Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2017, 16:45

Ощадбанк має намір «зростити» 2 мільйони підприємців

Ощадбанк оголосив про старт комплексної програми підтримки малого бізнесу на загальнонаціональному рівні. Головною метою програми є підтримка підприємців на різних етапах життя бізнесу. Якщо ти – підприємець або бажаєш ним стати, то програма «Будуй своє» від Ощадбанку – саме для тебе. Особлива увага банку приділятиметься людям, які вирішили започаткувати власну справу.

«Ця програма – не стільки про гроші, скільки про запит суспільства на пошук нових підприємців. Потрібні сміливці, які не бояться взяти відповідальність за власну справу, власну країну. Ми прагнемо їх знайти та полегшити їм започаткування бізнесу, а також його подальше ведення, – заявив на презентації програми підтримки малого бізнесу голова правління Ощадбанку Андрій Пишний. – Україна потребує два мільйони реальних малих підприємців, а це – 20 мільйонів бізнес-ідей, адже зі стартапів зростає лише кожний десятий. До реалізації цієї програми мають долучитися всі: держава, муніципалітети, міжнародні та донорські організації, фінансове співтовариство та політична еліта України».

Програма «Будуй своє» має загальнодержавне значення, адже кількість реальних підприємців в Україні в десять разів менше, аніж, приміром, у сусідній Польщі. Ініціатори програми вважають, що лише завдяки бурхливому розвитку приватного підприємництва країна зможе суттєво покращити свої економічні показники. Символом програми обрано працьовитого бобра, який ніколи не сидить без діла.

Загалом, програма підтримки малого бізнесу Ощадбанку складається з чотирьох блоків.

Перший блок під назвою «Стартуй легко» – стартовий пакет для бізнесу в одній коробці. Купуючи його, новий чи існуючий підприємець одразу отримує корпоративну картку та розрахунково-касове обслуговування. Також вже можна скористатись сучасним Інтернет- і мобільним банкінгом. Їх функціонал до кінця року буде на рівні кращих зразків таких сервісів для малого бізнесу.

Другий блок – «Будуй своє зручне». Це фактично «рука допомоги» від великих компаній – маленьким. Для людей, які знаходяться на початку свого підприємницького життя, гранди вітчизняного бізнесу пропонують знижки, пропозиції безкоштовно скористатись послугами протягом певного періоду часу, заохочувальні програми. Серед партнерів проекту вже є Київстар, «Нова пошта» та розробник програми аутсорс-бухгалтерії mtax. Партнерська програма «Будуй своє» є відкритою платформою, до якої планується долучити лідерів бізнесу транспортних, маркетингових, рекрутингових послуг, а також мережі готелів, заправних станцій тощо.

Головним ядром навчальної частини програми під назвою «Вчись та розвивайся» є однойменний порталbuduysvoe.com. Тут особа, зацікавлена в підприємництві, може пройти тест та зрозуміти, який з нього підприємець, де його слабкі та сильні сторони в організації малого бізнесу. Коли пріоритети розвитку визначені, підприємець-новачок може пройти навчальні курси, отримати пораду ментора або ознайомитись із новітніми матеріалами по темі власного бізнесу.

Для безпосереднього спілкування експертів з бізнесу та бізнесменів-початківців заплановано й офф-лайн події. Перша з них – грандіозний Get Business Фестиваль, що відбудеться на НСК «Олімпійський» у Києві 20 жовтня. Три тисячі підприємців на цій події отримають шанс поспілкуватись із 60 фахівцями в різних сферах бізнесу на 8 майданчиках.

Останній блок програми – «Отримай фінансову підтримку». Фактично Ощадний банк розгортає нову програму мікрокредитування підприємців (сума кредиту — від 50 тисяч до 5 мільйонів гривень), яка стартує в Києві вже цього року і до кінця 2018-го охопить всі регіони України. Фінансову підтримку підприємцям надає і місцева влада: спільні з Ощадбанком програми часткової компенсації вартості кредитних ресурсів для малого бізнесу вже працюють у 9 областях Україні, а в 4 – такі програми близькі до запуску. Висока зацікавленість місцевої влади у підтримці малого бізнесу свідчить на користь того, що у 2018 році подібні програми діятимуть у всіх областях України.

Крім того, Ощадбанк у партнерстві з фондом WNISEF кредитує соціальне підприємництво під 5-10% річних у гривні. Працюють програми з Німецько-українським фондом та Європейським інвестиційним банком на 220 млн. євро. Діє програма підтримки підприємництва, яку Ощадбанк започаткував з ЄБРР, що передбачає торгове фінансування.

Запуск програми – черговий етап реалізації стратегії Ощадбанку, закріпленої в Меморандумі між ЄБРР, Міністерством фінансів України та банком, який передбачає більшу сфокусованість фінансової установи на послугах для підприємців. Згідно з планами, до кінця 2018 року Ощадний банк має війти до ТОП-3 українських банків у сегменті обслуговування малого бізнесу за розміром кредитного портфеля.

Коментарі - 8

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
13 вересня 2017, 17:44
#
«Нужны смельчаки, которые не боятся взять ответственность за собственное дело, свою страну.» — у нас таких только в Раде 450!
Что значит смельчаки? Громкие слова, суть, что они должны показать, просто человек новый офомленный ФЛП и желающий открыть дело, интересно как ему будет даваться кредит на дело.

А так, удачи. запустят, буду аплодировать — если будут реальный выдачи.
+
0
vadymbanker
vadymbanker
13 вересня 2017, 18:08
#
А самое важное, я думаю у многих глубоко в сознание есть мысль, способен ли украинец заняться бизнесом. или много еще совка… который просто не умеет да и не хочет…
+
0
olekstvorog32
olekstvorog32
14 вересня 2017, 17:49
#
Да какие кредиты?! Нулевому предпринимателю никто их давать не будет. А если и дадут, то только через год, когда он покажет финансовый результат
+
+8
AllInclusive198
AllInclusive198
13 вересня 2017, 18:25
#
Э, шутники… Каждое новое правительство «помогает» предпринимателям как может. То поддержку малому бизнесу, то реформу пенсионного фонда… Теперь выращивать собрались. Есть еще отчаянные?
+
0
yurikiev
yurikiev
13 вересня 2017, 23:43
#
Новая программа микрокредитования — а под сколько процентов? 30% годовых? 40?
+
0
olekstvorog32
olekstvorog32
14 вересня 2017, 17:50
#
Я думаю со всеми перестраховками где-то 50%
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 вересня 2017, 10:58
#
Ребята не будет там никаких 40-50 %, проблема в Ином.
Вчера сам лично общался с Ощадовцами, митуация такая — пока не сами не понимают как все это будет происходить, и как они людям без отчетности и опытом работы будут выдавать «под чесное слово деньги». Давайте хоть дадим время до Октября, потмоу как им нарежут планы по этому показателю и станет ясно как они будут или не будут работать, или это все «филькина грамота».
+
+10
Gennadiy Vityaz
Gennadiy Vityaz
24 жовтня 2017, 19:24
#
Очередной этап отмывки денег? Какие кредиты? Кому нужны предприниматели, технологии, развитие экономики в Украине. Я насмотрелся «поддержки» бизнеса государственными программами за все время незалежности предостаточно. Когда вы уже нажретесь…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися