Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2019, 19:20

Піреус Банк відкриватиме клієнтам нові рахунки відповідно до міжнародних вимог стандарту IBAN

З 05 серпня 2019 року Піреус Банк відкриватиме клієнтам нові рахунки відповідно до міжнародних вимог стандарту IBAN, що складатиметься з 29 літерно-цифрових символів.

У той же час, до 31 жовтня 2019 року буде діяти перехідний період для клієнтів, яким було відкрито рахунки до 05.08.2019 року, протягом якого можна буде здійснювати розрахунки з використанням формату: МФО + номер рахунку або IBAN.

Під час перехідного періоду, якщо клієнт, якому було відкрито рахунки до 05.08.2019 року, не звернувся до Банку для формування діючого рахунку у формат IBAN, Піреус Банк поступово до 31 жовтня 2019 року автоматично переведе усі рахунки у формат IBAN та проінформує Державну фіскальну службу про зміну реквізитів рахунків осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, фізичних осіб підприємців, юридичних осіб та інших платників податків, рахунки яких підлягають реєстрації в Контролюючому органі.

Також до Пенсійного Фонду України та відповідних органів соціального захисту населення будуть передані оновлені реквізити соціальних рахунків, на які здійснюються зарахування пенсій та інших соціальних виплат.

Вже з 01 листопада 2019 року застосування IBAN буде обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення розрахунків як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема і транскордонних переказів.

Більш детальна інформація щодо IBAN в Україні тут.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися