Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
29 ноября 2021, 10:26

Що таке пролонгація і, як правильно продовжити кредит?

Згідно з офіційною статистикою не менше третини позичальників стикаються з проблемою своєчасного повернення кредитних коштів. Причини можуть бути зовсім різними, але для банку вони не мають ніякого значення. Головне для фінансової організації – своєчасне повернення виданого кредиту. З огляду на реалії життя, фінансисти розробили різні механізми, використовуючи які, позичальник і кредитор можуть «цивілізовано» розв'язати питання, пов’язане із затримкою виплат за кредитним договором. Одним з таких механізмів є пролонгація кредиту. Про те, що таке пролонгація кредиту, і наскільки вона вигідна, читайте далі.

Що таке пролонгація?

Пролонгація кредиту це продовження дії кредитного договору. Дослівно з латинської термін «пролонгація» перекладається, як «подовження», тобто, продовження чогось: процесу лікування, юридичної угоди, документа – того, що має обмежений термін дії.

Як правило, пролонгація в банківській сфері застосовується ще в період дії кредитного договору, в такому випадку на позичальника не накладаються штрафні санкції і не нараховується пеня. Позичальник повинен своєчасно звернутися до фінансової установи, де він оформляв кредит, і попросити продовжити термін дії кредитного договору, пояснивши причину.

Причини можуть бути зовсім різними, але вагомими: втрата роботи, хвороба, сімейні обставини. Жодна фінансова установа не піде на продовження дії кредитного договору, якщо позичальник вирішив купити собі новий смартфон, і у нього немає грошей, щоб погасити раніше взятий кредит.

Як оформити пролонгацію

Вибираючи ту чи іншу кредитно-фінансову установу для оформлення кредиту, необхідно заздалегідь поцікавитися можливістю оформлення продовження кредитного договору. Наприклад, деякі МФО дозволяють пролонгацію взятого кредиту необмежену кількість разів за умови оплати відсотків, що набігли за кредитом. Важливий момент – пролонгацію необхідно оформляти під час дії кредитного договору. В іншому випадку, буде вважатися, що клієнт прострочив виплату своїх кредитних зобов’язань.

Умови продовження кредитного договору можуть бути різними, але, як правило, пролонгація надається на тих же умовах, що і основний кредитний договір. Пролонгацію кредитного договору позичальник повинен розглядати, як тимчасовий, вимушений захід, за допомогою якого можна уникнути штрафних санкцій та нарахування пені, а також погіршення своєї кредитної історії. Ні в якому разі пролонгацію не можна розглядати на постійній основі, тому що, чим довше гаситься кредит, тим дорожче він виходить позичальнику.

В першу чергу важливо гасити тіло кредиту, оскільки саме на нього нараховуються відсотки. Тому, перевагу слід віддавати тим кредитно-фінансовим організаціям, які дозволяють дострокове погашення кредиту, і налічують відсотки на залишок невиплачених коштів.

Як і де отримати кредит українцю, який тимчасово перебуває за кордоном?

Понад мільйон українців з тих чи інших причин перебувають за межами України. Більшість наших співгромадян їдуть за кордон в пошуках заробітку, набагато менша частина їде на відпочинок, ще менший відсоток проживають за кордоном, але зберігають українське громадянство.

Чи можливо оформити кредит, перебуваючи за кордоном, на український закордонний паспорт? Так, можливо, але реально це можна зробити лише почавши процедуру оформлення посвідки на проживання. У всіх інших випадках в іноземному банку, швидше за все, українцю відмовлять в кредитуванні, але, можуть бути і винятки.

Просмотров: 12157, сегодня — 6
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться