Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2019, 10:38

Результати Агропросперіс Банку за 2018 рік: зростання прибутку в 4 рази та подвоєння кредитного портфеля

25 квітня 2019 року Агропросперіс Банк опублікував офіційну фінансову звітність за 2018 рік, підтверджену аудиторською компанією «Делойт енд Туш ЮСК».

За результатами року банк суттєво покращив свої фінансові показники:

  • чистий прибуток зріс майже в чотири рази до 24,1 млн грн

  • депозитний портфель збільшився в шість разів до 136,9 млн грн

  • кредитний портфель подвоївся та досяг 349 млн грн при рекордно низькому рівні непрацюючих кредитів – близько 0,2% проти 50% в середньому по банківській системі України.

2018 року Агропросперіс Банк постійно розширював перелік послуг: для юридичних осіб впровадив обслуговування рахунків умовного зберігання (ескроу) та овердрафти, для фізичних осіб розпочав випуск карток до депозиту та ощадної картки, для аграріїв разом з групою «Агропросперіс» запустив унікальний для ринку проект АП Франшиза – повний комплекс послуг, який спрощує управління агробізнесом і дозволяє вийти на більш високий рівень дохідності.

Протягом року банк підписав 10 партнерських програм із провідними виробниками і постачальниками с/г техніки, за якими агровиробники із площею земель від 100 га можуть придбати якісну техніку за пільговими відсотковими ставками, на термін до 7 років, без обов’язкового першого внеску та без витрат на оцінку і страхування застави.

2016 року Агропросперіс Банк став першим банком, який надає фінансування під аграрні розписки. У 2018 році банк продовжив працювати з цим інструментом та підписав протягом року 62 фінансові аграрні розписки.

У жовтні банк відкрив в ING Belgium прямий кореспондентський рахунок, що є безумовним досягненням для будь-якого українського банку на тлі істотного скорочення банками США і Європи кореспондентської мережі в Україні. Також протягом року банк підтримував кредитний рейтинг на інвестиційному рівні uaAA та найвищий рейтинг надійності депозитів ua1.

«Ми успішно завершили 2018 рік, значно збільшивши активи і прибутковість бізнесу, – коментує голова правління банку Сергій Щепанський. – Протягом трьох років банк щорічно подвоював портфель кредитів агробізнесу, і задля розширення кредитування аграріїв у лютому цього року ми залучили 5 млн євро кредиту від Європейського фонду для Південно-Східної Європи (EFSE). Станом на сьогодні наш кредитний портфель вже перевершив 560 млн грн, що у півтора разу перевершує результат 2018 року».

Щодо послуг для фізичних осіб, за словами Сергія Щепанського, Агропросперіс Банк цьогоріч починає розвиток мережі відділень та онлайн-сервісів, і відкриття другого відділення планується вже найближчим часом.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися