Для того чтобы оставить отзыв, нужно войти или зарегистрироваться
Rebik81 19 сентября 2025, 15:23
Втрата фінансового номера, величезний рівень професіоналізму, розуміння коли навіть клієнт банку тупить
Підтримка àбанку 19 сентября 2025, 16:17
Добрий день! Дякуємо за високу оцінку 💚🔥
21 сентября 2025, 12:10
Відгук не зарахований (на 21.09.2025).
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Forbidden777 19 сентября 2025, 9:28
Провів десь 3−3,5 години у двох відділеннях Абанку за останні два дні по вул. Європейського Союзу та вул. Загорівській. Що можу сказати:

1. При відвідування відділення з будь якого питання, тобі навіть не запитуючи підключають картку АТБ та картку Bolt. При відвідуванні обох відділень я отримую дзвінки з підтвердженням про відкриття картки. Працівники навіть не пропонують, а мовчки відправляють запит на підтвердження. Додатково, мені пропонують просто всі продукти банку страховку, термінал, premium картку, кредит готівкою. Також змушують пройти навчання користування мобільним банкінгом під тим приводом, що якщо не пройдеш навчання, то ми тобі не видамо депозит.

2. Я був свідком, як людей пенсійного віку змушують донатити на якийсь збір ЗСУ. І взагалі працівники банку так голосно розмовляють що я завжди чую особисті данні інших клієнтів. Найбільше обурює те, що з пенсіонерів вони просто знущаються, не відповідають на питання, змушують задонатити. Це було неодноразово в обох віділеннях. У одного з пенсіонерів був борг по картці 1300 гривень, інша людина прийшла заплатити за комуналку. Тут зараз буде відповідь типу: працівник банку лише запропонував задонатити, але це на так. Працівник банку в ультимативній формі після того як чує питання від клієнта каже: У нас тут збір на пікапи, потрібно задонатити хоча б 100 гривень. Далі він чекає відповіді від клієнта, роблячи психологічний тиск! Подібна ситуація була в обох відділеннях. Дивно, але обирають в жертву лише пенсіонерів, мені ніхто задонатити не пропонував.

3. Працівники стали дуже некваліфікованими. Я раніше скаржився на онлайн підтримку. Хочу перед ними вибачитися, бо насправді онлайн підтримка — це єдиний мозок який залишається в Абанк спроможний хоч на щось. Працівник відділення увесь час обслуговування дублює питання в онлайн підтримку. Відповіді настільки довгі, що кожні хвилин 10 перепитую що відбувається і чого ми чекаємо.
Працівник Абанку витратив приблизно 1 годину для пошуку бланку на закриття ФОП, також він навіть не знав як його заповнювати.
Підтримка àбанку 19 сентября 2025, 20:10

Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися своїм досвідом. Нам дійсно дуже прикро, що він викликав негативні емоції.

Основна мета співробітника — повідомити про умови та переваги продуктів банку. Водночас важливо зазначити, що оформлення не є обов'язковим, і рішення завжди залишається за клієнтом. Це стосується як відкриття карток, так і можливості внести кошти на збір, відкрити вклад тощо.

Щодо останньої частини відгуку, деякі питання дійсно можуть потребувати більше часу для вирішення. Але, ми прагнемо детально розібратись в усіх з зазначених проявів, перевірити інформацію та вирішити питання. Для цього нами вже було надіслано вам особисте повідомлення. Будемо раді обговорити це більш детально.
25 сентября 2025, 20:10
Відгук не зарахований (на 25.09.2025).
Boyard77777 19 сентября 2025, 9:07
Ни в коем случае не открывайте счет в этом банке.Не делайте депозит.Не пользуйтесь их услугами.Вы потеряете деньги.
Новый вид *** от данного банка.
Суть развода.Банк ищет давнюю транзакцию где вам пришел перевод на вашу карту.Перевод где нет данных отправителя.После этого когда вам прийдет перевод на вашу карту они блокируют карту со средствами и сообщают что по старому переводу пришла какая-то жалоба от отправителя которого вы естественно не помните и что надо урегулировать вопрос.На вопрос кто отправитель они естественно не отвечают.И предлагают свой мошеннический выход из ситуации чтобы раазблокировать средства.Это вернуть сумму по которой якобы была жалоба и плюс они берут комиссию в размере 30 процентов от поступившего перевода.Других вариантов у них нет.Еще раз предупреждаю.Ни в коем случае не открывайте здесь счет.А-Банк мошенники
Підтримка àбанку 19 сентября 2025, 16:08

Хочемо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:

У випадку надходження скарг, банк може блокувати картку до підтвердження зарахувань на картку клієнта. Проте, наразі Ваше питання є вирішеним.
23 сентября 2025, 9:43
Відгук не зарахований (на 23.09.2025).
Julia555To 18 сентября 2025, 17:54
Отделение по адресу: Киев, ул. Антоновича, 122
Хочу поділитися щирою подякою команді цього відділення! Звернулася сюди з досить непростим питанням — потрібно було отримати рахунок, що дістався моєму чоловіку у спадщину від дідуся, і паралельно отримати повну виписку по карті. Ситуація була нетиповою, адже я представляла чоловіка за довіреністю, тож документів було чимало, а процедура доволі складна.

Величезне спасибі консультантці Аліні — попри молодий вік, вона проявила себе як справжній професіонал: ввічлива, уважна, тактова і максимально зосереджена на вирішенні питання. Вона не лише коректно оформила всі документи, а й реально шукала способи допомогти. Дуже приємно вразило, що її колега Оксана також підключалася, давала поради й підказки — це було цінно і доречно.

Окремо хочу відзначити Лілію — вона вже дистанційно допомогла завершити справу, пояснила всі нюанси та як встановити зв’язок з банком через месенджер, щоб я могла отримати потрібні документи без повторного візиту у відділення. Це було дуже зручно й підкреслило клієнтоорієнтованість банку.

💙 Зазвичай у мене було нейтральне ставлення до АБАНКу, але після цього досвіду воно змінилося кардинально. Вперше я відчула настільки уважне й людяне ставлення до клієнта. Дівчата — справжні молодці, які зробили все на найвищому рівні.

Щиро дякую вам! 🌷
Підтримка àбанку 18 сентября 2025, 18:13
Добрий день! Просто Вау! 😍 Кращої вдячності годі й чекати. Подяка вже адресована фахівцям. Будемо раді допомогти у розв'язанні різних питань 🤗💚
Поліна Клімкіна 18 сентября 2025, 16:43
Я написала у підтримку, з питанням хто мені відправив кошти, але оператор Назар написав, що «дізнатися не можливо», я йому відповіла «шкода, цікаво було дізнатися, що це за тайний шанувальник мені скинув там мало грошей» на що мені Назар і відповідає «Але все ж таки скидують😁 Поділіться секретом))», Назар дякую вам за настрій, дайте йому премію за піднятий настрій клієнтам☺️❤️
Підтримка àбанку 18 сентября 2025, 17:21
Вітаємо! Дякуємо і Вам за такий теплий та зворушливий відгук. Впевнені, ми ще не раз зможемо подарувати Вам яскраві радісні емоції від співпраці. Подяку вже адресували фахівцю 💚🕊
OMirniy 17 сентября 2025, 20:22
Хотів кредитку, але через свою не уважність офорвив кредит готівкою. Коли дійшло що зробив — трохи за панікував. Звернувся у підтримку через телеграм. Аже через хвилину спілкувався з оператором Михайлом. На всі питання отримав повні і чіткі відповіді. Отримав прчснення як і що робити що б закрити цей не потрібний мені кредит. Коротше — підтримка супер. Михайло — профі своєї справи. Якщо у банка така підтримка з банком варто мати справу.
Підтримка àбанку 18 сентября 2025, 8:50
Добрий день! Дякуємо за Ваш відгук. Ми цінуємо Ваше бажання поділитись досвідом співпраці та завжди раді допомогти у розв'язанні питань. 🥰🙌
Premium20k 17 сентября 2025, 16:37
Мені запропонували картку типу WORLD ELITE безкоштовно, на що я погодився без заперечення. Єдиною умовою було це розрахунок картою від 20000 грн або оплата за обслуговування 400 грн.

Після моєї згоди на відкриття, головний офіс 1,5 години погоджував відкриття з менеджером банку. З менеджером ми домовилися зідзвонитися пізніше. Звісно, за цей час я встиг засумніватися чи це мені це потрібно. Моєю мотивацією була окрема Преміум підтримка.

Я отримав пуш у мобільному банку, на підтвердження відкриття, де вказано що обслуговування безкоштовно без будь яких умов. Я вирішив уточнити це питання з підтримкою, яка банально не орієнтується в простому питанні, як у всіх інших продуктах банку.

Отже, керівництво банку лише ставить план по випуску преміум карток, карток Болт, страховок на авто, та донатам на пікапи без забезпечення стабільних процесів або інвестицій у підтримку. Поки мені оформлювали преміум картку, пенсіонера за сусіднім столиком з боргом по картці 1300 грн., намагалися вмовити задонатити на пікапи для ЗСУ. Мені особисто без моєї згоди намагалися відкрити картку Болт, яку я вже двічі закривав. Цей банк просто СМІХ. Я раніше злився, тепер просто сміюсь як я міг взагалі ним користуватися.

Моя рекомендація банку по виконанню плану продажів — приберіть вже це підтвердження оформлення картки за допомогою телефона клієнта. Це зайвий крок, який заважає вам оформити картку Болт одразу всім клієнтам, підключити страховки, по відкривати преміум і виконати свій план.
Підтримка àбанку 17 сентября 2025, 18:01

Дякуємо за ваш відгук і за те, що поділилися своїм досвідом. Нам дійсно дуже прикро, що ви зіштовхнулися із складнощами під час відкриття картки.

Основна мета співробітника — повідомити про умови та переваги карти. Водночас важливо зазначити, що оформлення не є обов'язковим, і рішення завжди залишається за клієнтом. Карта Visa Signature надає доступ до багатьох сервісів як в Україні, так і за кордоном, а також ексклюзивні знижки. Однією з переваг є консьєрж-сервіс, який готовий допомогти вам вирішити будь-які фінансові питання. Якщо ви здійснюватимете транзакції в POS-терміналах та інтернет-магазинах на суму 20 000 грн на місяць, плата за обслуговування не стягуватиметься.

Ми прагнемо детальніше розібратися в ситуації та знайти її вирішення. Ми вже надіслали вам повідомлення і чекаємо на вашу відповідь. Будемо раді обговорити це більш детально.
25 сентября 2025, 20:10
Відгук не зарахований (на 25.09.2025).
stas343434 17 сентября 2025, 12:45
Арештували ФОП рахунок на який прийшло 300 тисяч гривень. Я все розумію, тому декілька годин збирав для банку всі необхідні документи: І видаткові накладні, і ТТН, і закупівельні акти, і чеки, і техпаспорт на автомобіль, і договір оренди офісу, і фото продукції, і договори поставки з декількома контрагентами, і лист-відповідь на всі питання з розлогим розʼясненням. А відповідь мені прийшла за 1 хвилину, очевидно навіть без розгляду. Можна повторно переглянути рішення про розірвання ділових звʼязків, щоб хоча б пояснили причину такого рішення. Розірвання договору впливає на мою ділову репутацію серед інших банків, тому сподіваюся на відповідь
Підтримка àбанку 17 сентября 2025, 14:23

Як фінансова установа, ми дотримуємося вимог чинного законодавства, зокрема норм фінансового моніторингу. У рамках цих вимог банк має право тимчасово обмежувати окремі операції та запитувати документи, що підтверджують джерело походження коштів.

Ми детально проаналізували ситуацію, повідомляємо, що документи були надані вами 10 вересня 2025 року. Дане рішення приймалося протягом 7 днів, під час яких ми запитували додаткові уточнення. Остаточне рішення про розірвання співпраці було ухвалене 17 вересня 2025 року. В результаті проведеного аналізу було вирішено завершити ділові відносини з вами.

Хочемо повідомити, що рішення про розірвання ділових відносин з банком є остаточним і не підлягає перегляду. Це рішення було ухвалене після ретельної перевірки наданих вами документів на основі внутрішніх політик та процедур, які регулюють нашу діяльність. Повідомлення ми відправили у вибраний вами месенджер та чекаємо на вашу заяву щодо перерахування залишку коштів.
Helenny 16 сентября 2025, 20:58
Хочу висловити щиру подяку АБанку за професіоналізм та клієнтоорієнтованість. Потрапила у неприємну ситуацію з інтернет-замовленням: після передплати продавець не надіслав товар і всюди мене заблокував, хоча раніше неодноразово робила замовлення в цього продавця. У відчаї звернулася спочатку до свого банку, в потім до АБанку, хоча навіть не є його клієнткою, адже саме на картку цього банку я здійснила переказ. Детально описала ситуацію, але вже майже не сподівалася на результат. Яке ж було моє здивування, коли мені зателефонували з банку й повідомили, що кошти будуть повернуті! І дійсно — до вечора гроші повністю зарахували назад на мою карту. Дуже вдячна команді АБанку за швидку реакцію, уважність та реальну допомогу у вирішенні проблеми.
Підтримка àбанку 17 сентября 2025, 8:06
Дякуємо за відгук! Ваші слова вдячності підтверджують, що ми рухаємося в правильному напрямку. 😊
AMac 16 сентября 2025, 15:51
Тиждень тому я намагався поповнити картку А-банку через депозитний банкомат самого А-банку. Сума була велика. Поповнення в цьому апараті відбувається не по одній купюрі, а всі одночасно. Цей банкомат чеки не видає, але можна запросити чек на телефон.
При поповненні кнопка «Чек на телефон» була неактивна, банкомат завис і з'їв всі мої кошти.
Так як це був робочий день, я моментально звернувся у відділення банку з заявою. Скарга була прийнята під № 3916600.
З того моменту пройшов тиждень, але жодного дзвінка і жодних дій від банку так і не було. Я телефонував майже щодня, абсолютно безрезультатно. Оператори не надають конкретних відповідей на питання, і в результаті просто переривають зв’язок. Називають кінцеву дату «розгляду» аж 24 вересня! А нічого, що це мої гроші, які в мене просто вкрали? І що вони мені були потрібні терміново?
На питання, чи проводилась інкасація цього банкомату, відповіді не дають. Банкомат досі працює, і мабуть продовжує далі красти кошти.
Жодного доказу, що я поклав туди таку суму, я не маю — чеки там взагалі не заплановані. Тому має бути зрозуміло, що я вимагаю термінову інкасацію, щоб отримати хоч якісь докази. Але схоже, А-банку на це абсолютно байдуже.
Це вже другий такий випадок саме з цим банкоматом. Але минулого разу гроші повернули за пару днів, тому я спочатку не хвилювався. Але цього разу А-банк вирішив вчинити інакше.
Попереджаю всіх: не користуйтесь цими банкоматами, а краще взагалі не користуйтесь послугами А-банку.
Підтримка àбанку 16 сентября 2025, 19:27

Щиро перепрошуємо за ситуацію, яка виникла з поповненням картки. Ми розуміємо, як важливо для вас вирішити це питання, і вже передали вашу ситуацію спеціалістам для швидшого вирішення. Незабаром ваше питання буде вирішено і ми відразу вас повідомимо. Ми обов'язково звернемо увагу на якість наших консультацій, щоб у майбутньому вони були більш інформативними та корисними для вас.

Дякуємо за прийнятий дзвінок і за пропозицію щодо впровадження паперових квитанцій у банкоматах. Ми також передали цю ідею відповідним спеціалістам для уточнення можливості реалізації. Дякуємо за ваше терпіння і розуміння.
Женя Женя 16 сентября 2025, 1:31
1. Нав’язування послуг під приводом відмови в обслуговуванні

Щоразу для купівлі валюти пропонували оформити їхню картку, стверджуючи, що валюту можуть купувати лише клієнти банку. Після чергового візиту до відділення, не бажаючи сперечатися, оформив картку, про всяк випадок, якщо з основним банком виникнуть труднощі. Але на питання, чому я маю бути клієнтом саме цього банку для купівлі валюти, зрозумілої відповіді так і не отримав.

2. Агресивне нав’язування кредиту «готівкою»

Працівники почали наполегливо телефонувати кілька разів на день із пропозицією оформити кредит «готівкою» під великі відсотки, подаючи це як «вигідну пропозицію». Із поваги до їхньої роботи я кожного разу вислуховував умови і чемно відмовлявся.

Згодом наполегливість посилилася: дзвінки по кілька разів на день, навіть після відмови — за менш ніж місяць знову дзвонили. Деякі розмови були схожі на допит: мене розпитували про фінансові потреби та причини відмови. Все зводилося до фраз на кшталт: «Як це тобі не потрібен кредит і в тебе достатньо власних грошей?» Просто інколи доходило до абсурду.

Телефонні атаки припинились лише після мого попередження, що закрию рахунки, якщо дзвінки не припиняться. Причому спрацювало це лише після другого звернення та скарги.

3. Дивний підхід до встановлення кредитного ліміту

За весь час користування жодних прострочень не було в цьому та інших банках. Ліміт періодично використовувався та погашався в день використання або ще до завершення пільгового періоду. Я не маю пільг по відсотках, не перебуваю в зоні бойових дій, і прострочень в інших банках також не маю. Загальні кредитні зобов’язання — менш як 5 000 грн у форматі «покупка частинами».

Незважаючи на це, кредитний ліміт — лише 5 000 грн. Заради інтересу кілька разів подавав запити на його підвищення — завжди отримував відмову, також і щодо розстрочок.

Для порівняння провів експеримент в інших топових банках: за кілька хвилин схвалили всі продукти на суми з шістьма нулями. Інформація всюди була однакова- про доходи та зобов’язання.

Найцікавіше, що після кожної відмови щодо підвищення ліміту, щодня о 8 ранку надходили СМС з пропозицією оформити кредит «готівкою» на 50 000 грн із «вигідними умовами».

Робіть висновки самі. Від представників банку чекаю адекватної відповіді по кожному пункту. Розповіді про «скорингову модель» — не потрібно.
Підтримка àбанку 16 сентября 2025, 11:00

Нам прикро, що у вас склалася така думка про наш банк. Приносимо вибачення за незручності, які виникли.

Хочемо пояснити що, під час валютно-обмінних операцій, згідно з Законом України від 28.04.2020 р. № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів...», в касі проводиться обов'язкова ідентифікація клієнтів. Наші співробітники можуть запропонувати відкрити картку, але важливо зазначити, що це не є обов'язковим, і рішення залишається за вами.

Кредитний ліміт банк розраховує індивідуально для кожного клієнта, і на його зміну можуть впливати багато факторів. У разі недоступності одного кредитного продукту ми пропонуємо оформити інший, доступний для вас. Щодо кредиту «Швидка готівка», ми цінуємо ваші зауваження, тому беремо на себе завдання проаналізувати частоту комунікацій та дзвінків з такими пропозиціями.

Ми вже надіслали вам повідомлення в особисті, і чекаємо на вашу відповідь. Будемо раді розібратись більш детально. Сподіваємося, що дана ситуація не вплине на ваше подальше обслуговування в нашому банку.
Freziuk 15 сентября 2025, 18:57
Отделение по адресу: Винница, ул. Скалецкого, 9
Друзі раджу вам всім абанк в мене була в Абанку поставлена неправильна одна буква в фамілії профі зробили швидко дякую їм за їхню роботу
Підтримка àбанку 15 сентября 2025, 19:27
Добрий день! Дякуємо за відгук та високу оцінку. Ваші слова вже передаємо фахівцю у вигляді подяки 💚🤗
Magnifique04 15 сентября 2025, 15:13
Придумали выдуманные жалобы, блокнули счет полтора года назад. Сейчас банк решил вопрос, списал свои конские комиссии и сказал закроет счет и переведет деньги на другой банк. Но после того как они списали свои комиссии. Перестают отвечать в чатах и шлют только отписки, чтоб приходила в банк. Банк мошенников № 1. Закройте счет ****.
Підтримка àбанку 15 сентября 2025, 16:55

У випадку надходження скарг, банк може блокувати картку до підтвердження зарахувань на картку клієнта. В рамках даного аналізу банком було прийнято рішення про завершення ділових відносин. Проте, питання наразі є успішно вирішеним.
Kensai 15 сентября 2025, 2:37
Ребята, скажу так, я написал в чат, решили мою проблему за 10 минут. Все чётко и все по делу.
Підтримка àбанку 15 сентября 2025, 8:46
Добрий день! Ви надихаєте нас. Дякуємо за відгук. Будемо вдячні за відповідь в особистих повідомленнях для формування подяки на фахівця. 💚
Vladimir26K 14 сентября 2025, 13:08
П’ять разів надсилали у додаток підтвердження на закриття, але картки не закриваються.
Підтримка àбанку 14 сентября 2025, 15:07
Дякуємо за відгук!

Ваше питання вже передано на опрацювання, і ми працюємо над його вирішенням. Після завершення обов’язково з Вами зв’яжемося та повідомимо результат.
artemqqqqq 14 сентября 2025, 12:55
Все зробили швидко.10/10
Підтримка àбанку 14 сентября 2025, 13:05
Дякуємо за оцінку👏
Pasta65 13 сентября 2025, 12:14
Чому я, як клієнт Абанк, не можу переказати 150 гривень нерезиденту України, у якого теж відкритий рахунок в Абанк в гривні в межах України? В той час я можу переказати з мого рахунку Монобанк ту саму суму без жодних проблем?

Ось таку відповідь я отримав в приватній бесіді з підтримкою:
«Ми дотримуємося законодавства не дозволяючи такий платіж. Нам не відомо чому Монобанк порушує законодавство НБУ дозволяючи вам провести такий платіж»,
«Таким чином Абанк захищає міжнародні резерви для запезпечення обороноздатності України».
Підтримка àбанку 13 сентября 2025, 17:00

Заборона на перекази з карток резидентів на картки нерезидентів в Україні регулюється законодавством, яке стосується валютного контролю.

Нагадаємо що згідно із Законом України «Про валюту і валютні операції», операція з переказу коштів у гривні за участю нерезидента є валютною операцією, що підлягає валютному нагляду. Якщо інформації про резидентність отримувача немає, уповноважена установа, що обслуговує платника, не може чітко ідентифікувати, чи є така операція валютною, чи ні. Це зумовлює ризик невиконання цією установою функцій агента валютного нагляду.

Нерезиденти можуть самостійно поповнювати свої картки в àбанку, надаючи підтвердження походження коштів. Це дозволяє дотримуватися вимог законодавства та забезпечувати прозорість фінансових операцій. Ми цінуємо вашу лояльність і сподіваємося на ваше розуміння.
all123 12 сентября 2025, 15:39
31 мая потребовал полную документацию по карте. Ихнем приложением в смарте не пользуюсь. До сих пор12.09.2025 ничего не пришло. Банк ***. Буду подавать в суд. С горячей линии не слушают я им об одном они о другом. И почему-то поднимают долг на 20 процентов при озвучивание долга. (при упоминании суда мне работники недобанка начинают говорить про три шестьсот тысячи грн. Я объясняю что мне глубоко не интересно сколько стоит иски их будет штук 8) тел с которого звонила 0636964213
Підтримка àбанку 12 сентября 2025, 17:11
Добрий день! Нам прикро, що у Вас склалась така думка про банк.

31.05 нами дійсно було отримано Ваш запит, на який було успішно сформовано та відправлено відповідь у встановлений законодавством термін, про що фахівець банку проінформував Вас 20.06 в дзвінку близько 14:55.

Зауважимо, що в разі наявного прострочення банк дійсно може інформувати Вас про необхідність внесення коштів. Така сума не лише може спричинити таке інформування, але й впливає на Вашу кредитну історію. Впевнені, Вам вдасться розв'язати дане питання в найкоротший термін
Walerii 12 сентября 2025, 15:18
Якщо клієнти А-банку переказують свої кошти зі своєї а-банківської карти на карту іншого українського банку, то потім ту квитанцію, яку генерує А-банк не можна перевірити на https://check.gov.ua, оскільки а-банківська квитанція не містить 16-циферний номер. Адже на https://check.gov.ua можна перевіряти тільки ті квитанції, які мають 16-циферний номер.
Тобто, А-банк не налагодив роботу з Державним сервісом перевірки квитанцій, що дивує.

Якщо ж переказувати кошти по IBAN (через застосунок А-банку) на IBAN іншого українського банку, то в такому випадку а-банківська квитанція генерується вже з наявним 16-циферним номером і її можна перевірити на https://check.gov.ua.
Підтримка àбанку 12 сентября 2025, 17:37
Добрий день! Ми дякуємо за Ваш сигнал та зауваження. Дане питання вже передано фахівцям для опрацювання. Прохання надати відповідь в особистих повідомленнях для інформування за вирішенням.
apresting 11 сентября 2025, 13:11
Після того як ПриватБанк закрив мій рахунок та протягом 4 днів перерахував кошти на мій рахунок в А-Банку, я зіткнувся з серйозною проблемою. Одразу після зарахування коштів А-Банк заблокував мій рахунок і почав вимагати документ, що підтверджує походження грошей. Надати такий документ я не міг, оскільки працюю неофіційно.

У результаті мені заявили, що банк припиняє зі мною ділові відносини та закриває рахунок. Я попросив, щоб залишок суми видали готівкою у відділенні протягом 7 днів, адже кошти були потрібні терміново. На що співробітниця банку прямо відповіла, що готівкою гроші не видадуть принципово, і це робиться як «покарання» за те, що я не можу підтвердити походження коштів.

Єдиним варіантом мені залишили переказ на інший банк. Під тиском я погодився і вказав ПУМБ як банк-отримувач, заповнив усі необхідні документи. Через 7 днів, коли гроші так і не надійшли, я повернувся у відділення, де мені повідомили, що мою першу заявку навіть не прийняли в обробку — начебто через те, що я не написав «UA» на початку IBAN. Хоча документ було прийнято без жодних зауважень, і мене ніхто не попередив про помилку.

Мені довелося оформити заявку повторно, після чого мені сказали, що тепер переказ буде здійснюватися протягом 30 днів. Вважаю це абсолютно неприпустимою затримкою та навмисним обмеженням доступу до моїх власних коштів.

Додатково зазначаю: під час обслуговування я спілкувався українською мовою, однак оператор банку відповідав мені виключно російською, попри мої звернення українською. Це ще більше погіршило якість обслуговування.

Оцінка дій банку:
•Відмова видати кошти готівкою була пояснена як «покарання» для клієнта, що є абсолютно неприйнятним.

•Банком створюються штучні перепони, які обмежують доступ до моїх грошей.

•Встановлений строк у 30 днів для переказу виглядає безпідставним та надмірним.

•Співробітники проявили халатність, не повідомивши про помилку у заяві одразу.

•Ігнорування державної мови при обслуговуванні є додатковим негативним фактором.
Підтримка àбанку 11 сентября 2025, 15:36
Дякуємо, що поділились своїм досвідом!
Хочемо пояснити: Ваша заява на переказ коштів не була прийнята в обробку, оскільки в реквізитах отримувача був відсутній обов’язковий елемент – префікс «UA» на початку IBAN, про що ми Вас повідомили в той же день і попросили доповнити заяву. Ця вимога є стандартом Національного банку України, а тому в подальшому банк зобов’язаний мати можливість підтвердити, що саме ті реквізити, які Ви вказали у заяві, і були використані для відправлення коштів.
Щоб уникнути непорозумінь та забезпечити коректне проведення операції, рекомендуємо заповнити заяву, шаблон якої ми вам сьогодні направили.
Видача коштів готівкою не передбачена, після отримання заповненої заяви кошти буде переказано протягом 24 годин.

Курс валют в абанке

Курс валют в абанке