Минфин - Курсы валют Украины

Установить
ukinkom
Володимир Клименко
Зарегистрирован:
3 февраля 2021

Последний раз был на сайте:
20 апреля 2024 в 22:31
Голова наглядової ради ПАТ «Укрінком»
13 декабря 2023, 9:40

Чим «Укрінком» відрізняється від «Златобанку»?

1. Відомості щодо ПАТ «УКРІНКОМ» (ПАТ «УКРІНБАНК») виключені із Державного реєстру банків, який ведеться Національним банком України, отже наше товариство не є банком у розумінні Закону України «Про банки та банківську діяльність».


2. Відповідно до відомостей, що містяться у ЕДРПОУ керівником «Златобанку» є уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, в той час як керівником «Укрінкомом» є Голова Правління, а статутні органи товариства – Наглядова рада та Загальні збори акціонерів продовжують здійснювати свої повноваження.

3. Жоден із позовів Фонду гарантування вкладів щодо скасування відповідних реєстраційних дій, вчинений відносно ПАТ «УКРІНБАНК» у 2016-2017 роках не задоволено, натомість у справі № 826/11119/16 ухвалене остаточне рішення Верховного суду стосовно відмови у позові Фонду гарантування, що визнання незаконними реєстраційних дій щодо зміни найменування, зміни керівника, юридичної адреси та виключення певних видів економічної діяльності ПАТ «УКРІНБАНК».


Рішення НБУ щодо віднесення ПАТ «УКРІНБАНК» до категорії неплатоспроможних визнане протиправним рішеннями судів всіх трьох інстанцій (справа 826/14033/17). Проблеми з ліквідністю виникли у банку в результаті агресії російської федерації проти України. Банк втратив 30% своїх активів. Непрофесійні та відверто упередженні дії Національного банку України не дали можливість залучити зовнішніх інвесторів.

ФГВФО не виконує рішення Судів та наполягає на тому, що саме він має керувати нашими активами. І що ми досі є банком.

Не ми винуваті в тій ситуації, яка виникла. Винувата росія, що анексувала та окупувала. Винуваті чиновники НБУ, що не видали нам рефінансування (коли ми опинились у скрутному положенні) та не допустили до нас інвесторів.

Верховний Суд України визнав протиправність дій НБУ ТА ФГВФО, але ми досі не можемо отримати доступу до своїх активів. Позичальники продовжують безкоштовно користуватись нашими кредитами, а деякі навіть через це мають можливість оплачувати замові статті проти нашого Товариства .

Тобто, ФГВФО зараз є організацією, яка обслуговує інтереси позичальників. Людей та організацій, які взяли гроші та не хочуть їх віддавати. Хоча Фонд має стати на сторону позичальника і своїм прикладом довести, що держава зацікавлена у прозорих та чесних відносинах між кредиторами та позичальниками.

Юридичної особи із таким найменуванням як Укрінбанк в українському правовому полі не існує. Існує ПАТ «Укрінком» із тим же кодом ЄДРПОУ 05839888, із тими самими бенефіціарними власниками .

З 2015 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повернув вкладникам ПАТ «УКРІНБАНК» — 1,622 млрд гривень, а ПАТ «УКРІНКОМ» власними силами — 1,5 млрд. Ми виплачували ці кошти до 2019 року, поки ФГВФО не став на бік наших недобросовісних боржників, в результаті чого ми припинили виплати.

З моменту утворення та станом на 2015 рік ПАТ «Укрінбанк», як учасник ФГВФО, перерахував регулярних зборів на суму більше як 109 млн. грн., а з урахуванням інфляції ця сума складає 243 млн. грн.

Загальна заборгованість позичальників ПАТ «УКРІНКОМ» складає близько 8 млрд гривень.

Наразі ПАТ «УКРІНКОМ» не може розпоряджатися заставним майном і стягувати борги з неплатників. Позиція НБУ та ФГВФО полягає в тому, щоби не виконувати рішення про протиправність, ухвалене Верховним Судом, та затягування судових процесів у визнанні правонаступності ПАТ «УКРІНКОМ».

Просмотров: 409, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться