Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
7 апреля 2021, 12:50

Як отримати електронний підпис в Приват24

 

Життя сучасної людини немислиме без мобільного зв’язку, Інтернету, автомобіля, пральної машини та багатьох інших речей, про які всього півстоліття тому переважна кількість звичайних людей взагалі не знали. До цього переліку нововведень можна включити й електронний підпис, за допомогою якого зараз можна дистанційно візувати різноманітні електронні документи.

Що таке електронний підпис
Електронний цифровий підпис фізично являє собою звичайну числову унікальну послідовність, яка ідентифікується з конкретною фізичною особою. Аналогію можна провести з ідентифікаційним кодом. Головна відмінність електронного цифрового підпису від ідентифікаційного коду полягає в довжині числової послідовності. У електронного цифрового підпису ця послідовність набагато більше. Електронний цифровий підпис зберігається в спеціальному файлі, який зазвичай записується на флеш-носій. Відкрити файл з електронним підписом можна тільки за допомогою паролю, який зобов’язаний пам’ятати власник.

Отримати електронний цифровий підпис можна тільки в одному зі спеціалізованих центрів, який уповноважений видавати ЕЦП. Одним з таких центрів є Приватбанк. Будь-який клієнт Приватбанку, що має доступ до сервісу Приват24, може самостійно в онлайн режимі сформувати свій електронний цифровий підпис.

Отримання електронного цифрового підпису в Приват24
Для того, щоб отримати електронний цифровий підпис, клієнт повинен зайти в додаток Приват24, вказавши номер свого мобільного телефону і пароль. Для формування електронного підпису клієнт повинен зайти на вкладку «Всі послуги», вибрати пункт меню «Бізнес». У списку доступних опцій необхідно вибрати «Завантажити сертифікат».

У вікні клієнт повинен ввести свої персональні дані: ПІБ, населений пункт, область, адреса електронної пошти, після чого підтвердити правильність введених даних кнопкою «Дані вірні».

На етапі генерації електронного цифрового підпису клієнт повинен буде придумати пароль доступу до файлу з електронним цифровим підписом, ввести його в відповідне поле і продублювати.

На завершальному етапі генерування електронного підпису клієнту прийде SMS-повідомлення з кодом підтвердження, який необхідно буде ввести у відповідне поле, а також встановити «галочку» пункту «Я знайомий і згоден з умовами та правилами надання банківських послуг і підтверджую правильність відправлених мною даних».

Якщо клієнт все зробив правильно, на його комп’ютер в теку «Завантаження» закачується файл з електронним цифровим підписом, який може бути використаний для підпису електронних документів. Клієнт повинен розуміти, що даний файл може бути використаний третіми особами в разі його неналежного зберігання, з усіма наслідками, що випливають. Власне, в цьому і полягає головний недолік роботи з електронним цифровим підписом. Якщо «паперовий» підпис клієнта підробити дуже складно, будь-яка графологічна експертиза з великою часткою ймовірності може визначити справжній і підроблений підпис, то у випадку з електронним цифровим підписом такої можливості не існує апріорі. Тобто, документ, підписаний електронним цифровим підписом, завжди буде вважатися справжнім, і, якщо підписом скористалися шахраї, довести це буде неможливо.

Що таке SmartID
В якості альтернативи класичного електронного цифрового підпису можна використовувати підпис SmartID (кваліфікований електронний підпис). Переваги SmartID:

  • Нема потреби використовувати флеш-носій, оскільки SmartID розташовується в хмарному сховищі.
  • Використовувати SmartID можна з будь-якого пристрою, з якого є можливість зайти в Приват24.
  • Використовувати SmartID можна на будь-якому ресурсі, який підтримує API.
Просмотров: 1448, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться