Минфин - Курсы валют Украины

Установить
mamlarysa
mamlarysa
Зарегистрирован:
15 апреля 2014

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 03:07
Подписчики (2):
silvershadow
silvershadow
VictorS
VictorS
14 августа 2022, 10:20

Fitch та S&P знизили рейтинги України до «SD» та «RD» через відстрочку виплат за євробондами

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у ніч на суботу знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з «C» до «RD» (обмежений дефолт), тоді як агентство Standard&Poor's – довгостроковий і короткостроковий рейтинги в іноземній валюті з «СС/» до «SD/SD» (вибірковий дефолт).

«Запит згоди на відстрочку погашення зовнішнього боргу України на два роки був узгоджений із необхідною часткою власників облігацій і набув чинності 11 серпня. Fitch розцінює це як завершення обміну проблемних боргів (DDE) і тому знизило РДЕ до „RD“, а рейтинг інструментів — до „D“, обидва з „C“, — пояснило своє рішення Fitch.

»З огляду на оголошені умови реструктуризації та наші критерії ми розглядаємо угоду як проблемну та рівносильну дефолту", – вторить йому S&P.

Це агентство також знизило рейтинги випуску реструктурованих єврооблігацій до «D» з «СС» та рейтинги України в національній валюті з «B-/B» до «CCC+/C» і рейтинги за національною шкалою з «uaBBB-» до «uaBB-».

Крім того, S&P дало негативний прогноз щодо рейтингу в національній валюті, відображаючи свою думку про те, що спричинені війною макроекономічні та бюджетні труднощі можуть послабити спроможність уряду виконувати свої боргові зобов'язання у гривні.

Це агентство також підтвердило довгостроковий РДЕ України в національній валюті на рівні «CCC-», короткостроковий РДЕ на рівні «C» та країнову стелю на рівні «B-», а рейтинг одного з внутрішніх випусків у валюті з погашенням у 2023 році, не включений в обмін, навіть підвищило до «CCC-».

Просмотров: 84, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
+27
silvershadow
silvershadow
14 августа 2022, 20:03
#
А це вже пахне дефолтом.
+
+27
VictorS
VictorS
14 августа 2022, 20:19
#
Тобто арештовувати активи України за борги не будуть, валюта, запозичення і надалі будуть надходити до країни від держав-партнерів та міжнародних фінансових організацій. Це означає, що курс долала в Україні суттєво змінитися не повинен, впевнений Олег Пензін. Так що не панікуйте, мій друже — все буде добре. У мене своя думка — я цим балаболам давно не вірю.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться