Минфин - Курсы валют Украины

Установить
ivasiv
Ігор Івасів Ihor Ivasiv
Зарегистрирован:
12 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:39
Подписчики (2):
kornellio
Роман Корнилюк
38 лет, Київ
BIG
BIG
Киев
Ігор Івасів — Ihor Ivasiv
Інститут кредитних відносин
6 декабря 2012, 13:43

З круглого столу про казначейські зобов'язання

Щойно з круглого стола. Були присутні Олександр Дубихвіст з НБУ, Галина Пахачук з Мінфіну, Олександр Нестеренко з Ощадбанку, Галина Кучер з КНТЕУ, керуючий партнер Pro Capital Group Дмитро Олійник, Тарас Котович, аналітик «Інвестиційний Капітал Україна».

Завжди приємно бути на приємних заходах. Представники НБУ і Мінфіну виглядали справжніми іменинниками. І на те була причина. Як на мене, люди гарно спрацювали, якщо орієнтуватись на результати розміщення казначейських зобов'язянь серії А. В наш тривожний час так приємно побачити хоч якісь перемоги.

Поговорили про результати розміщення, погодившись, що НБУ і Мінфін добре спроектували емісію і вдало знайшли ринкову нішу (саме доларовий номінал і саме у документарній формі). Також розмова йшла довкола перспектив розміщення серії Б. Лише за три дні розміщення було реалізовано казначейських зобов'язань нової серії на 600 млн. дол. США, що дає підстави сподіватись, що ця емісія буде повністю розміщена вже у лютому наступного року. Висловлювалось застереження, що, мовляв, потенціал розміщення вже вичерпано, усі бажаючі вже придбали папери серії Б. На мій погляд, переваги другої серії в більшій інформаційній підтримці. Маю на увазі, по-перше, доволі хорошу інформаційну кампанію Мінфіну, по-друге, це достатнє інформування про результати розміщення, що доволі мотивує потенційних покупців, по-третє, це «горизонтальна реклама»  від власників казначейських зобов«язань.

Буде цікаво спостерігати, як населення знайде нові способи використання казначейських зобов'язань (пред'явницький характер паперів робить їх зручним, наприклад, для здійснення розрахунків). Але найцікавіше буде вже менш, ніж за два роки — після погашення емітентом своїх зобов'язань.

Просмотров: 1344, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 1

+
0
Duke
Duke
6 декабря 2012, 14:43
#
Не дуже цікаво спостерігати. Піар тай годі! ;)
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться