Минфин - Курсы валют Украины

Установить
olegpr
Олег Приходько Все про нерухомість
Зарегистрирован:
17 августа 2021

Последний раз был на сайте:
17 декабря 2023 в 20:11
Олег Приходько — Все про нерухомість
Керівник девелоперської компанії
15 марта 2023, 10:45

З чого починається відбудова

Якщо хтось сьогодні говорить слово «відбудова» то перша асоціація яка приходь на ум — це «гроші».

І влада, і гравці ринку нерухомості сприймають початок відбудови з потоку інвестицій. Воно й не дивно, адже без коштів неможливо створювати будь-які продукти, у тому числі й проекти нерухомості або інфраструктурні проекти.

Однак, є ще одна українська біда, яку частина суспільства не помічає, а умовні «вигодогабувачі» від тієї біди, лише радіють. Мова йде про сучасні технології будівництва, ремонту, відновлення і т.і.

Наприклад капітальний ремонт доріг, шляхопроводів, комунікацій і т.і. Скільки разів ми дивувалися тому, як десь у розвинених технологічно й ментально країнах, лише за одну ніч, відбувався масштабний ремонт посеред великого міста. Або багатокілометровий міст посеред гірського ландшафту був побудований за лічені місяці. А що в Україні? А в Україні ремонт перехрестя від 30 діб. Будівництво мостового переходу у столиці триває десятиліття, а фраза «метро на Троєщину» стала і болем, і мемом, і лайкою.

Тому, сьогодні надважливо говорити не лише про доступ до фінансів і закордонних інвестицій, а й про технології. Якщо ми будемо відбудовувати країну такими темпо-технологіями, як зараз, то ми ніколи її не відбудуємо. Адже, через 10 років доведеться ремонтувати те, з чого почнеться відбудова, при цьому план відбудови, що був намічений 10 років вперед, ще не буде виконаний і на чверть.

Чи звертали ви увагу, як швидко будувалися ті об’єкти, які фінансувалися приватними меценатами або об’єкти, над будівництвом яких був фінансовий аудит у складі загального супервайзіну. Виходячи з цього виникають думки, може будівельна галузь володіє знаннями, але їй перешкоджає щось інше? А можливо, такі реально, ми відстаємо від технологій країн, які будують багаторівневі автомобільні шляхопроводи, хмарочоси, здатні створювати нові міста і сушу посеред моря, велетенські аерохаби, порти, прокладати залізницю в горах і т.і.

Просмотров: 138, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться