Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2019, 18:50

monobank і «Мегабанк» сперечаються через дизайн додатків

Співзасновник monobank Олег Гороховський поділився у Facebook своїми враженнями від проекту харківського банку «Мегабанк» — todobank. На його думку, дизайн додатка просто скопіювали з monobank, прибравши лиш фірмового кота, передає ain.ua.

Співзасновник monobank Олег Гороховський поділився у Facebook своїми враженнями від проекту харківського банку «Мегабанк» — todobank.
Фото: nachasi.com

Що каже Гороховський

«Колеги з Мегабанку запустили проект мобільного банку todobank. З дизайном сильно не заморочувалися», — написав Гороховський.

«Вони, напевно, обмірковували таке копіювання і вирішили, що в Україні у них немає ризиків такого плагіату. Шкода, що в Україні авторські права — це порожній звук і їх не бояться порушувати», — додав він.

Читайте також: 5 причин, чому fintech-проекти зазнають поразки

Що думають користувачі

Схожість todobank з monobank помітили й користувачі. У відгуках на Google Play багато хто називає todobank «плагіатом».

Наприклад, головний екран додатків:

Реалізація кешбеків:

Екрани поповнення мобільного телефону:

Що кажуть у Мегабанку

Як стверджують у банку, ідея створення todobank виникла у керівника проекту Андрія Карпінського ще в 2015 році. Він шукав інвесторів і вів переговори з різними банками, в результаті вибрав «Мегабанк», після чого став заступником голови його правління.

За словами представників банку, дизайн додатка кілька разів змінювався.

«Поточний дизайн відповідає best practice при створенні фінансових додатків – як банківських, так і додатків платіжних провайдерів: три-чотири кнопки основних дій виносяться на головний екран, а інші функції знаходяться в інших меню і підменю», — зазначає представник todobank.

У todobank стверджують, що дизайн схожий лише на одному екрані – з електронним гаманцем. В іншому додаток відрізняється від monobank.

«Якщо замовити і прив'язати карту todobank або перейти в будь-яке інше меню, то функціонал і дизайн там зовсім інші. Приміром, якщо на головному екрані свайпнути справа наліво – відкривається меню замовлення карти і блок доданих карток інших банків. Картками інших банків можна оплачувати в додатку todobank всі послуги – такого в банку, з яким нас порівнюють, немає", — говорять в todobank.

Коментарі - 3

+
+30
Буква Ґ
Буква Ґ
8 серпня 2019, 19:14
#
Стандартные кнопки андоида, че они хотят вообще? Леовалет аналогичный дизайн. И монопей вроде так.
+
0
corsww
corsww
11 серпня 2019, 14:07
#
Абсолютнейшая глупость. При минимазации и удобстве управления любой разработчик пришел бы к такому виду или похожему. А если везде нести чушь про плагиат то можно дойти до того, чтобы требовать чтобы другие разработчики не смели использовать в своем приложении кириллицу.
+
0
Kita
Kita
9 вересня 2019, 20:22
#
Тодобанк- *** редкостная.Если у моно реагировали очень швидко на все лаги,то у тодо-полная ассоциация с совдепией.Информации о том,что в сутки можно перевести не больше 499.99 ви узнаете только во время перевода.Поддержка на 3,могут не ответить.Карточку не закажешь,бо поки не підвезли пластик...И так во всем.Пополнение мобильного почему то от 10 гр.Почему-хз...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися