Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Pavla1970
Pavla1970
Зарегистрирован:
1 февраля 2015

Последний раз был на сайте:
10 апреля 2015 в 18:40
28 марта 2015, 19:45

Депозит сина: чому Гонтарева наполягала на націоналізації Дельта Банку

Як повідомляв FINBALANCE, націоналізацію Дельта Банку заблокував Мінфін, оскільки вважав, що сума необхідної рекапіталізації може перевищити 22 млрд грн (за оцінками НБУ).

Разом з тим «локомотивом» ідеї входження держави в капітал банку Лагуна був саме Нацбанк.

Чия позиція – Мінфіну чи НБУ – була більш обґрунтованою, можна дискутувати довго (аргументи є на користь як однієї, так і іншої позиції), але показовим може бути в т.ч. такий факт.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева в коментарі виданню Hubs розповіла, що в її старшого сина був депозит у «Дельті» на 800 тис грн, які так і не вдалося забрати з фінустанови. «Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 тисяч гривень — решта пропаде», — констатувала В. Гонтарева.

На запитання журналістки, чи не просив син «допомогти витягнути цей вклад з Дельти, для Вас же це — всього один дзвінок Миколі Лагуну», глава Нацбанку запевнила: «Ні, він розуміє, що за власні фінансові рішення потрібно відповідати».

Для справедливості відзначимо, що хоча згідно з неофіційною інформацією М. Лагун та В. Гонтарева в непоганих відносинах, у 4-му кварталі 2014 року регулятор не надавав рефінансування «Дельті». Як пояснювали в банку – через нестачу активів, які можна було б передати в заставу.

Хоча слід наголосити, «Дельта» до того часу і так встиг «нахапатися» рефінансування. За даними Фонду гарантування вкладів, на 03 березня обсяг кредитних зобов’язань «Дельти» перед Нацбанком становив 9,3 млрд грн. Водночас В. Гонтарева публічно запевняла, що банк не повернув регулятору 4 млрд грн рефінансування.

Де загубився борг в 5 млрд грн, не зовсім зрозуміло… Хоча 5 млрд грн – хіба це гроші для держави, яка просить в кредиторів реструктуризувати борги?

finbalance.com.ua/news/Depozit-sina-chomu-Hontareva-napolyahala-na-natsionalizatsi-Delta-Banku

Просмотров: 460, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться