Банк Альянс — гроші на рахунку є, але оплатити послуги за кордоном неможливо. Жахлива підтримка та приховані ліміти.
1. Неможливість провести оплату:
05.02.2026 намагався здійснити оплату послуг зв’язку (STC postpaid, MCC 4814) на суму всього 3.60 SAR. На балансі достатньо коштів, але операція була відхилена з формулюванням: «Обмеження встановлені банком-емітентом». В додатку немає жодного пункту, де можна самостійно керувати цими обмеженнями або зняти ліміти на подібні операції.
2. Повна відсутність клієнтської підтримки:
Це найгірший досвід спілкування з фінансовою установою:
• Дзвінки з-за кордону: Двічі чекав на лінії понад 20 хвилин. Витратив купу грошей на роумінг, але дзвінки просто обриваються, оператор так і не відповів.
• Telegram: Бот просто не підключає до оператора.
• Viber: Чекав на відповідь 4 години. Коли оператор нарешті привітався, він закрив чат через хвилину, мотивуючи це тим, що «мене немає в мережі», хоча я чекав на відповідь годинами.
3. Непрозорість курсів та конвертації:
Ні в тарифах, ні в додатку немає чіткої інформації про курс конвертації для валют, відмінних від USD/EUR. Судячи з відхиленої операції, банк застосовує власний курс (близько 3.71 SAR/USD), що значно гірше за курс платіжної системи (3.75 SAR/USD).
Підсумок: Банк демонструє повну несерйозність. Якщо у вас виникне проблема з доступом до грошей за кордоном, ви залишитеся з нею сам на сам. Категорично не рекомендую для використання за межами України. Повертаюся до використання monobank та Kredobank, де підтримка працює миттєво навіть під час тривог.
Служба підтримки-боти, необгрунтоване стягнення комісії.
найгірша служба підтримки
Реєстрація більше 4 днів
Такого обслуговування ще ніде не бачив. чотири дні тільки для реєстрації і це ще не кінець
Подяка
Утримують кошти
Ми перевірили вашу заявку — кошти вже повернулися на рахунок, і питання успішно вирішено ✅
Стосовно підтримки перепрошуємо за очікування. І нагадуємо, що ви завжди можете написати нам у офіційний чат у Telegram (@Alliancebank_Bot) — ми обовʼязково відповімо та допоможемо.
Дякуємо, що ви з нами. Сподіваємося, що надалі все працюватиме гладко і без проблем! 💙
Незрозумілі нарахування по карті
Думаю дійсно вигідно на стільки днів без відсотків тільки щомісяця мінімальний платіж від суми заборгованості. Мене все влаштовувало але… В січні 2026 року дивлюся по карті необхідно сплатити більше нарахували ніж кредитний ліміт мені надали, хоча я щомісяця вносив мінімальний платіж, бо січень виходить останній місяць пільгового періоду до 92 днів. Я згоден погасити всю заборгованість, тобто всі кошти, які я використав але не більше. Ще в грудні я декілька разів перепитував у служби підтримки чи треба мені погасити заборгованість до кінця грудня за листопад, бо на початку листопада була операція переказ коштів (олх доставка), так як вважається переказ коштів і на такі операції діє 62 дні а на оплату в інтернеті та торгових точках 92 дні. Я перепитув декілька разів мені необхідно внести до кінця грудня ту суму, бо був переказ коштів на початку листопада. Мені відповіли, ви не хвилюйтеся, у вас все добре, внесіть тільки мінімальний платіж. Я ж знову кажу був же переказ коштів до 62 днів пільговий період відповідно до кінця грудня. І знову відповіли ви не хвилюйтеся, платіть мінімальний платіж. А вже у січні невідомі сума 15381 грн мені нарахування, хоча я використав тільки 11932 грн. Почав писати в підтримку ніхто нічого не розумію. Питаю: поясніть, будь ласка, звідки така сума. Оператор взагалі нічого не знає. Подає запит до фахівців і нічого не відбувається. Знову кажу поясніть чому така сума і знову нічого. Що це за банк взагалі, який не може клієнту пояснити з чого така сума. Повний бардак. Надаю скріни
Ми все перевірили — раді, що ваше питання успішно вирішено. Також бачимо, що все узгоджено з вами.
Сподіваємося, що ваша думка про нас зміниться на краще. Завжди раді відповісти на будь-які питання тут або в чаті підтримки в Telegram 💙
Заблокували рахунок, утримують гроші більше 2 місяців
Блокування і повна нелояльність до клієнта
30 числа на мою картку надійшло близько 2000 грн, після чого банк без попередження заблокував картку.
Протягом цілого дня я намагалася зв’язатися з банком — гаряча лінія не відповідала, у чатах також не було зворотного зв’язку. Лише ввечері оператор повідомив, що блокування пов’язане з нібито неактуальними реєстраційними даними.
Хоча банк міг завчасно повідомити про необхідність актуалізації (через дзвінок), цього зроблено не було.
У той же день я:
подала оновлену анкету,
надала довідку К5,
надала письмові пояснення щодо доходів.
На сьогодні дані все ще перебувають у статусі «актуалізація», картку не розблоковано, жодних чітких строків банк не надає.
Вважаю неприпустимим залишати клієнта у святкові дні без доступу до власних коштів та без зрозумілої комунікації. Про яку клієнтську лояльність може йти мова в такій ситуації — незрозуміло.
На жаль, цей випадок серйозно підірвав довіру до банку.
Ймовірно, це буде останній раз моєї співпраці з Alliance Bank.
Іншим клієнтам раджу зважати на подібні ризики.
Ми перевірили інформацію за вашим зверненням: проблему вже вирішено, дані успішно актуалізовано. Будь ласка, перевірте у мобільному застосунку — все має працювати добре.
Щиро перепрошуємо за незручності та сподіваємося, що ви зміните свою думку про нас на краще.
Дякуємо, що ви з нами 💙
Отправил перевод на свой счет в другом банке по IBAN, а он завис поддержка не работает
Поддержка по телефону не работает.
В ТГ и Мессенджере не отвечает.
А деньги нужны срочно.
Ми все чемно перевірили і бачимо, що ваше питання було одразу успішно вирішено. Сподіваємося, що з подальшими операціями все працюватиме ідеально.
Дякуємо, що ви з нами і вітаємо зі святами 💙
Пенсійна картка
Ми займаємося вашим питанням та детально розбираємося в обставинах. Обов’язково напишемо вам, щойно матимемо результати.
Дякуємо вам за терпіння та розуміння 💙
ФОП рахунок , банк дно повне !
Хочемо пояснити ситуацію з лімітами: на вашому рахунку був встановлений дуже лояльний ризик-ліміт із максимально можливими сумами для фізичної особи. На жаль, підвищити його ще більше наразі немає можливості.
Також уточнимо процедуру закриття рахунків, щоб не виникало плутанини:
— рахунок фізичної особи можна закрити дистанційно;
— для закриття рахунку ФОП необхідно звернутися до відділення банку.
Ми цінуємо кожного клієнта і завжди намагаємося пропонувати найкращi рішення в межах чинних правил. Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, ми з радістю допоможемо.
Самый ужасный банк…
Мутная ***, с которой точно не стоит связываться.
Служба поддержки утверждает, что операция отклонена из-за того, что платежи на Aliexpress не являются небезопасными. И нужно написать заявление в банк чтобы разрешили проводить операции на небезопасных сайтах.
Пошёл в отделение, там ни кто из пяти сотрудников вообще не слышал о таком виде заявления. При этом 0 желания помочь и разобраться в ситуации.
С собакой разговаривать приятнее она хотя бы хвостом повиляет.
Не вздумайте нести в этот *** свои деньги.
Ймовірно, йдеться про транзакцію в країні, що входить до переліку обмежених.
Для вирішення питання потрібно заповнити заяву — це можна зробити повністю онлайн. Ми підготували зручний процес, щоб вам не довелося нікуди їхати.
Будь ласка, зверніться до чату нашої служби підтримки в Telegram @Alliancebank_Bot. там ви зможете отримати заяву, заповнити її, підписати КЕП та надіслати нам на електронну адресу: info@alb.ua
Перепрошуємо за незручності та дякуємо за розуміння. Ми обов’язково допоможемо вам розібратися 💙
Підтримка банку не працює / кошти пропали
Ми перевірили інформацію за вашим запитом: ваше питання успішно вирішено, і кошти повернулися на рахунок. Сподіваємося, що з подальшими операціями все працюватиме ідеально.
Дякуємо, що ви з нами, і маємо надію, що ви зміните свою думку про нас на краще 💙
Чекаю місяць на повернення коштів не обирайте такий банк
Нам дуже прикро, що у вас склалося таке враження про банк, і ми дуже хочемо вам допомогти. Але, на жаль, у відгуку немає ваших даних або контактів, а також недостатньо інформації стосовно проблеми.
Якщо питання актуальне, будь ласка, створіть заявку тут на Мінфін – так ми побачимо ваші дані і зможемо перевірити інформацію та оперативну відповідь.
Або напишіть до нашої служби підтримки в Telegram (@Alliancebank_Bot). Підтримка працює 24/7, і наші спеціалісти обов’язково нададуть вам допомогу.
Ми щиро сподіваємося, що все вирішиться успішно, і ви зміните думку про нас на краще.
дно, а не банк
По суті питання не вирішують. Просто мичать в трубку та й все.
Але вишенька на торті, що через коментарі з описаною проблемою, вони заблочили на фейсбук. Це ж наскільки треба буде боягузами, щоб таке робити. Враження що це не банк, а який сільсікий філіал якоїсь держустанови. Отакий сервіс.
Ігнорують та утримують кошти без причини
Блокування рахунку та відсутність будь-якої комунікації від співробітників банківської установи
Как банк «Альянс» дурит с льготным периодом
Ви почали користуватися карткою в листопаді, тому ваш повний пільговий період триває якраз до кінця січня.
Дата 2 січня 2026 року, яку ви побачили, — це дата чергового ОМП (обов’язкового місячного платежу), а не завершення пільгового періоду.
Механіка стандартна для всіх кредитних карток:
• Ви користуєтеся кредитним лімітом
• Щомісяця формується ОМП
• У межах 92 днів проценти за покупки не нараховуються
• До кінця січня вам потрібно погасити заборгованість, щоб залишитися в пільговому періоді
З моменту, коли ви починаєте користуватися кредитними коштами, вам буде нараховано обов'язковий щомісячний платіж — це сума, яку потрібно сплатити до кінця місяця. Його розмір — 5% від заборгованості на кінець місяця, але не менше 100 грн.
ОМП — це не комісія і не відсотки, і він не скасовує пільговий період.
Підсумуємо:
🔹 Пільговий період 92 дні на покупки — збережено повністю
🔹 Проценти не нараховуються — ви в межах пільги
🔹 ОМП був нарахований і успішно вами сплачений
Тому можете спокійно користуватися карткою. Якщо виникнуть питання, наша служба підтримки завжди з радістю допоможе. Просто напишіть нам у Telegram @Alliancebank_Bot