Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Lexpert
Lexpert Lexpert
Зарегистрирован:
1 июня 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:30
Lexpert — Lexpert
юрист
2 июля 2012, 22:23

Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб

Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації  місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні», який покликаний значно спростити порядок реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання і перебування. Крім того, після вступу нововведень процедура зняття з реєстрації та реєстрації нового місця проживання може здійснюватись одночасно. Також, зняття з реєстрації і реєстрація відбуватиметься протягом одного дня у порівнянні із теперішнім семиденним строком. Джерело: ЮФ «Лексперт»

Також законом закріплено обов’язок фізичної особи у 10-ти денний строк після прибуття на нове місце проживання зареєструватися. Баткам новонародженої дитини встановлено місячний строк для її реєстрації місця проживання.

У порівнянні із діючими положеннями Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» відтепер особа віком від 14 років може самостійно подавати заяву для реєстрації місця проживання або зняття з реєстрації.

Однак, Президент України використав своє право та повернув закон без підпису із своїми пропозиціями на розгляд Верховній Раді. У пропозиціях Президент звернув увагу не невідповідність деяких нововведень чинному цивільному, сімейному, податковому законодавствам.

Просмотров: 546, сегодня — 1
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться