запорожские казаки черное море копали, слободские горы лепили :)
+
0
ramarren
ramarren
12 серпня 2019, 13:20
#
Было много миллионов лет назад. А что?
+
0
VikIan08
VikIan08
10 серпня 2019, 20:17
#
И в средине девяностых, не самые лучшие времена для украинцев, ехали в Трускавец практичные немцы. Селились и получали лечение в санаториях на берегу озера за окружной. Об этих санаториях умолчали. Видно, что статья заказная. Полного обзора по санаториях не представляет и пользы от нее мало.
+
0
Alexeykiev
Alexeykiev
12 серпня 2019, 6:53
#
Комплекс хороший. Подтверждаю. Да, дороговат.
П.С. Не реклама.
+
0
SLUA
SLUA
12 серпня 2019, 13:29
#
А чому у вас Україна з маленької літери написана?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися