Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 березня 2019, 18:10

Довгостроковий кредитний рейтинг банку «Південний» підтверджено на рівні «uaAA»

Незалежне рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг банку «Південний» на рівні «uaAA» зі стабільним прогнозом. Також агентством підтверджено рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «4+» (висока надійність).

Підтвердження кредитного рейтингу банку грунтується на зростанні операційного прибутку, збільшенні капіталу, збереженні низького рівня проблемної заборгованості та якісній структурі залучених коштів.

Згідно з національною рейтинговою шкалою агентства, позичальник з рейтингом на рівні «uaАА» характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами, а стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Нагадаємо: у грудні 2018 року міжнародне рейтингове агентство MOODY`S підвищило рейтинги банку «Південний». У результаті банк «Південний» піднявся на одну сходинку в рейтингу оцінки ризику (Саа1 → B3). Довгостроковий рейтинг депозитів банку також було переглянуто у бік поліпшення (Саa2 → Саа1 зі «стабільним» прогнозом).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися