Минфин - Курсы валют Украины

Установить
08092942
Атласова Алла
Зарегистрирован:
7 июня 2018

Последний раз был на сайте:
27 октября 2023 в 16:10
15 октября 2023, 16:03

Тренди на ринку оренди комерційной нерухомості у столиці

Тренди малого бізнесу у столиці

Ріелтор веде багато розмов з рестораторами, цирульниками, косметологами, ремонтниками компів, аптеками, стоматологами, продавцями товарів для домашніх улюбленців. Висновки щодо трендів малого бізнесу у столиці можуть зацікавити, як власників нерухомості, так і орендарів.

По -перше: підприємці не чикають і не опасаються вкладати гроші у бізнес, змінювати сфери бізнесу, вкладати гроші в ремонт і сучасний дизайн приміщень.

По — друге: готовність бізнесу швидко змінювати масштаб. Яскравим прикладом є зміна масштабу бізнесу рестораторів. Причина – зміна погоди. Літній час закінчився, і малий формат кав’ярень з виносом столиків на вулицю йшов разом з літом. Хочеться погрітися і випити чашечку кави там, де тепло і світло. Тому знову актуальні приміщення до 60 метрів..

В трете: на ринку з’явились нові суб’єкті – бізнес зі сходу, півні чи та півдня, враховуючі більшу безпеку у столиці порівняно з регіонами, змінює локацію. Серед мігрантів є ті, що мали бізнес в регіонах і продовжують його у столиці. Багато серед мігрантів молоді, яка має намір залишиться у столиці, без досвіду але, має фінансову підтримку батьків.

В четверте: впевненість, що сьогодні вдалий час для входження на ринок оренди і надія орендарів на те, що ставки будуть рости.

В п’ятих: Типова помилка орендарів. Вони питають у власника тільки площу і ціну. Але ставка залежить від багатьох інших умов: строк оренди; умови перегляду; умови дострокового розірвання договору; можливість здачі у суборенду всього приміщення або його частки; засоби економії електроенергії; наявність приборів кондиціонування та вентиляції.

#малийБізнес #нерухомість #оренда#ставкаОренди

Нравится

Комментировать

Поделиться

Просмотров: 114, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться