Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 листопада 2015, 17:15

Судовий спір UKRSIBBANK vs ДФС

У зв'язку з публікаціями у ряді ЗМІ, зокрема у виданнях «Весті» і «Дело», некоректної інтерпретації рішення Вищого адміністративного суду України № 800/64407/13 від 30 вересня 2015 року, UKRSIBBANK вважає за необхідне роз'яснити суть цього рішення.
Цим рішенням поставлено крапку в суперечці банку з Державною фіскальною службою про порядок податкового обліку збитків минулих років. Суть спору полягала в праві банку відносити на збитки минулих років результати угоди по поступку кредитів, якщо таким покупцем було пов'язане з банком особа на дату такої угоди.
Вищий адміністративний суд підтримав позицію УКРІНФОРМ в частині того, що збитки від такої угоди більше не можуть враховуватися в податковому обліку як збитки минулих років. Виносячи таке рішення, ВАСУ керувався вже існуючою практикою по аналогічним спорах податкових органів з банківськими установами.
Рішення суду означає, що банк повинен зменшити суму задекларованих збитків за минулі роки на суму, зазначену в рішенні суду. Своїм рішенням ВАСУ виключив двояке розуміння норми Податкового кодексу.
При цьому ні про які додаткові виплати на користь бюджету або третіх осіб, а також збільшення податкових зобов'язань банку в рішенні не йдеться. Крім того, це рішення жодним чином не впливає на укладену банком угоду поступки кредитного портфеля.
Детальніше ознайомитися з рішенням ВАСУ № 800/64407/13 можна за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/52078686
UKRSIBBANK завжди відкритий до діалогу. І в разі виникнення у журналістів додаткових питань щодо цього рішення Вищого адміністративного суду, банк готовий на них відповісти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися