Кредитна пастка Monobank: списали 4600 грн штрафів і «повернули» 253 грн, одразу зрізавши ліміт.
За пів року банк списав з мене понад 4600 грн лише за перевищення ліміту, яке сам же і санкціонував. Це створило нескінченну боргову яму. Після реєстрації скарги № 8391777 банк проявив «лояльність»: повернув 253 грн (менше 6% від вкраденого) і в ту ж саму хвилину зменшив мій кредитний ліміт на ці ж 253 грн. Тобто фактично допомоги — нуль, просто технічне перекладання грошей.
У чаті підтримки мені відверто рекомендували «не звертатися до НБУ». Вважаю такі дії банку недобросовісними, а умови — несправедливими згідно зі ст. 18 Закону «Про захист прав споживачів». Вимагаю повного перерахунку комісій за весь період!
Перевищення суми ліміту виникає, коли витрачаєте більше кредитного ліміту. За це нараховуємо відсотки щодня від найбільшої суми перевищення за день.
Ставка залежить від суми:
• 3,1% — якщо на кінець місяця перевищення до 1000 грн і ви вчасно платите мінімальний платіж
• 6,2% — якщо більше 1000 грн або пропустили мінімальний платіж.
Рекомендуємо поповнювати картку вчасно для покриття платежів за розстрочкою. Якщо кошти не вносити у повному обсязі — списання регулярних платежів буде проходити за рахунок кредитного ліміту або у мінус і таким чином утвориться перевищення суми ліміту.
Monobank нав’язує платний чарджбек замість скасування холду при скасованому замовленні
Магазин оперативно відреагував і офіційно скасував замовлення. У мене є підтвердження скасування. Здавалося б, ситуація стандартна — банк має просто зняти авторизаційний холд (розблокувати суму), оскільки отримувач на гроші не претендує.
Однак підтримка Monobank поводиться, м’яко кажучи, дивно:
1. Відмовляються знімати блокування вручну, змушуючи чекати автоматичного повернення 11−12 днів. Для такої великої суми це неприпустимо.
2. Надіслали у додаток пропозицію «Оскаржити транзакцію» (чарджбек) із попередженням про комісію 19$ та термінами розгляду у кілька місяців!
Навіщо нав’язувати платну та складну процедуру оскарження через платіжну систему, якщо є офіційне скасування замовлення від магазину? Це виглядає як спроба заробити на технічній помилці або небажання допомагати клієнту в елементарному питанні.
Прошу банк втрутитися, розблокувати мої особисті кошти (73 999 грн) за фактом скасування замовлення і не змушувати клієнта чекати два тижні через програмний збій.
Дійсно, існує комісія платіжної системи 19$ за кожну оскаржену транзакцію у разі програшу диспуту, банк не заробляє на цьому. Зверну вашу увагу, що наш банк за статистикою виграє більше 80% диспутів. При виграші комісію не списуємо.
Щоб усе детально перевірити по вашій ситуації — напишемо вам в особисті повідомлення
Помощь лучшая
Працюємо для вас ❤️
Monobank (АТ «Універсал Банк») — Затримка повернення коштів та дезінформація клієнта
Порушення 1. Форма для введення реквізитів переказу залишку мала з’явитись протягом 3 робочих днів (до 17.04), але з’явилась лише 22 квітня — прострочення 3 робочих дні.
Порушення 2. Після введення реквізитів 22.04 банк заявив строк переказу — 1 робочий день. Станом на 27.04 кошти не надійшли — прострочення ще 3 робочих дні.
Порушення 3. Служба підтримки повідомила мене, що переказ виконано. Коли я запросив підтвердження транзакції — визнали, що переказ фактично не здійснювався. Тобто банк свідомо надав мені недостовірну інформацію.
На всі конкретні запитання (яка процедура, який строк, чому немає офіційного повідомлення) — лише відписки: «очікуйте», «це банківська таємниця», «робимо все можливе».
Подано: офіційну претензію до банку та скаргу до НБУ (Управління захисту прав споживачів фінансових послуг).
Будьте обережні: банк може закрити рахунок без пояснень, затримувати ваші кошти та дезінформувати вас про статус переказу.
Рішення щодо обслуговування приймається виважено — після аналізу багатьох факторів і інформації з різних джерел.
Зараз колеги вже займаються питанням переказу коштів, але потрібно трохи більше часу, ніж планувалось.
Також за вашим запитом готуємо офіційну відповідь і надамо її у встановлені терміни.
Оператор Дмитро
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Помогли с мошенничеством
Ви найкращі
Кредит
Реструктуризацію не надають без пояснення причин, комунікація зводиться до шаблонних відповідей тиску та погроз про суд.
Інформація щодо заборгованості подається некоректно — різні строки прострочки в додатку та повідомленнях.
Очікувала більш відповідального та прозорого підходу до клієнтів.
Відправила скаргу НБУ!
По кожній заборгованості рішення приймаємо індивідуально.
Чітких критеріїв для схвалення добровільного врегулювання заборгованості немає.
Хочемо уточнити деталі, тому залишили вам повідомлення в особистих🙏
Вирішення питання в декілька хвилин, яке врятувало важливе становище!!! Дякую!
Хочу щиро подякувати співробітниці служби підтримки Monobank — Ользі, табельний номер 12395 🫶
Ольга дуже уважно поставилася до моєї ситуації та оперативно допомогла змінити номер телефону в застосунку, щоб я змогла успішно авторизуватися в Дії. Усе пояснила зрозуміло, була ввічливою, терплячою та професійною. Завдяки її допомозі питання було вирішено швидко та без зайвого стресу.
Дуже приємно отримувати такий високий рівень сервісу! Дякую Ользі за допомогу та чудову роботу 💙💛
Дякуємо, такі відгуки роблять наш день🫶🏻
Створення КЕП
Я за кордоном і у ДІЇ нові розважальні заходи для тих хто закордоном. Вони видалили діючий підпис і для створення нового вимагають засканувати НФС чіп, який НЕ СКАНУЄТЬСЯ. Зовсім не сканується, на айфоном, ні андроїдом, ні на впн ні опівночі із кровʼю незайманого дракона.
Інших відкритих рахунків ніж в монобанку у мене немає, а на списку від дія, ресурсів де можна зробити КЕП монобанку немає. Тим не менш при зверненні мені пояснили як зробити КЕП і як ним користуватися.
Мене врятували під час врегулювання угоди із іншим банком і тепер я можу вирішити проблему.
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом🫶🏻
Monomarket невідповідність опису доставки
Доставка затримана на 3 дні (замість 18.04 — 21.04), також не виконано умову доставки в квартиру.
Фактичні умови відрізняються від зазначених при замовленні, що є введенням в оману. Очікував значно кращого сервісу.
Розуміємо, що ви розраховували на доставку у квартиру.
Хочемо уточнити, що перед доставкою було повідомлено про обмеження з підйомом через особливості транспортування. На жаль, у таких випадках служба доставки не може виконати підйом на поверх.
Ми вже звернулися до служби доставки для уточнення деталей і працюємо над тим, щоб у майбутньому такі випадки не повторювалися.
Шкода, що це створило незручності та не виправдало очікувань
Додатково написали вам в особисті повідомлення
Подяка за термінову консультацію
На жаль, зараз шахраї стали активнішими: можуть писати з фейкових акаунтів, дзвонити нібито від банку або надсилати підроблені посилання.
Нагадуємо: наші співробітники ніколи не питають ПІН, CVV, пароль із SMS чи термін дії картки, не просять переказувати кошти на «безпечні рахунки».
Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб боротися з такими схемами, та співпрацюємо з кіберполіцією
Найшвидший сапорт в світі!
Дуже вдячний за якість обслуговування!
Особлива подяка менеджеру Карині!
Питання про податок на нерухомість
Це найкращий і досвідчений оператор
Моно банк дякую вам за таких співробітників
Він дійсно є тією частиною вашого сервісу, ця людина настільки в деталях розібралася зі мною в моєму питанні, що я була у захваті
Дякую вам Владислав 💪
Дякуємо❤️
Люблю монобанк ❤️
Хочу висловити величезну подяку працівнику служби підтримки Валентину (id: 11069).
Валентин — справжній профі: дуже відкритий у спілкуванні, відповідає максимально конкретно та миттєво. Дякую за такий крутий сервіс та людяність. Ви найкращі!
Дякуємо🫶🏻
Блискуча технічна підтримка
Перша дівчина-оператор швидко зрозуміла що питання не в її сфері і оперативно перенаправила до фахівця. Проблему застосунку моніторили у реальному часі, що є дійсно круто. Щира дяка пану із табельним номером 11467 — всі баги самі порозбігалися щойно він зайшов в чат :) Кошти нарешті успішно вивела з акаунту.
Нам дуже приємно🙌
Тех підтримка на найвищому рівні
Монобанк не оновлює кредитну історію
Але далі почалося найцікавіше: вже після закриття договору в УБКІ продовжували надходити оновлення, де сума заборгованості вже була 0 грн, але сам статус угоди залишався — відкритий. Тобто банк технічно міг оновити інформацію про відсутність боргу, але чомусь не оновлював статус договору на закритий.
На мої звернення банк відповідав про якийсь внутрішній регламент 33 днів і технічні обмеження. Але логіка тут дуже дивна: якщо банк може передавати в УБКІ оновлення по сумі заборгованості, то чому не може одночасно передати коректний статус договору? Жодного нормального пояснення цьому не надали.
Ще більше насторожує те, що по одній з угод пройшов навіть озвучений банком строк, а статус так і не був оновлений.
У підсумку маю дуже неприємну ситуацію: я користувався кредитами, закривав їх, банк сам підтверджує відсутність боргу і факт закриття, але в кредитній історії при цьому може висіти статус відкрито. Для мене це виглядає як передача неповної або суперечливої інформації до УБКІ.
Не рекомендую банк у частині роботи з кредитною історією та комунікації з клієнтом.
Колеги вже розбираються, щоб допомогти і перевірити всі деталі.
Щойно буде оновлення — одразу з вами зв’яжемось 🙌
Оновлення паспорту в 45 років
Опускаю питання законності даного запиту в умовах воєнного стану, мені головне було зберегти доступ до BankID та не втратити можливість оплачувати український icloud та PS.
Як було:
Отримав пуш приблизно через місяць після 45-го дня народження. Написав в підтримку з питанням, як пройти верифікацію без вклейки фото. Порадили додати діючий закордонний паспорт замість державного старого зразка.
Додав фото закордонного паспорта. Відеодзвінок вирішив відкласти, бо в темну частину доби в квартирі не дуже гарне освітлення.
15 хвилин назад запустив відеодзвінок, чекав оператора 3 секунди.
Ряд питань, фіксація з паспортом на грудях і окремо повторна фіксація паспорта.
Попрощались. Операторка сказала, що рішення буде через пару хвилин пушем.
Прийшов пуш: документ не додано — дата фото та дата дзвінка не збігаються.
Додав свіже фото. Повторний відеодзвінок не знадобився.
Ще через три хвилини прийшло сповіщення про успіх.
Документ в застосунку оновився на закордонник.
Процес простий та безшовний. Очікування в неділю о півдні не було.
Знизив оцінку на 1 бал за те, що в застосунку не було вимоги додати саме «свіже» фото з галереї. Варто додати підказку в текст, де описується процес, щоб не додавати зайвого стресу клієнту поміжковими відмовами.
Зазвичай люди тримають десь в обраній галереї телефону фотку паспорта на будь-які поточні потреби, щоб не фоткати та не множити копії. Було трохи не інтуітивно. Але добре, що не потрібен повторний дзвінок.
Дякуємо також за зауваження — це допомагає нам ставати кращими 💛
Компетентна і швидка підтримка