| PLN | 11.62 | 11.92 |
Не виконання ЗУ «Про виконавче впровадження»
Шкодуємо, що у Вас виникло негативне враження про роботу нашого банку. Ми проведемо перевірку та обов’язково надамо Вам зворотний звʼязок.
Не можу зайти в застосунок з 20:18 06.08.26р.
Кешбек не нараховують
Банк ділетантів.
1. Зняття готівки в касі. Відкрита площадка. Ніякої огорожі. Ви, в присутности всієї черги повинні голосно сказати касиру — сумму, номер телефону, и смс. Потім, на великому інтерфейсі, який всі бачать, набрати свій пін-код. Я колись працював в службі безпеки банку. За таке позвільняв бі всіх.
2. Переказ з картки фізичної особи, на картку фізособи. Ліміт 100 000. Щоб його підвищити, требе (увага!) кожний місяць грузити в додаток налогову декларацію і квітанцію № 2. Питання — нащо це робити кожен місяць? Декларація і квітанція за прошлий рік. Вона не зміниться 12 місяців. Чому не можна раз на рік? Відповіді нема.
Питався вірішити це питання з менеджером і начальніцею відділеня. Вони повні нулі. Я на 100% впевненний, що є банківська программа лояльності, якісь преміум картки для підприємців, но вони нічого не знають, нічого не пропонують. Клієнти їм пофігу.
3. За переказ з рахунку ФОП на свою картку беруть гроші.
Буду уходити з цього банку, і всім рекомендую уйти в нормальні банки.
ПУМБ
Несправедливі дії банку
Приниження честі та гідності, шахрайство та некомпетентність
Я прийшла з’ясувати причини списання коштів та законність підстав нарахування відсотків по дебетовій карті, а натомість отримала закачування очей від спеціаліста, некомпетентність та публічне звинувачення від працівників банку. Були проголошені фрази «Не потрібно було брати чужі гроші!!!» від співробітника чоловічої статі, який виносив мені папірець без печаток та підписів, просто надрукований текс на папері, і стверджував, що це офіційний документ банку, який не дозволяє реєструвати скарги у відділенні банку. А також спеціалістка, яка надавала мені консультацію стосовно мого звернення від 17.07.2026 року, та у стверджувальній формі сказала: «Ви просто побачили, що Вам зайшли гроші… і зняли їх!!!». Керівник відділення взагалі не прийняв мене і перевів на спеціалістів. Я хочу почути на якій правовій підставі працівники вашої фінансової установи дозволяють собі подібні звинувачення та висловлювання за відсутності офіційних висновків правоохоронних органів чи рішення суду? Звинувачення у крадіжці або привласненні чужих грошей, коли я прийшла розібратися в помилці самого банку (враховуючи, що проживаю в Івано-Франківській області і добиратися до м. Чернівці є додатковими витратами), є прямим приниженням моєї честі, гідності та ділової репутації. Подібні висловлювання працівників є неприпустимими та порушують ст. 297 Цивільного кодексу України.
Банком порушуюся такі норми чинного законодавства України: ч.2 ст. 28 Закону України «Про фінансові послуги та фінансові компанії»; ст. 19 Закону України «Про захист прав споживачів»; ст. 1212 Цивільного кодексу України; ст. 1073 Цивільного кодексу України.
Внаслідок постійного тиску та залякувань у мене критично зросла тривожність, систематично підвищується артеріальний тиск, що несе пряму загрозу моєму здоров’ю та здатності належно піклуватися про дитину. Банк штучно заганяє мене у боргову яму та використовує методи психологічного терору проти особи, яка перебуває у складних життєвих обставинах та під захистом держави як ВПО.
Чекаю відповіді на всі мої офіційні звернення та скарги. Та ОСОБЛИВО публічних вибачень за порушення вимог щодо етичної поведінки та захисту прав споживачів фінансових послуг.
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації Вам було надано на Вашу електронну анкетну пошту.
Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства та Договору комплексного банківського обслуговування під час надання банківських послуг.
оплата частинами
І ця нагода випала 07 серпня 2026 року. О 9:10 банк нагадав про свій продукт: «Придбайте будь-що зі Сплачуйте частинами до 22.082026 і отримайте 100 грн. Потіште себе бажаним із додатковою вигодою». Прочитав і забув.
Нагода випала в той же день годині в 17. Оформлював онлайн придбання, серед запропонованих оплат частинами була і пропозиція ПУМБу. Вирішив показати лояльність банку і вибрав їхню пропозицію. Із попереднього досвіду: повідомлення про оформлення сплати частинами надходить в банківський додаток і його потрібно тільки підтвердити.
Але, за час останнього оформлення сплати частинами, в банку щось змінилося — о 17:31 отримав вимогу-пропозицію «Оновіть особисті дані», здивувався — десь зо пів року відвідував банківське відділення для оновлення карти. Але дуже треба було завершити купівлю частинами. Варіантів підтвердження два: міськова дія і відеодзвінок банку.
Дією не користуюсь, погодився на відеодзвінок. Відповів хлопчина, спитав чи добровільно я хочу оновити особисті дані, на мою здивовану репліку, що банк вимагає, ще раз спитав чи роблю це добровільно, довелось погодитись. Хвилин з 10 він на мене втикав, розпитував, розгорнутий паспорт до обличчя притуляв, фотографував розвороти паспорту і фото податкового коду зробив, повідомив, що хвилин через 15 як він все опрацює, мені потрібно буде заповнити анкету і я отримаю омріяну сплату частинами.
Окрилений його запевненнямя став чекати на анкету, але …
О 17:46 отримую повідомлення в додатку про Обробку завершено із сумною мордочкою мавпочки Ріната Леонідовича: «На жаль, нам не вдалося опрацювати дані. Зверніться в підтримку або до найближчого відділення» в п’ятницю о 17:46.
Не повірив, що банк дав мені відмову в тім, що його «жаба давить» вділити мені обіцяних 100 грн., але хтозна…
Звернувся ще раз до підтримки, відповіла дівчина. З’ясував, що працівник не побачив рік видачі довідки про присвоєння індивідуального податкового номера (!), матюкнувся в думках, поліз знову за паспортом… також не побачив (маю паспорт-книжечку і отриманий код розміром 15×10 см, щоб не загубити вклеїв на останню сторінку паспорта, і так сталось, що згин потрапив на рік видачі довідки, від тривалого користування довідка акуратно розділилася навпіл, але від добротного клеїння не загубилась, але року видачі добре не видно — думаю, 2001 рік).
Досить активно користуюсь послугами банків, інвестиційних фірм, ніхто до цього не доколупувався, але …
Працівники ПУМБу, певно, не знають, що присвоєний податковий код незалежно від дати видачі довідки не змінюється …
Виручив моно без сотки гривень, але і без оновлення даних.
Зменшив свій ліміт в ПУМБі на пів сотні тисяч гривень — нахіба такий ліміт, коли сплату частинами не оформиш?
От думаю, чи замовити в ДПА нову довідку (по роботі бачив її видрукованою на форматі А4 і не маю бажання щось подібне із собою носити), банків із достатнім кредитним лімітом вистачає, хіба решту також будуть до цього доставатись …
А сотка гривень — фіг з нею: банк — не втратив, а я — не зекономив :)
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Відповідь на Ваше звернення було надіслано на електронну пошту, що зазначена в анкеті.
Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
Клієнтоорієнтованість на рівні 0
Тобто звичайна зміна 1 цифри в реквізитах зайняла купу часу, ще й підтвердження ніякого не надають, що таку заяву залишив (хіба тільки сам не сфотографуєш). Іншими словами розчарування у ПУМБ.
ПУМБ оформив шахрайський кредит на 20000грн. без мого відома через віртуальну карту ''Все можу''.
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали на Вашу анкетну електронну пошту.
Ваше звернення вже передано на розгляд до відповідного підрозділу банку. Ми детально перевіримо описану ситуацію та після завершення перевірки обов’язково надамо Вам зворотний зв’язок.
Повідомляю про шахрайство.
Ось картка, на яку просили 6000гривень:
Обслуживание в отделении
Моя 70-річна тітка звернулася з критичною
проблемою — втрачено кредитну карткою Замість того, щоб за паспортом заблокувати рахунок і видати новий пластик за 10−15 хвилин, співробітники влаштували
знущання.
Літню жінку протримали в залі півтори години, відмовилися допомагати на місці та змусили чекати на дзвінок оператора. У підсумку дзвінок так і не надійшов, картку не заблокували, а тітці просто цинічно сказали:
«Приїжджайте назад завтра».
Це повна некомпетентність, порушення правил безпеки банку та байдужість до літніх людей.
Вимагаю розібратися в ситуації, покарати винних працівників та терміново звʼязатися для
розв’язання питання з карткою!
Пумб шахрайський банк
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Відповідь було надіслано на Вашу анкетну електронну пошту.
АТ «ПУМБ» обманює ветеранів війни: оператори вводять в оману та списують величезні відсотки з УБД!
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо врегулювання ситуації власнику рахунку було надіслано на його електронну анкетну пошту.
Шкода, що у Вас склалося негативне враження про наш банк. Написали Вам у приватні повідомлення для уточнення інформації.
Будемо вдячні за відповідь!
Отстойное приложение. Никто ничего не делает, чтобы исправить баги
Зняття арешту
Моя проблема не стільки в самому арешті рахунку, скільки в тому, як ПУМБ працює після завершення виконавчого провадження.
Виконавче провадження було закрито 24 числа. Цього ж дня приватний виконавець направив до банку постанову про зняття арешту. Інші банки оперативно виконали відповідні дії та розблокували рахунки. На момент написання відгуку минуло вже достатньо днів. За цей час я десятки разів звертався до підтримки ПУМБ і щоразу отримував лише одну відповідь: «Очікуйте».
За цей час мені лише повідомили, що:
— оператори не мають доступу до інформації про надходження постанови;
— вони не можуть перевірити, чи отримав банк лист;
— вони не можуть надати номер внутрішнього звернення;
— вони не можуть з'єднати з профільним відділом або надати його контакти;
— єдине, що вони можуть зробити, — направити внутрішній запит і чекати відповіді.
Як мені, як клієнту, отримати інформацію щодо власного питання?
Найбільше дивує ще інше, що банк дуже швидко виконував платіжні інструкції щодо списання коштів під час виконавчого провадження. Після його закриття швидкість роботи чомусь стала зовсім іншою. Приватний виконавець уже повернув до ПУМБ надлишково стягнуті кошти, що також свідчить про завершення виконавчих дій. Проте рахунок досі залишається заблокованим, а єдина відповідь банку — «очікуйте».
Я не вважаю нормальним, коли клієнт протягом кількох днів не може отримати жодної конкретної інформації, окрім шаблонних відповідей, і не має можливості звернутися до компетентного підрозділу.
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтських рахунків не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали на Вашу ел.пошту.
В свою чергу підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.
Ми бажаємо розібратися у ситуації і вже передали Ваше звернення на розгляд відповідального спеціаліста. Ми обов’язково надамо Вам зворотній зв’язок після отримання результатів перевірки.
Власні кошти
Подяка менеджеру відділеня
Раді, що Ви залишилися задоволені обслуговуванням наших фахівців, дякуємо, що поділилися враженнями. Зворотний зв'язок надзвичайно важливий для нас!
Бажаємо гарного дня!
АТ ПУМБ порушує ч. 3 ст. 1075 Цивільного кодексу України
13 липня 2026 року я звернулася до відділення ПУМБ № 16 (м. Київ, вул. Січових Стрільців, 103−105), де менеджер прийняв мою письмову заяву на закриття рахунків та повернення залишку коштів на мої реквізити в іншому банку або готівкою через касу банка. Копію заяви з відміткою мені видати відмовилися. Виписку банку із залишками видати відмовились. Проте після суперечок, я домоглась надання мені Довідки про залишки на рахунках. В усній формі працівники банку заявили, що причиною блокування стало перевищення ліміту надходжень. Наголошую, що кошти надходили виключно з мого власного рахунку ФОП із чітким призначенням: «перерахування власного доходу». Відтак, походження коштів є повністю легальним, прозорим та офіційним. До мене не було усних чи письмових звернень щодо порушення мною тих чи інших вимог або звернень щодо надання роз’яснювальної інформації відносно тих чи інших операцій з моїми картками та/або прохань щодо надання інформації про походження коштів.
17 липня заблокували мобільний застосунок, щоб я не могла напряму спілкуватись з банком і проводити ідентифікацію для спілкування з офіційним телеграм чат-ботом.
Згідно з ч. 3 ст. 1075 Цивільного кодексу України, залишок грошових коштів на рахунку видається клієнтові або за його вказівкою перераховується на інший рахунок не пізніше ніж через сім днів після отримання відповідної письмової заяви клієнта. Пройшло 10 днів з дня подання заяви. Відповіді немає. Гроші не повертають.
Ми бажаємо детальніше ознайомитися та розібратися в ситуації, про яку Ви вказали у відгуку. Після проведення перевірки ми обов’язково надамо Вам зворотній зв’язок.
пумб дно
Прикро, що у Вас склалася негативна думка про банк.
Нагадування про платіж у застосунку надходять у пуш-повідомленнях, також цю інформацію можна переглянути у розділі «Кредити».
У випадку протермінування надання кредитного ліміту тимчасово призупиняється (пункт 4.3.6.5 ДКБО). Рекомендуємо вчасно здійснювати погашення та очікувати на розблокування кредитного ліміту.
Сподіваємося, надалі Ви матимете лише позитивні враження від користування банківськими продуктами.
Бажаємо гарного дня!