Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 13:20

Глава Ради НБУ оцінив стан економіки України після виборів

У Національному банку оцінили стан економіки України після виборів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.

У Національному банку оцінили стан економіки України після виборів.
Фото: epravda.com.ua

За його словами, стан економіки не дає приводу для оптимізму, а найбільш тривожна ситуація у переробній промисловості.

«Який маємо стан нашої економіки після всіх виборів? Вона не дає приводу для оптимізму. Наприклад, індекс промислового виробництва в червні в порівнянні з травнем склав 98,7% — обсяг промвиробництва в червні поточного року знизився на 1,3% порівняно з травнем. До речі, аналогічна ситуація спостерігається і якщо застосувати „базовий“ метод — в червні цього року по відношенню до червня 2018 року промвиробництво впало на ті ж 1,3%. Найбільш тривожна ситуація в переробній промисловості (зниження до травня поточного року на 2,8%, до червня минулого року на 4,8%) і виробництві товарів інвестиційного призначення (зниження до травня поточного року на 4,1%, до червня минулого року на 8,4%)», — підкреслив він.

Данилишин зазначив, що обсяги виробництва впали і у виробництві будівельної продукції.

«У виробництві будівельної продукції в червні порівняно з травнем обсяги виробництва впали на 7,3% (це відбувається в розпал сезону будівельних робіт!). Не виключено, що це випереджаючий індикатор, який свідчить про наближення уповільнення у будівельній сфері», — написав Данилишин.

Коментарі - 1

+
0
headshaker
headshaker
30 липня 2019, 9:21
#
Зато доллар дешевеет.
Зачем производить когда можно импортировать!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися