Минфин - Курсы валют Украины

Установить
AdvokatChunzhin
Вадим Чунжин Громадський рятівник
Зарегистрирован:
5 апреля 2023

Последний раз был на сайте:
1 февраля 2024 в 20:23
Вадим Чунжин — Громадський рятівник
Адвокат
9 ноября 2023, 12:39

Саботаж Київтеплоенерго в суді не пройшов - гроші киянам доведеться повертати!

Вітаю всіх киян, своїх підписників, клієнтів і партнерів! Маю гарну новину: Оболонський районний суд не дозволив КП «Київтеплоенерго» саботувати його ж рішення щодо перерахунку сум за опалення на користь мешканців Києва. Відповідне рішення, що відхиляє позов КТЕ, напередодні виніс суддя по справі Жук В.М, за що йому окрема благодарність. Дякую, Ваша честь, що вчинили по закону! Це дуже гарний дзвіночок і певний сигнал для комунальних монополістів, що ера безконтрольних грабунків і нарахувань боргів, висмоктаних з пальця, підійшла до завершення! Користуючись нагодою, вітаю мешканців будинку по вул.Івасюка (Г.Сталінграда) 16-д з цією маленькою звитягою! Для цього Ви дійсно зробили велику справу, молодці що не здавалися, не опускали руки, коли були невдачі, а йшли до кінця. Разом з вами ми змогли перебороти саботаж комунальників, форс-мажори та інертність суддів, і наші з вами зусилля поступово дають позитивний результат. Далі буде, не розслабляємось, віримо в Перемогу, віримо в правосуддя!

А зараз трохи детальніше про всі нюанси. Останні дії КТЕ, які намагаються відчайдушно зіскочити з рейок законності у прірву свавілля і відвертого саботажу судових рішень, показали їх справжню сутність. Для уникнення відповідальності, юристи КТЕ вдаються до відвертих махінацій і вводять суддів Оболонського суду в оману. А саме, готують відписки, в яких запевняють, що начебто рішення суду, в нашому випадку – перерахунок за несправедливі нарахування за опалення по групі квартир з б. по вул.Івасюка, колишня Г.Сталінграда 16-д, вже виконані. (що є повною брехнею!) А відтак КТЕ просить суд відмінити виконавчі провадження як такі, що не підлягають виконанню! Така нечувана нахабність змушує хвилюватись про загальну адекватність керівництва монополіста.

Про це вже неодноразово писали ЗМІ і за цією справою уважно спостерігає київська громадськість та правозахисні організації.

Щоправда, українське правосуддя у випадку із позовом до КТЕ, останнім часом здебільшого демонструє зваженість і принциповість. Принаймні, судді, рішення яких саботує КТЕ, не спускають все на гальмах і намагаються відновити законність. Зокрема, суддя Оболонського р-ного суду Жук В.М., який в свій час своїм рішенням зобов`язав КТЕ зробити перерахунок на користь мешканців, уже розглянув дві таких заяви та відмовив КТЕ у праві на саботаж. А значить, рішення доведеться виконувати! ( Посилання https://reyestr.court.gov.ua/Review/114586313

https://reyestr.court.gov.ua/Review/114481661

Якби суддя Жук з якоїсь причини (хабар, тиск, помилка, поганий настрій\почуття) раптом дозволив Київтеплоенерго не виконувати своє ж рішення, це б знищило базові засади Конституції та відкрило «ящик Пандори». Враховуючи стан українського правосуддя загалом, такий прецедент став би справжньою термоядерною бомбою. Це був би такий вибух, який знищив би всі засади правосуддя і всі надії на відновлення довіри до судової влади і законності в державі.

Те, що робить зараз КТЕ, відмовляючись добровільно виконувати судові рішення щодо перерахунку фальшивих боргів мешканців Києва, містить ознаки кримінального злочину, який має бути розслідувано відповідними органами. КТЕ волає, що у них на підприємствах і в офісах проходять начебто незаконні обшуки. Так що ж ви робите, ви ж прямо зараз, самі, серед біла дня, вчиняєте злочин! Нахабно відмовляючись виконувати судові рішення, ви просто змішуєте з лайном рішення українських судів, які зобов’язали вас всього лише трохи притушити апетити і повернути людям несправедливо нараховані суми. Ви ж самі провокуєте САП, і ДБР своїми зухвалими, протиправними діями! Продовжуйте далі порушувати норми закону, і дочекаєтесь, коли почнуться затримання винних у зловживаннях і махінаціях. А ви будете волати про незаконність і тиск, і сподіватись, що вас почують?

Але так не буває – якщо ви не здатні виправляти прості помилки, то з вас дуже скоро спитають за великі.

Ну, уявіть. В такому випадку суддям-хабарникам взагалі б не треба було виносити неправомірні рішення на користь «рішал» і корупціонерів і наражати себе на критику і розслідування. Вони б спокійно виносили рішення, які б виглядали справедливими, але обіцяли б, що надалі їх можна буде просто саботувати, не виконувати. Бо не менш важливішим, а то й більше, за саме рішення є власне його виконання. А тут корупціонери могли б домовлятись із суддями, що на підставі фальшивих довідок, ті будуть визнавати рішення виконаними, навіть якщо це неправда. Ідеальна схема для корпоративної мафії!

Та на щастя, цього поки що не сталося. Щоправда, зараз в Оболонському суді розглядаються ще кілька заяв від КТЕ з проханням визнати виконавчі провадження як ті, що не підлягають виконанню. Тобто, ділки — постачальники комунальних послуг вкотре хочуть уникнути відповідальності за свої махінації

Зокрема, найближча справа № 756/11780/19. Це ще одна гілка по тій самій скандальній справі, що й всі інші, які проти КТЕ веде ваш покірний слуга.

Перша інстанція https://reyestr.court.gov.ua/Review/103490316 та апеляція https://reyestr.court.gov.ua/Review/107817328 визнала правоту киян і зобов’язала КТЕ зробити перерахунок за певний період у бік зменшення сум.

Наразі в Оболонський Районний суд саботажну заяву від КТЕ розглядає суддя Ткач Марина Миколаївна. Власне, вона ж і приймала рішення першої інстанції на користь мешканців будинку Г.Сталінграда 16-д. За моїми даними, на суддів по цій справі зі сторони міської влади, може чинитися певний тиск з метою закрити справу і дати можливість КТЕ і далі безкарно грабувати Киян. Але я сподіваюсь, що як і суддя Жук В.М., суддя Ткач М.М. не піддасться на провокації і вчинить сумлінно, за буквою закону.

А закон, нагадую, наголошує на обов’язковість виконання судового рішення.

Стаття 129-1. Суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов’язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Що ж подивимось, як будуть далі розвиватись події і Триматимемо вас в курсі!

Просмотров: 182, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться