Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 вересня 2018, 14:07

Довгостроковий кредитний рейтинг UKRSIBBANK підтверджено

Рейтингове агентство «Експерт-рейтинг» вкотре підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг UKRSIBBANK BNP Paribas Group на рівні uaААА за національною українською шкалою, що означає найвищий рівень кредитоспроможності. Така висока оцінка свідчить про надійність та стабільність банку.

Підставою підтвердження рейтингу стали результати роботи банку у 2017 році та у першому кварталі 2018 року, а також статистична звітність банку за 2017 рік, січень-липень 2018 року.

«Наявність прибутку в UKRSIBBANK за підсумками останніх шести кварталів поспіль і прискорення зростання прибутку в першому кварталі 2018 року відносять до факторів, які здійснюють позитивний вплив на кредитний рейтинг банку. На момент оновлення рейтингу банк виконував свої зобов'язання перед клієнтами і кредиторами відповідно до чинного законодавства», — зазначає рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг».

Також у повідомленні «Експерт-Рейтинг» зазначено, що UKRSIBBANK має безпрецедентно високий рівень підтримки від своїх акціонерів: BNP Paribas та ЄБРР. Банк відмінно забезпечений регулятивним капіталом та ліквідністю, підтримуючи запас ключових нормативів по відношенню до їх середніх значень по банківській системі, водночас оптимізуючи миттєву та поточну ліквідність під поточну ринкову ситуацію. Якість кредитного портфелю банку можна охарактеризувати як: краще, ніж в середньому по ринку.

Загалом, у першому півріччі 2018 року UKRSIBBANK BNP Paribas Group отримав чистий прибуток після оподаткування у розмірі 1 229 млн грн, що в 2,17 рази більше, ніж обсяг прибутку за перше півріччя 2017 року. За цей же період банк помітно наростив чистий процентний дохід і чистий комісійний дохід.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися