Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 лютого 2019, 18:32

У ФГВФО розповіли про схеми виведення коштів зі Златобанку

Беззаставні кредитні договори та махінації з іпотекою — такі основні схеми застосовували для виведення грошей зі Златобанку. Про це розповів заступник директора-розпорядника ФГВФО Віктор Новіков.

Беззаставні кредитні договори та махінації з іпотекою — такі основні схеми застосовували для виведення грошей зі Златобанку.
Фото: capital.ua

Що відомо

  • На момент запровадження тимчасової адміністрації у Златобанку обліковувалось понад 360 кредитних договорів більш як на 9,13 млрд грн. За більшістю з них заборгованість на той час уже була прострочена, і станом на 1 січня 2019 р. погашено кредитів всього на 137,46 млн грн.
  • 1,4 млрд грн кредитів було видано банком взагалі без застави, а частина тих, що були забезпечені заставою, втратили її шляхом укладання менеджментом банку низки фіктивних угод. Загалом було виявлено нікчемних правочинів на загальну суму 1,1 млрд грн, 4,3 млн дол. США та 306,7 тис. євро. Із застави чи іпотеки банку загалом було виведено ліквідного майна більш як на 1,6 млрд грн.
  • Наслідком такої діяльності керівництва Златобанку стало те, що при балансовій вартості активів у 9,5 млрд грн їх реальна вартість не перевищила 1,6 млрд грн (у майже 6 разів менше балансової).
  • При цьому загальна сума акцептованих кредиторських вимог до Златобанку становить 6,8 млрд грн, а сума гарантованих вкладів, яку Фонд уже виплатив вкладникам (станом на 01.02.2019), становить 826,3 млн грн.

Тепер повернення цих коштів Фонду, а також виплати решті кредиторів опинилися під питанням, оскільки, як раніше повідомлялося, Верховний Суд визнав неправомірним віднесення ПАТ «Златобанк» до категорії неплатоспроможних.

Коментарі - 1

+
+15
Rond
Rond
21 лютого 2019, 19:42
#
І знову зрада і звичайне злодійство, за яке нікого не посадять і нічого не повернуть. Бо все вже «порішали» і поділили…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися