Минфин - Курсы валют Украины

Установить
30 июня 2022, 14:28 Читати українською

К концу 2022 года в поездах появится спутниковый интернет Starlink

В Укрзализныце уже протестировали пилотный проект установки Starlink в поездах. Об этом рассказал в интервью Liga.Tech глава Госспецсвязи Юрий Щиголь.

Интернет, Starlink, спутниковый интернет, поезда, Укрзалізниця
фото: korrespondent.net

► Подписывайтесь на телеграм-канал «Минфина»: главные финансовые новости

По его словам, в поездах спутниковый интернет от Starlink появится к концу 2022 года.

После тестирования украинские специалисты связались с техническими специалистами Starlink и показали, как это работает.

«Даже они удивились, что мы смогли так применить Starlink. По техническим характеристикам он не должен работать на таких скоростях. Но работает и оказывает услуги», — рассказал глава Госспецсвязи.

Читайте также: Спутниковый интернет Starlink будет доступен всем жителям Украины

Как писал «Минфин», компания Starlink Ukraine («Старлинк Юкрейн») получила лицензию оператора в Украине. Уже скоро представительство компании SpaceX приступит к активной работе в Украине.

Комментарии - 8

+
0
aktibuhs
aktibuhs
30 июня 2022, 15:35
#
Це мене радує, я хоч і дуже рідко користуюсь залізницею, але коли користуюсь готовий заплатити трохи більше аби мати доступ до інтернету не лише на деяких зупинках
+
0
matroskin
matroskin
30 июня 2022, 16:11
#
Очень «разумное решение» во время войны, ещё ковры персидские в тамбура купить надо естественно с установкой, а бронежелеты для солдат пусть волонтеры покупают.
«Навіть вони здивувалися», думаю их здывуванню не буде меж, коли вони дізнаються скільки УЗ заплатила якійсь прокладці, за надане ними безкоштовно обладнання, + скльки УЗ платитиме щомісяця тій прокладці за інтернет, який Starlink надає для України безкоштовно.
+
0
aktibuhs
aktibuhs
1 июля 2022, 9:16
#
550 коштують термінали і 110 — щомісячний платіж — це копійки для укрзалізниці, але зручність для пасажирів і персоналу залілзниці. І укрзалізниця евакуювала дуже багато переселенців із східних і південних регіонів безкоштовно, а також залізницею возили гуманітарку в ті ж регіони і залізницею пересувались іноземні дипломати. Благодійності українська залізниця, я впевнений, зробила більше ніж ви і більше ніж ви втратила.

Дратують тупі скавчання про розкрадання особливо коли робиться щось хороше
+
0
matroskin
matroskin
1 июля 2022, 20:40
#
Благодійності українська залізниця, я впевнений, зробила більше ніж ви і більше ніж ви втратила.
Це типова фраза для українського чиновника який дориваеться до корита і думає що корито то є його власність. То ж хочу Вам нагадати, що УЗ є державним підприємством (причому ЗБИТКОВИМ !!!), то ж про яку благодійність може йти мова. Вас як послухати то найбільшим благодійником в цій країні є пенсійний фонд, бо він роздає гроші.
«550 коштують термінали і 110 — щомісячний платіж — це копійки для укрзалізниц»
Більш ніж впевнений, ніхто по такій ціні його купувать не буде, все буде як завжди куплено в ООО «Рога та копита», єдиним договором накшталт «надання послуг Інтернет» з цифрами на порядок вищими навіть з розрахунку на 1 вагон. При цьому інтернет якщо й буде встановлений то в пару показових поїздах, а платить УЗ буде за всі вагони що є на балансі (навіть ті що 20 років не виїзжали), бо в нас все так, якщо щось роблять-то лише для того щоб на цьому заробить.
+
0
aktibuhs
aktibuhs
4 июля 2022, 10:48
#
Так давайте, коли все буде куплено через «рога та копита» ви довесте що вони купили не за ринковою ціною і зверніться до правоохоронних органів, оскільки ціни на старлінк фіксовані і не змінюються в залежності від об'єму закупівель (політика Ілона).

А з приводу благодійності, УЗ перевезла тисячі людей безкоштовно на захід.

Я впевнений, що якщо хто-завгодно з влади зробить щось хороше — ви будете нити що все погано і все розкрадається. Бо ви не мислите, а лише «знаєте» що добре в Україні не буває.
+
0
matroskin
matroskin
4 июля 2022, 19:44
#
«Так давайте, коли» та вже сотні разів ті справи відкривали від туалетного паперу (якого звісно ніколи не було) і до самих вагонів куплених в три дорога, але результат як і кругом, відкрили…поділились закрили.
«УЗ перевезла тисячі людей безкоштовно на захід«
УЗ є державне підприємство, працівники якого десятиліттями отримують з/п і премії при тому що саме підприємство-збиткове. Це не фінансове чудо просто все це фінансується з бюджету, тобто за рахунок наших з Вами податків. Вони можуть взагалі всих і все возить «безкоштовно», все рівно за це заплатимо ми податками.
«Бо ви не мислите, а лише «знаєте» що добре в Україні не буває«
Ви напевно хотіли написати бо ви не мрієте, в іншому згідний, що є то є.

+
0
aktibuhs
aktibuhs
5 июля 2022, 16:50
#
Якщо щось не подобається — змінюйте це, а не нийте
+
0
matroskin
matroskin
5 июля 2022, 20:29
#
Якщо Ви після 2 майданів, АТО і війни не зрозуміли що це неможливо змінити-то це сугубо Ваші проблеми, а я не нию, а лише констатую факти.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться