Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2017, 9:23

В Україні сім банків не завершили докапіталізацію

В Україні 7 банків не мають зареєстрований статутний капітал в 200 млн грн.

В Україні 7 банків не мають зареєстрований статутний капітал в 200 млн грн.
Фото: cxid.info

Згідно з даними Мін'юсту, статутний капітал менше 200 млн грн у банку «Центр», Кредит Оптима Банку, Українського банку реконструкції та розвитку (статутні капітали по 120 млн грн), Альпарі Банку (122 млн грн), Айбокс Банку (122,45 млн грн ), банку «Портал» (125 млн грн), Полікомбанку (145 млн грн).

Як повідомляє FinClub, Нацбанк міг визнати ці банки проблемними ще в липні. Після чого банкам дається 180 днів для усунення порушення законодавства.

Як відомо, згідно із законодавством, акціонери невеликих банків повинні були до 11 липня поповнити капітал до 200 млн грн.

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявляла, що за станом на вересень,по семи банкам проходить процедура верифікації джерела капіталу.

За інформацією FinClub, скорочення списку з 7 до 6 банків викликано тим, що в зоні ризику нібито більше немає Айбокс Банку, до капіталу якого у НБУ немає питань. Цей банк місяць тому повідомив, що завів 77,5 млн грн на рахунок в травні; а документи про погодження статуту банку у новій редакції перебувають на розгляді НБУ.

«Про погодження нової редакції статуту повідомимо окремо», — написав банк 11 вересня.

За наступний місяць банк повідомлень про капітал не публікував, а в базі Мін'юсту вказано його колишній капітал 122,45 млн грн.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися