Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 липня 2019, 9:27

Валютна зарплата: як порахувати податки при її виплаті

При нарахуванні і виплаті зарплати в іноземній валюті найманому працівнику — нерезиденту такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування таких доходів. Про це пише Ліга.Закон з посиланням на роз'яснення ДФС.

При нарахуванні і виплаті зарплати в іноземній валюті найманому працівнику — нерезиденту такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування таких доходів.
Фото: dengi.ua

У ДФС нагадали, що дипломатичні представництва, консульські установи іноземних держав в Україні та представництва міжнародних організацій на території України мають право здійснювати розрахунки в готівковій іноземній валюті, яка отримана з власних поточних рахунків для оплати праці (включаючи доплати, надбавки, премії, інші заохочувальні та компенсаційні виплати) власним співробітникам, якщо останні не є громадянами України або не проживають постійно і акредитовані в МЗС.

Читайте також: Суд дозволив вказувати в трудовому договорі зарплату в валюті

Під час нарахування (отримання) доходів у вигляді валютних цінностей або інших активів (вартість яких виражена в іноземній валюті або міжнародних розрахункових одиницях), такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування (отримання) таких доходів. Базою оподаткування виступає сума нарахованої зарплати.

Читайте також: Середня зарплата зросла на 17,4% за рік — МЕРТ

Тому при нарахуванні та виплаті зарплати в іноземній валюті найманому працівнику — нерезиденту такі доходи перераховуються у гривні за валютним курсом НБУ, що діє на момент нарахування таких доходів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися