Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2017, 19:02

Суд відмовив у позові акціонеру неплатоспроможного банку «Народний капітал»

Постановою Окружного адміністративного суду Києва від 13 грудня 2017 року повністю відмовлено у задоволенні позову акціонера банку «Народний капітал» О. Вороняка.

Постановою Окружного адміністративного суду Києва від 13 грудня 2017 року повністю відмовлено у задоволенні позову акціонера банку «Народний капітал» О.
Фото: wikipedia.org

Акціонер вимагав визнати протиправним та скасувати рішення НБУ про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних та рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про запровадження тимчасової адміністрації у дану фінустанову, повідомляє НБУ.

Зокрема, суд дійшов наступних висновків:

  • у НБУ були усі підстави для віднесення банку «Народний капітал» до категорії неплатоспроможних;
  • приймаючи рішення щодо цього банку НБУ діяв правомірно;
  • регулятор має право віднести проблемний банк до категорії неплатоспроможних у будь-який день протягом 180-ти денного строку;
  • міноритарний акціонер банку не має права за законом оскаржувати застосовані заходи впливу до банку, як до юридичної особи.

Нагадаємо, банк «Народний капітал» було віднесено до категорії проблемних у липні 2016 року, у зв'язку з невідповідністю його структури власності вимогам щодо прозорості. У березні 2017 року Національний банк вирішив ліквідувати дану фінустанову.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися