Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 липня 2018, 17:20

Найвищий довгостроковий рейтинг UKRSIBBANK підтверджено

Рейтингове агентство «Експерт-рейтинг» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг UKRSIBBANK BNP Paribas group на рівні uaААА за національною українською шкалою, що означає найвищий рівень кредитоспроможності. Така висока оцінка свідчить про надійність та стабільність банку.

Підставою підтвердження рейтингу стали результати роботи банку у 2017 році та у першому кварталі 2018 року, а також статистична звітність банку за 2017 рік, січень-травень 2018 рік.

«Банк гарно забезпечений регулятивним капіталом та ліквідністю, підтримуючи запас ключових нормативів по відношенню до їх середніх значень по банківській системі, водночас оптимізуючи миттєву та поточну ліквідність під поточну ринкову ситуацію. Якість кредитного портфелю банку можна охарактеризувати як: краще, ніж в середньому по ринку»,— зазначає рейтингове агентство «Експерт Рейтинг».

Також у повідомленні «Експерт Рейтинг» зазначено, що UKRSIBBANK має безпрецедентно високий рівень підтримки від своїх акціонерів: BNP Paribas та ЄБРР. За перший квартал 2018 р. загальний дохід BNP Paribas склав 10,798 млрд євро, а прибуток 1,567 млрд євро. Станом на 31.03.2018 р активи BNP Paribas склали 2,151 трлн євро.

П’ять кварталів поспіль робота UKRSIBBANK також була прибутковою, при цьому у першому кварталі 2018 зростання прибутку прискорилося.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися