Минфин - Курсы валют Украины

Установить
16 мая 2012, 18:20 Читати українською

Шоста конференція Ідей Вартих Поширення

                 

TEDxKyiv: 4 роки 5 конференцій 50 000 людей*

Шоста конференція Ідей Вартих Поширення

«Талант. Освіта. Розвиток» 20 травня 2012, Український дім (Хрещатик, 2)

Щороку в Лос-Анжелесі та Едінбурзі півтори тисячі спраглих до проривних ідей та сміливих відкриттів збираються на конференцію TED. Конференцію, що стала платформою представлення безлічі ідей, вартих поширення, які змінюють наше сьогодення і майбутнє: від першого компакт-диску і першого «Макінтоша» до «Незручної правди» про зміну клімату Альберта Ґора, від індійського «босоного коледжу» Бункера Роя до роботів, що танцюють та грають на музичних інструментах, від анімаційного портрету клітин до друку органів для трансплантації, від дієвої боротьби з корупцією до навчальних іграшок для малих винахідників.

Щомісяця десятки тисяч людей у всіх куточках світу гуртуються навколо ідей, вартих поширення, щоб проводити місцеві конференції TEDx: від TEDxNASA до TEDxOdessa, від TEDxSiliconValley до TEDxNairobi, від TEDxKyiv до TEDxPerm. Їх єднає прагнення до нового і пошук відкриттів і нових талантів в людському середовищі навколо. Місцеві події TEDx стають тим джерелом, навколо якого спілкуються і гуртуються творча та інтелектуально-спрагла частина людства.

20 травня спільнота TEDxKyiv збирає в «Українському домі» українських освітян та бізнес-лідерів, науковців та митців, підприємців та дослідників для спільного пошуку відповіді на питання: Як перетворити Україну на магніт для Таланту? Для спільного пошуку тих шляхів, на яких Талант та Освіта є основою для зростання, підгрунтям для розвитку суспільства, опорою його цілісності та орієнтиром в майбутнє. Ідею конференції вперше викладено в її Маніфесті.

Талант. Освіта. Розвиток. — це лейтмотив 6-ї конференції, яку організовує команда TEDxKyiv за ліцензією світової платформи TED. Своїм баченням шляхів Таланту, Освіти  в прагнення розвитку ділитимуться економіст і стратег Павло Шеремета, науковець Наталя Шульга, поет і видавець Іван Малкович, фінансист Євген Пенцак, фізик і освітянин Олексій Грєков, підприємець Валерій Пекар, організатор фестивалю Jazz Koktebel Лілія Млінарич та інші яскраві та багаті ідеями доповідачі (див. поточну програму конференції).

Запрошуємо Вас долучитися до свята ідей TEDxKyiv та зробити власний внесок в формування суспільства, дружнього до Таланту та освіченості (Реєстрація/ квитки)

* унікальних глядачів відео-виступів з конференцій TEDxKyiv

Про TED: TED — це неприбуткова організація, присвячена Ідеям, Вартим Поширення. Започаткована 25 років тому як 4-денна конференція в Каліфорнії, ініціатива TED перетворилася на впливову платформу, яка дає ідеям, що змінюють світ, поштовх стати новими ініціативами на перетині різних галузей людських знань. Щорічна конференція TED запрошує візіонерів та практиків виступити протягом 18 хвилин. Ці виступи викладаються для вільного перегляду на сайті TED.com (1100+ виступів станом на квітень 2012р.), навколо чого і почала формуватися спільнота TEDx. На конференціях TED виступали Біл Гейтс, Ел Гор, Джейн Фонда, Сер Річард Бренсон, лауреати Нобелівської та Пулітцерівської премій, політики національних та місцевих рівнів, науковці та дослідники та інші шановані особистості. Аудиторія конференції прискіпливо відбирається, складається з топ-менеджерів, науковців, митців і творців сьогодення, та за своєю якістю відповідає високому рівню доповідачів на сцені. Події TED відбуваються двічі на рік: в Каліфорнії, (США) та Едінбурзі (Велика Британія).

Медіа-ініціативи TED складаються з сайту TED.com, де щоденно викладаються нові виступи, та Проекту Відкритих Перекладів (Open Translation Project), що надає можливість перекладу субтитрів до будь-якого виступу з TED волонтерами зі всього світу (86 мов, ~7600 перекладачів, ~28000 перекладів різними мовами станом на квітень 2012р.) TED також заснував щорічну Нагороду TED -  TED Prise. Нещодавно також стартувала освітня ініціатива TEDed.

Про TEDx: В дусі ідей, вартих поширення, TED створив програму під назвою TEDx, де x=незалежно організована подія TED. Це місцеві, незалежно організовані волонтерами події, що зводять людей разом задля обміну досвідом в форматі TED. Конференція TED надає загальне керівництво для програми TEDx, але кожна з подій TEDx, включно з нашою, організована самостійно.

З квітня 2009 р. — від початку ініціативи TEDx — близько 3200 подій відбулися в 800 містах у 126 країнах, що дало майже 13000 виступів у вільному доступі, які переглянули близько 75 млн разів (детальніше про TEDx).

В Україні, окрім Києва, конференції TEDx також відбулися та продовжують розвиватися в Донецьку, Львові, Харкові, Вінниці, Одесі, плануються в Рівному та Ужгороді.

На попередніх 5-ти подіях (TEDxKyiv у 2009 та 2010 рр., про мистецтво та TEDxKyivWomen у 2010 році, TEDxKyiv Підприємництво у 2011р.) виступали: Євген Уткін (ІТ-підприємець, засновник компанії Квазар-Мікро), Ярослав Грицак (історик та публіцист), Дмитро Кункін (фахівець зі зварювання біо-тканин, Інститут ім.Патона), Леся Оробець (народний депутат), Влад Троїцький (режисер, засновник ГогольФест), Тетяна Монтян (юрист), Мішель Терещенко (агро-підприємець), Саша Кольцова (співачка, група «Крихітка»), Андрій Федорів (маркетолог), Ісаак Кушнір (геометр, педагог), Костянтин Могильник (мандрівник команди Equites), Єгор Анчишкін (серійний ІТ-підприємець), Любко Дереш (письменник), Олександр Агафонов (художник), Андрій Худо (ресторатор), Пауль Пшеничка (фізик, викладач), Мар’яна Савка (видавець), Володимир Білоконь (вуличний скульптор), Андрій Бобровицький (еко-будівник) та інші (див. понад 50 виступів). Виступи на TEDxKyiv переглянуло близько 50 тис. людей (в залі та онлайн). 

Про TEDxKyiv: Ліцензіатом TEDxKyiv є ІТ-інженер та викладач Всєволод Дьомкін, організацією займається команда з близько 15 волонтерів з різноплановим досвідом та знаннями (від бізнес-освіти та журналістики до енергоефективності та промислової аналітики).

Більше інформації на http://tedxkyiv.com/.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться