Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Binanceinfo
Crypto INFO BinanceINFO
Зарегистрирован:
12 сентября 2024

Последний раз был на сайте:
17 сентября 2024 в 15:08
Подписчики (2):
bonv
bonv
Калуш
malfar
malfar
Crypto INFO — BinanceINFO
13 сентября 2024, 11:57

Попит і ціна

Схвалення спотового ether ETF, ймовірно, призведе до значного зростання цін на ETH через підвищений попит з боку організацій, які будуть купувати й утримувати ETH. Це віддзеркалює вплив, який спостерігався з BTC ETF на початку цього року, що знизило доступність Bitcoin на біржах і призвело до зростання ціни.

За даними аналітиків з Galaxy Digital очікується, що приплив коштів у ETH ETF становитиме приблизно одну третину від припливу коштів у BTC ETF, що відображає відносну ринкову капіталізацію цих двох активів. Оскільки організації купують та утримують ETH, скорочення пропозиції на біржах може створити висхідний тиск на ціни.

Водночас між bitcoin та ether є досить значні відмінності, що вимагає обережності при екстраполяції динаміки ринку BTC після схвалення відповідного ETF на ситуацію з ETH. По-перше, наратив «цифрового золота», що лежить в основі BTC, відносно простий, що полегшує пояснення активу та його цінності для традиційних інвесторів. Поняття Ethereum як розподіленого суперкомпʼютера може бути дещо складніше вкласти в коротке, переконливе речення.

Цікавим моментом, який слід розглянути, є взаємозвʼязок між спотовими Bitcoin ETF та Ether ETF. Деякі ринкові спостерігачі прогнозують, що ether ETF можуть захопити частку інвестиційних потоків, раніше спрямованих у Bitcoin ETF. З огляду на те, що багато традиційних інвесторів віддають перевагу стратегіям, зваженим за ринковою капіталізацією, і, можливо, не хочуть збільшувати загальний криптовалютний ризик, цілком можливо, що принаймні частина з них перемістить капітал з BTC ETF у ETH ETF. З іншого боку, якщо поява ether ETF зробить BTC більш безпечним варіантом інвестування, приплив у BTC ETF може зрости.

Наразі на біржах зберігається більша частка BTC (11,7%), ніж ETH (10,3%), частково тому, що значна кількість ETH заблокована у стейкінгу та смартконтрактах. На відміну від BTC, ether широко використовується в протоколах DeFi та інших блокчейн-програмах, що означає, що значна частина його пропозиції завжди використовується в різних формах ончейн-активності. Цей природний дефіцит у поєднанні з новим попитом, викликаним ETF, може призвести до більш різких коливань цін і більшої волатильності, створюючи як можливості, так і ризики для інвесторів. Крім того, з меншою ринковою капіталізацією ETH порівняно з BTC, ці надходження можуть мати більш виражений вплив на ціну.

Просмотров: 76, сегодня — 6
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться