Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Alex2006
Зарегистрирован:
21 июля 2022

Последний раз был на сайте:
14 августа 2024 в 19:36
Подписчики (145):
WhiteSwan
WhiteSwan
54 года
OMik01
OMik01
TataSem22
TataSem22
viktory2001
viktory2001
18 лет
amateur77
amateur77
54 года
propodail
propodail
djpt
djpt
AlexBucks
AlexBucks
kuzsacha
kuzsacha
56665957
Цой Жив
24 года
Lada2010
Lada2010
57230724
Den Kov
50 лет
все подписчики
Alex2006 — Пункт підвищення фінансової грамотності :)
14 октября 2022, 2:17

Перемога на економічному фронті

Отже, окрім військового фронту атака росії відбувається також і на економічному. Окрім фізичного знищення підприємств задіяні також психологічні атаки, які ми можемо періодично спостерігати і тут (як, наприклад, вчора ввечері). Їх суть проста і зводиться до того, щоб змусити українців постійно бігти за валютою, що спричинить девалвацію (а без участі людей девальвації б точно не було, що ми вже розбирали тут https://minfin.com.ua/blogs/alex2006/193412/ ). Девальвація спричиняє інфляцію. Інфляція спричиняє збіднішання населення і падіння його купівельної спроможності. Падіння купівельної спроможності населення призводить до згортання бізнесу, що ще більше поглиблює кризу. Девальвація — це погано для всіх. Нажаль, зараз на економічному фронті ми програємо і українці самі нищать нашу економіку. Принаймні, нищили, бо зараз ситуація стабілізувалась і завдяки діям НБУ курс стабілізувався і падає. Але щоб перемогти на економічному фронті, українці повинні зрозуміти, що курс залежить лише від них самих та їхніх дій. Тож що треба робити і що може зробити кожен українець для перемоги?

1. Розібратись у принципах курсоутворення самому, почати думати і бачити загальну картину. Найважливіші речі я спробував описати тут:

2. Якщо є питання і щось не зрозуміло — запитуйте, поясню детальніше

3. Поширюємо здобуті знання серед знайомих, вчимо їх рахувати правильно фінансовий результат (найголовніша частина, у чому помилка більшості).

4. Апелюємо кабанчикам на інформаційних ресурсах, пояснюємо в чому вони не праві, щоб нерозумні читачі не велись на їх нісенітниці. Зазвичай їх казки-лякалки або не мають логіки, або просто нічим не підкріплені викрики, що буде 50, 100, 200. Наприклад, зі свіжого за вчора:

Тут можна розібрати усе по пунктам,

  1. Відверта брехня, розрахована на необізнаність читача. Емісія знизилась до 30млрд на місяць і з 13 вересня жодної емісії не було. Емісію видно у статистиці у змінах ОВДП у власності НБУ, тому це можна постійно бачити
  2. Абсолютно не має значення, експорту у нас дуже багато (лише за вересень $4.1млрд), але експортери тримають виручку при собі і не продають на МБ, що створює величезний доларовий навіс, який рано чи пізно заллє МБ (я прогнозую це одразу після перемоги та розфіксації курсу)
  3. Нісенітниці, такої статистики ніде нема
  4. Допомога від Заходу лише збільшується
  5. Від цього навпаки попит на валюту всередині країни падає
  6. Якщо безробіття і злидні, то тим паче нема попиту на валюту, а заробітчани переказали в Україну майже стільки ж, як і зазвичай. З новин: Зазначається: загалом же за січень-серпень 2022 року в Україну надійшло 8,826 млрд доларів, що на 4,2% менше, ніж роком раніше (9,208 млрд доларів). Примітно, що неофіційні перекази у червні-2022 небагато, але перевищують офіційні: 594 млн доларів проти 573 млн доларів.

До речі, до постів цього кабанчика люди й самі почали апелювати, бо вже дуже кидається у вічі навіщо він пише ці нісенітниці (методичку погано продумали). Отак треба й з усіма кабанчиками.

А з приводу бездумних викриків «буде 50, 100, 200» просто варто запитати, а чи є у коментатора хоча б один справджений прогноз, чи він завжди кричить «в молоко», фіксувати їх слова та нагадувати. Бо якусь реальну вагу можуть мати лише слова людей, чиї прогнози справдились.

Пам’ятайте, вони свої казки-лякалки пишуть не для того, щоб допомогти комусь «заскочити в останній вагон дешевої валюти», вони не добрі самаритянини. У них конкретна ціль — змусити людей бігти за валютою. Для агентів росії ціль зрозуміла, але серед кабанчиків є ще й багато «корисних дурнів», які також хочуть загнати читачів у валюту, кожен через свої причини (пани з обмінок — бо це їх заробіток; ті, хто накупив дорогого долару — щоб інші теж влетіли і вони самі хоч мали менше збитків), але усі опосередковано допамагають росії створити девальвацію в Україні та знищити нашу економіку.

5. Визначитись зі власною стратегією. Тут усе просто: купуєш готівкову валюту — інвестуєш у девальвацію та інфляцію і перемогу росії на економічному фронті; замість купівлі валюти купуєш військові облігації — інвестуєш у ревальвацію, зниження емісії, перемогу України на економічному фронті; купуєш валюту на валютний депозит — нейтральна інвестиція, на девальвацію це не вплине, бо усе йде по фіксованому курсу з грошей Заходу. Для кабанчиків одразу уточню, тут нема пункту «зливати валюту», достатньо лише не купувати. Ще раз про поточний результат і як уникнути емісії ( https://minfin.com.ua/blogs/alex2006/194527/ ).

Все буде Україна!

Просмотров: 1131, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться