Минфин - Курсы валют Украины

Установить
mamlarysa
mamlarysa
Зарегистрирован:
15 апреля 2014

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 03:07
Подписчики (2):
silvershadow
silvershadow
VictorS
VictorS
1 апреля 2020, 8:33

Чи зможуть безпрецедентні фіскальні витрати зупинити обвал на фінансових ринках світу?

Аби уникнути чергового краху, інвестори мають добре зважити шанси продовження «відскоку» цього тижня, перед тим як повернутися на ринок.

Економічні перспективи України багато в чому залежать від розгортання та тривалості економічної кризи в країнах Європи та США.

Можна відзначити, що американський уряд краще справляється у боротьбі з економічними наслідками пандемії, ніж їх колеги з ЄС.

Минулого тижня ринок акцій мав найкращі дні за останні 12 років. У свою чергу ціни на зернові перестали корелювати з коливаннями цін на енергоносії.

Якщо ви торгували сільськогосподарською продукцією, то знаєте, що коли йдеться про ціну, попит вирішує все.

Так, Фондовий ринок США, після 2 тижнів падіння та найбільш різких одноденних спадів з 1987 року, провів корекцію в очікуванні вражаючого пакету допомоги від американського уряду в розмірі 2.2 трильйони доларів.

Зокрема, індекс Dow Jones зріс за підсумками четверга на 11%, а це вже найбільше одноденне зростання з 1933 року.

В свою чергу лідери європейських країн не змогли домовитися щодо стратегії підтримки економіки.

Очікувалося, що після відеодзвінка будуть прийняті радикальні міри по стримуванню негативних наслідків карантину на економіку і буде дано «зелене світло» для підвищення витрат уряду.

Проте після 6-ти годин переговорів зусилля виявилися марними і бажання ряду країн, зокрема, Франції, Італії та Іспанії випустити так звані «коронаоблігації» не отримало підтримки.

Зміна ціни за місяць на фючерси у відсотках

У той же час, ціни на сировину почали рухатися різнонаправлено: нафта продовжує знижуватися та здається досягне діапазону 18-20 доларів за барель, а товари аграрного сектору зросли, зокрема, пшениця показала найбільше зростання (+6.21%) через проблеми з поставками із Франції та чутки про можливе обмеження експорту з Росії.

Підросла у ціні і соняшникова олія через повернення на ринок Китаю та підвищений попит з Єгипту.

Ціни на золото показали найбільший тижневий ріст з 2008 року через пом’якшення монетарної політики у світі і становлять +9.83%.

У понеділок ФРС США заявив про необмежений викуп облігацій уряду та іпотечних облігацій для підтримки низьких відсоткових ставок.

Приєднався до інших центробанків і центральний Банк Індії, знизивши відсоткову ставку на 75 базисних пунктів до 4.4%. Ріст був підтриманий і рекомендаціями купувати золото від аналітиків Goldman Sachs.

Проте, зважаючи, що рецесія зазвичай проходить у три етапи — падіння, відскок та фінальний розпродаж, найближчими тижнями можна очікувати чергового зниження індексів.

Цьому сприятимуть слабкі дані ділової активності (PMI index) — 49.2 та 44.8 у США та Європі відповідно, рівень заявок по безробіттю (в США він сягнув рекордних 3.28 мільйонів, очікується 4.4 мільйони, хоч 3 тижні тому він становив 50-ти річний мінімум — лише 211 тисяч), а пік захворюваності на коронавірус тільки розпочинається.

Тож, аби уникнути чергового краху, інвестори мають добре зважити шанси продовження «відскоку» цього тижня, перед тим як повернутися на ринок.

Ольга МАГАЛЕЦЬКА, керівник Офісу Національної інвестиційної ради

Просмотров: 8, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться