Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2017, 12:12

До 2060 року половина продукції в усьому світі буде друкуватися — ING

Голландський банк ING прогнозує, що розвиток 3D-друку призведе до того, що світова торгівля впаде на чверть через 40 років.

Голландський банк ING прогнозує, що розвиток 3D-друку призведе до того, що світова торгівля впаде на чверть через 40 років.
Фото: marines.mil

При цьому, транскордонні поставки значно скоротяться, тому що всі комплектуючі можна буде надрукувати на місці, передає Хайтек.

Експерти ING задалися питанням: чи загрожує 3D-друк світової торгівлі? Відповідь вийшла позитивним. Головний висновок: за 4 найближчих десятиліть 3D-друк «упустить» світову торгівлю на 25%.

Принтери дають величезну гнучкість і точність — при правильному розвитку цієї галузі вони можуть швидко замінити значну частину іноземних постачальників, вважають в банку.

Ті ж експерти пророкують, що половина всіх речей, вироблених на планеті через 40 з невеликим років, вийдуть з-під 3D-принтера.

Незважаючи на те, що сьогодні мало підприємств використовують методи 3D-друку в виробництві, ING вже оцінює цю індустрію в $6 млрд. За рахунок інвестицій, нових проектів і великих компаній, пов'язаних з цією індустрією, банк і очікує бурхливого зростання в найближчому майбутньому.

У кожній області будуть розроблені свої власні 3D-технології, пишуть експерти банку. В автомобільній промисловості будуть свої принтери, у важкій — свої. Таке проникнення, можливість підстроювання під певне середовище — головна перевага 3D-друку, яке дозволить їй розвиватися і далі.

Сьогодні вже майже не залишилося областей, куди б не пробралася технологія 3D-друку. Принтери друкують будівлі, деталі кораблів, підводні човни. Їх дуже полюбила медицина, тому що вони дають нові можливості у друку ліків і навіть тканин і органів. І не тільки кісток — є перші зразки людського серця, виготовлені принтером.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися