Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Money4You
Зарегистрирован:
18 ноября 2019

Последний раз был на сайте:
3 сентября 2024 в 16:06
Подписчики (1):
EgorLitoy
EgorLitoy
Money4You — Мікрокредити та особисті фінанси
23 июля 2024, 12:54

Чому можуть відмовити у мікропозиці?

Брак коштів на щоденні потреби – не така вже рідкість. Часто українцям не вистачає кількасот гривень до дня нарахування заробітної плати або авансу. Бажання закрити діру в бюджеті цілком зрозуміле, а допомогу у цьому надають різні мікрофінансові організації.

На перший погляд, оформлення позики у таких компаніях не викликає труднощів. Установи лояльно ставляться до клієнтів та схвалюють їхні заявки. При цьому потрапити у «чорний список» та отримати відмову набагато простіше, ніж здається. Причини, які призводять до цього, та способи задоволення вимог МФО надані Money4you.

Кому відмовляють у кредитуванні

Визначати, хто з позичальників зможе отримати позику, вдається за різними схемами. Вимоги до клієнтів відрізняються, і це – гарна новина. З огляду на те, що відмова у мікрокредитуванні від однієї організації не свідчить про складнощі з іншими, варто акцентувати на можливих причинах, серед яких:

  1. Неправильна інформація про клієнта. Перевірка даних клієнта дозволяє переконатися у тому, що позичальник – реальна людина. Допущені помилки в анкеті можуть призвести до відмови.
  2. Наявність відкритих/протермінованих кредитів. МФО не зацікавлені у співпраці з боржниками, хоч і інших установ. Так, перевірка кредитної історії та виявлення «плям» завадить клієнту отримати схвалення заявки.
  3. Негативний досвід під час попереднього кредитування. Клієнти, які постійно користуються послугами однієї з МФО, можуть підвищити ймовірність схвалення або знизити її. В останньому випадку організація відмовить у мікропозиці.

Створення та підтримка хорошої кредитної історії допоможе уникати труднощів під час оформлення запиту. Крім того, варто уважно перевіряти правильність анкетних даних для позитивної відповіді від кредитної установи.

Як покращити свою кредитну історію

Поширена причина відмови – погана кредитна історія. Проте уточнити, чому компанія відмовила саме вам, можна у Бюро кредитних історій. Звернувшись за допомогою, стане легше сформувати план дій та отримати бажану суму готівкою або на карту.

Якщо кредитна історія викликає запитання у МФО, слід подумати про її покращення. Для цього ви можете:

  • відповідально ставитися до позики та вчасно закривати заборгованість за попередніми договорами;
  • періодично звертатися за послугами кредиторів для отримання невеликих сум;
  • закрити протерміновані кредити та повторно відправити заявку.

Простого способу «відбілити» свою репутацію немає, проте ситуацію можна виправити.

Як отримати схвалення за заявкою

Оскільки підхід до оцінки платоспроможності в організаціях різний, варто скористатися цим на свою користь. Перевірка даних в БКІ допоможе уточнити проблему, а пошук МФО, де ваш запит схвалять, призведе до покращення кредитної історії.

Враховуючи це, для отримання схвалення запиту потрібно:

  • покращити свій кредитний рейтинг;
  • уникати заборгованості у МФО або банках;
  • звернутися до установи, яка проведе перевірку даних вперше.
Просмотров: 116, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться