Мікрофінансова організація Megagroshi покинула рейтинг. «Мінфіну» не вдалося з нею зв'язатися по жодному з каналів, тож уточнити умови кредитування не змогли.

*Законодавство України забороняє кредитним організаціям видавати гроші під 0%, тому мова йде про кредити під 0,01%.

Зараз онлайн-кредити під 0% можна отримати в таких МФО:

Читайте також: Finance.ua назвав найкращі мікрофінансові компанії

Умови кредитів

Отримати онлайн-кредит під 0% можуть тільки ті клієнти, які звертаються в мікрофінансову організацію вперше.

Сума максимального кредиту, який можна взяти за умовами акцій в різних МФО, коливається від 3 до 17 тис. грн. Термін кредитів — від 3 до 30 днів.

Найщедріша пропозиція в компанії moneyveo — можна отримати 17 тис. грн на 30 днів. Найменшу суму кредиту обіцяє компанія Швидкозайм — 3 тис. грн всього на 3 дні.

Що змінилося за вересень:

  1. Miloan, CCLoan і Money4you збільшили максимальну суму першого кредиту — до 12, 4 і 3 тис. грн відповідно.
  2. МФО Качай Гроші зменшила термін першого кредиту під 0,01% — з 30 до 15 днів.
  3. Компанія Є Гроші додала можливість реєстрації за допомогою BankID.

Кілька курйозів з МФО

Іноді добути інформацію про умови кредитування не так і легко. Наприклад, на сайті компанії ШвидкоЗайм клієнтам обіцяють кредит під 0% на 20 днів, але насправді відсотки не нараховуються тільки 3 дні.

У кол-центрі мікрофінансової організації КошельOк озвучили максимальну суму кредиту — 3 тис. грн, водночас у фейсбуці відповідають, що готові видати 5 тис. грн.

Спілкування з співробітниками компанії Ваша Готівочка в онлайн-чаті на сайті МФО теж виявилося не дуже інформативним. Там відмовлялися чітко назвати, який відсоток клієнтові доведеться платити після пролонгації кредиту. Але через якийсь час «Мінфіну» все ж вдалося вивідати реальну ставку після 0,01%.

Цікавий був випадок, коли намагалися додзвонитися в компанію Твої Гроші, а там нас привітала МФО Глобал Кредит. Як відомо, Глобал Кредит і Твої Гроші — два сервіси, що належать одній компанії, тому в них один телефон на двох. Тільки нового клієнта така ситуація може налякати: мовляв, не туди потрапив, пора вішати трубку.

Рейтинг найкращих кредитів МФО під 0%