Минфин - Курсы валют Украины

Установить
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 апреля 2020

Последний раз был на сайте:
14 марта 2023 в 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
4 февраля 2021, 13:18

Який штраф за відсутність прописки?

Тимчасова або постійна реєстрація за місцем проживання є обов’язковою вимогою для всіх без винятку громадян України. Тим, хто ігнорує це правило, загрожує штраф або заборона на виїзд з країни та перетин державного кордону.

Скільки можна жити на території України без прописки?
Штраф через відсутність прописки в паспорті громадянина України можна отримати не відразу, а тільки через певний час. Попри те, що для наших земляків без прописки відсутня заборона на пересування по країні, законодавець зобов’язує оформити реєстрацію за місцем проживання не більше, ніж через 30 днів після зміни місця проживання. Отже, штрафні санкції застосовуються тільки до тих осіб, які не мають штампа в паспорті про постійну реєстрацію або документа про тимчасову прописку.

Відсутність прописки в паспорті громадянина України понад тридцять календарних днів після зміни місця проживання є прямим приводом для складання адміністративного протоколу. Якщо протягом року людина офіційно не оформила місце свого проживання, заплатити в казну доведеться від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів.

Скільки доведеться витратити часу на оформлення прописки?
Чинне законодавство є більш лояльним до українців, ніж те, яке діяло кілька років тому. Якщо раніше на оформлення прописки громадянину України надавалося всього десять днів, сьогодні цей термін збільшений до одного місяця. Прописатися на новому місці можна в день подачі необхідного пакету документів. Якщо ви маєте паспорт у вигляді ID-карти, інформація про місце прописки вноситься на чіп-карту. Окрім цього, фізичній особі видається довідка з Єдиного державного реєстру про зміну місця реєстрації.

Які документи потрібні для прописки в Україні?
Для того, щоб оформити реєстрацію, необхідно зібрати наступний пакет документів:

  • Паспорт громадянина України. Якщо цей документ відсутній, необхідно пред’явити дозвіл на тимчасове проживання або посвідчення біженця. Якщо прописка оформляється для дитини, вік якої не досягає 16 років, в цьому випадку доведеться також надати свідоцтво про народження.
  • Ідентифікаційний код платника податків.
  • Квитанція про оплату арбітражного збору.

  • Документ, який є підтвердженням того, що людина має право на проживання в даному приміщенні. Це може бути право власності, договір оренди і так далі. Якщо перераховані документи відсутні, прописатися людина може тільки за згодою власника житла.
  • Якщо людина підлягає взяттю на військовий облік, у цьому випадку доведеться пред’явити військовий квиток або документ, який тимчасово його замінює.
  • У тому випадку, якщо необхідно прописати дитину до 14 років, зробити це можна тільки за місцем прописки одного з батьків без згоди власника житла. Важливою вимогою є присутність як матері, так і батька. В іншому випадку доведеться надати нотаріально завірений дозвіл на прописку від відсутнього батька.

Якщо ви вирішили змінити місце проживання в Україні, переїжджаючи з одного місця на інше, варто запам’ятати: немає прописки – доведеться сплатити штраф! За наявності всіх необхідних документів, оформити реєстрацію не складе труднощів. Якщо у вас немає часу на збір довідок, можна звернутися в спеціалізоване агентство, де вам допоможуть прописатися швидко і без зайвого нервування. Хоча для цього доведеться оплатити послуги співробітників агентства, результат того вартий.

Просмотров: 7649, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться