Минфин - Курсы валют Украины

Установить
14 июля 2023, 12:25 Читати українською

В Украине Рождество будут праздновать 25 декабря: Рада изменила даты трех государственных праздников

Верховная Рада поддержала в целом законопроект № 9431 о внесении изменений в Кодекс законов о труде, предусматривающих изменение дат трех праздничных дней — Рождества Христова, Дня украинской государственности и Дня защитников и защитниц Украины. Об этом сообщает первый заместитель председателя комитета ВР по финансам, налоговой и таможенной политике Ярослав Железняк.

Верховная Рада поддержала в целом законопроект № 9431 о внесении изменений в Кодекс законов о труде, предусматривающих изменение дат трех праздничных дней — Рождества Христова, Дня украинской государственности и Дня защитников и защитниц Украины.
Фото: openforchristmas.com

Читайте страницу «Минфина» в фейсбуке: главные финансовые новости

За соответствующее решение проголосовал 241 нардеп.

Отмечается, что целью законопроекта является «отказ от российского наследия».

Новые даты государственных праздников

  • 25 декабря — Рождество Христово (вместо 7 января);
  • 15 июля — День Украинской Государственности (вместо 28 июля): когда почитается память святого равноапостольного князя Киевского Владимира Великого;
  • 1 октября — День защитников и защитниц Украины (вместо 14 октября): связано с украинскими военными традициями чествования Дня Покрова Пресвятой Богородицы.

«Этот закон подпишут после 28 июля, поэтому еще в этом месяце День Украинской Государственности будет 28 июля», — отметил Железняк.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор ленты новостей Роман Мирончук
Пишет на темы: Экономика, финансы, банки, криптовалюты, инвестиции, технологии

Комментарии - 8

+
+105
Kaleso
Kaleso
14 июля 2023, 13:39
#
Ото собі і святкуйте
+
+39
Три літри
Три літри
14 июля 2023, 15:00
#
А ти не зустрічаєш новий рік в ніч з 31 грудня на 1 січня, сидиш в цей час на посту і святкуєш аж 13/14 січня?

у всіх християнських календарях Різдво 25 грудня, тільки от деякі календарі дуже відрізняються від грігоріанського за яким ми живемо і у них 25 грудня тоді коли в нас 7 січня
+
+5
Kaleso
Kaleso
15 июля 2023, 6:34
#
Так я не святкую новий рік бо то не є свято, а Різдво 7 святкує пів світу і тому числі Єрусалим
+
0
Три літри
Три літри
15 июля 2023, 7:56
#
Христіанство це лише третина світу, тож навіть якби половина від христіан були православні то це буде не пів, а лише шоста частина світу.

Єрусалім це місто де мешкають іудеї та мусульмани і вони ніякого Різдва не святкують. Христіан в Ізраїлі 1,4% від всього населення, але не всі вони православні.

Якщо вашій православній секті подобається жити за календарем який відрізняється від того за яким живе майже весь світ включаючи китайців та іудеїв що мають власні релігійно-обрядові календарі але все одно користуються григоріанським — то ви хоча б перестаньте казати що у вас Різдво 7 січня — за вашим старим календарем це також 25 грудня.
+
+5
Kaleso
Kaleso
16 июля 2023, 7:21
#
Но не тобі вирішувати коли мені святкувати якщо ти розумієш слово демократія от від відстань від людей і своєю думкою щоб всі як ви хочете мають так робити ясно ви странні люди боретесь з СССР і самі ідеології його прославляєте дивні люди
+
0
Три літри
Три літри
16 июля 2023, 13:00
#
Но не тобі вирішувати коли мені святкувати

Так я тобі і не вказую. Хочеш святкувати 25 грудня за юліанським календарем — наздоровля. Лише не кажи що це 7 січня :D

Ну а держава вцілому та більшість громодян яки перейшли на григоріанський календар будуть світкувати різдно 25 грудня за цим календарем. І це нормально.
+
0
Три літри
Три літри
16 июля 2023, 13:12
#
Нікому в голову не прийде вказувати китайцям чи іудеям коли їм світкувати свої календарні свята. Але ж і вони не кажуть що ці свята прив’язані до дат гриногіанського каледнаря як ви, невігласи, кажете про різдно 7 січня. Не може бути 7 січня ніякого різдва, немає у христіан такої дати.
+
+96
Три літри
Три літри
14 июля 2023, 14:59
#
Нарешті здоровий глузд переміг.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться