Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2018, 12:26

2018 — рік мобільних додатків в МФО

У 2017 році на ринку мікрокредитування України трапився переломний момент — більше 60% трафіку на сайти мікрофінансових компаній став надходити з мобільних пристроїв. Важливу роль в зручності використання сайту для клієнтів стала відігравати адаптивна верстка, адаптивний дизайн або мобільна версія сайту. Став очевидним глобальний тренд в сфері — Mobile First. У наслідок чого стратегії по отриманню трафіку на сайт стали помітно змінюватись.

Мобільні додатки для МФО

У 2017 році на ринку України було всього кілька гравців, які мали в своєму озброєнні мобільні додатки, але особливого просування вони не робили, голосно про них не заявляли і особливо відомо про них нічого не було. Все, що можна було знайти — це відкриті кейси в мережі інтернет або публікації в розділі новини на сайтах компаній. Дані програми були досить мізерні своїм функціоналом і дозволяли тільки відправити заявку на кредит, тобто виконували ту ж функцію, що і сайт, але «заганяти» клієнта для заповнення форми в мобільне додатки, змушуючи ще завантажити його перед цим — це не зовсім правильна логіка. Швидше за все саме через це вони так і не стали популярні.

Мобільний додаток від MyWallet

Мікрофінансова компанія MyWallet розпочала свою роботу на ринку України в кінці 2017 року. Однією з переваг і особливостей компанії є саме мобільні додатки. МайВоллет перша МФО на ринку України яка з самого початку своєї роботи має в арсеналі роботи кросплатформенні мобільні додатки під iOS і Android. Мобільні додатки мають не тільки можливістю оформити заявку на кредит, дізнатися рішення, але і додатковий інструментарій у вигляді: погашення кредиту, відправки повторної заявки, онлайн чату підтримки, всієї необхідної правової та інформаційної довідки по компанії, а також всі необхідні розрахунки. Можна сказати, що МайВоллет створили не просто мобільний додаток, а цілий сервіс онлайн кредитування в мобільному телефоні. Тепер не треба заходити на сайт і витрачати час, в 2 кліка на мобільному додатку можна зробити те ж саме.

Ситуація на ринку в 2018 році

На даний момент можна помітити і відстежити за даними «similarweb», що 2 великі гравці ринку мікрокредитування в офлайн і онлайн середовищі, так само вже мають мобільні додаток, але поки, що вони працюють в тестовому режимі, або ще зовсім сирі. Великих рекламних компаній по ним ще ніхто не проводив, і швидше за все про них поки мало хто знає.

Можна зробити висновок, що 2018 виявиться дуже цікавим роком для українських МФО і буде цікаво спостерігати як кожна з компаній буде просувати свої «аплікейшини». Можливо ми побачимо ще нових гравців з додатками в цьому році. Але поки можна сміливо заявити, що MyWallet перші в цьому сегменті, так як ніхто з конкурентів не наблизився до того рівня, з яким вони вийшли на цей ринок.

Коментарі - 1

+
+15
Максим  Попов
Максим Попов
30 січня 2018, 12:41
#
Лучшее приложение среди микрокредитных компаний!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися