Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2018, 11:00

Seedstars в Україні формує майбутнє технологічного підприємництва в Європі та Центральній Азії

Форум з підприємництва для ринків, що розвиваються, разом із відомими гравцями у сфері технологій, підприємництва та інвестицій, відбудеться у Києві. Цього року Seedstars CEE Summit буде особливо сфокусований на сфері громадських технологій (англ. «civic tech») з метою об'єднати ключових зацікавлених сторін регіону для того, щоб поширювати шляхи впливу на життя людей та досягнення цілей сталого розвитку, проголошених Організацією Об'єднаних Націй.

Seedstars World [SSW], найбільше стартап змагання для країн, що розвиваються, вдруге проводить щорічний саміт Seedstars CEE у Києві. Цьогорічний захід пройде 12-14 грудня у партнерстві з компанією Luminate.

Seedstars CEE Summit розпочнеться з Bootcamp Growth Seedstars, де фіналісти зі всього регіону отримають теоретичні та практичні знання від Seedstars щодо моделей зростання бізнесу та маркетингу. Також під час події пройде Форум інвесторів, метою якого є спільне залучення провідних інвесторів з Центральної та Східної Європи, а також Центральної Азії для обговорення інвестиційного клімату в регіоні та забезпечення можливостей для інвестування.

Організації з розвитку спільнот матимуть своє місце в цьому році: на Форумі Game Changers вони будуть вирішувати основні проблеми розвитку запуску екосистем на основі їх реального життєвого досвіду. Семінар «Громадянська технологія» призначений для вирішення до трьох актуальних питань у цій конкретній галузі в інтерактивному форматі мозкового штурму. Кульмінацією Саміту буде конференція 14 грудня, на якій технологічні компанії презентують свої проекти перед членами журі. Деякі зі спікерів, які вже підтвердили участі в саміті, — Руно Аліківі, Голова Funderbeam в Скандинавії, Джефрі Доненфельд, менеджер з інвестицій у Boomtown Accelerators, та Евелін Бучацький, керуючий партнер One Way Ventures.

«У 2017 році нам вдалося об'єднати понад 450 учасників, серед яких підприємці, корпорації, інвестори, ментори, державні органи та стартап-ентузіасти. Ми організували близько 350 зустрічей між стартапами, інвесторами та менторами, та почули купу позитивних відгуків від усіх учасників. Цього року ми прагнемо ще більшого та хочемо запропонувати унікальний практичний досвід для понад 500 учасників!», — каже Агаусейн Ахмедов, регіональний менеджер в країнах Центральної та Східної Європи та Середньої Азії в Seedstars.

Для цього заходу організатори ретельно вивчають роль civic tech в екосистемах регіону, важливість інвестування в продукти та рішення, що покращують зв'язок між громадянами та владою.

«Ми раді підтримувати змагання Seedstars у Центральній та Східній Європі. Як impact інвестори, ми визнаємо, що якість місцевих команд, продуктів та технологій дуже конкурентоспроможна на світовому ринку. Що може зробити команди сильнішою — це покращення soft skills та презентаційних навичок, і тому система місцевих та регіональних змагань заохочує підприємців розвивати такі навички. Регіональний саміт у Києві у грудні 2018 р., що об'єднає велику кількість сильних команд 3 10 країнах регіону, дасть їм змогу ще більше навчатися, спілкуватися та вести переговори в режимі реального часу», — пояснює Олена Бойцун, Директор з інвестицій регіону ЦСЄ у Luminate.

Цей захід також підтримується партнерами – Unit City & Chasopys та локальним амбасадором із Radar Tech.

Про Seedstars

«Вони хотіли закопати нас, але не знали, що ми — насіння» — мексиканське прислів'я.

Seedstars — це швейцарська група компаній, мета якої — впливати на життя людей за допомогою технологій та підприємництва у країнах, що розвиваються, зокрема фокусуючись на цілях стійкого розвитку, оголошених Організацією Об'єднаних Націй. Seedstars зв'язує зацікавлених сторін в рамках екосистем, будує компанії з нуля в партнерстві з державними та приватними організаціями та інвестує в високоефективні стартові компанії. Мета Seedstars — сприятливо впливати на розвиток сфери інвестицій та підприємництва по всьому світу за допомогою різноманітних заходів, починаючи від пошуку стартапів, організації змагань, до побудови компаній та запуску акселераційних програм. Наразі команда Seedstars створила сильну глобальну мережу, що складається з підприємців, інвесторів, інкубаторів, корпорацій та державних службовців у країнах, що розвиваються з усього світу. Група Seedstars включає в себе Seedstars World (Seedstars World Competition) — міжнародні стартап змагання; форум підприємців країн що розвиваються (Seedstars Summit), акселераційну програму (Seedstars Growth); хаби підприємців (Seedspace); програми навчання та тренінгів (Seedstars Academy), а також інвестиційну інституцію, яка поєднує в собі стартап лабораторію та фонд (Seedstars Investments). Один з головних партнерів Seedstars Enel (енергетика), Школа менеджменту Fribourg (HEG Fribourg) та TRECC — Transforming Education in Cocoa Communities (освіта), BBVA (фінанси), Tag Heuer (підприємництво, економія часу та інновації), Merck (здоров'я) та Continental (Мобільність).

Про змагання Seedstars World:

Seedstars World — найбільший у світі конкурс стартапів у країнах, що розвиваються. Вже протягом п'яти років команда Seedstars щорічно відправляється в 9-місячний світовий тур з метою пошуку кращих стартапів на ранній стадії, відвідуючи 65+ країн, організовуючи при цьому більше 100 заходів. В кожній країні Seedstars обирає одного переможця, який надалі буде представляти цю країну и також буде запрошений взяти участь у одному з 5 регіональних зустрічей, які, у свою чергу, об'єднують всіх локальних переможців кожного регіону, з метою комунікації з регіональними інвесторами, менторами та корпораціями. Локальним переможцям також надається можливість представити свої країни на глобальному саміті Seedstars, фіналі змагання, який відбудеться в Швейцарії. Саме там стартапи виборюють можливість отримати інвестиції в розмірі до 1 мільйона доларів. Глобальний самміт Seedstars — флагманська подія Seedstars, яка наповнена різними професійними сесіями, панельними дискусіями, спеціалізованими семінарами, і в цілому, найактивнішими ігроками розвиваються ринків.

Про Luminate

Luminate — глобальна благодійна організація, орієнтована на розширення прав та можливостей людей і установ для спільної роботи над створенням справедливого і відкритого суспільства. Вона була створена в 2018 році П'єром Омідьяром, засновником eBay. Luminate працює зі своїми портфельними компаніями та партнерами для забезпечення того, щоб кожна людина мала можливість звернутися із проблемами, що стосуються її суспільства, а також розвивати чуйність і відповідальність у державі, корпораціях, засобах масової інформації та людей на керівних посадах. Luminate робить це за рахунок фінансування та підтримки інноваційних, рішучих організацій та підприємців з усього світу, а також виступає за політику та дії, які у майбутньому призведуть до змін в чотирьох областях: розширення прав та можливостей громадян, Big data та цифрові права, фінансова прозорість та незалежність ЗМІ. Luminate раніше була ініціативою з управління та участі громадян у мережі Omidyar, а наразі є частиною The Omidyar Group. На сьогоднішній день Luminate підтримала 236 організацій у 18 країнах, фінансування яких складає 314 млн долларів США.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися