| PLN | 11.45 | 11.8 |
| USD | 42 | 42.6 |
Фінмон ПУМБ розірвав в односторонньому порядку ділові стосунки
затребувані документи, написав пояснення на кожну цифру. Надав офіційне підтвердження доходів на основі податкової декларації та виписки по підприємницькому рахунку, надав
договори та акти виконаних робіт на підставі
яких отримував дохід. Пояснив всі вхідні та вихідні платежі за операції по зняттю готівки. Всі додатково затребувані договори. Ніяких додаткових питань — просто блок та лист: банк не підтвердив ваш фінансовий стан. Гарно написали. Але нуль пояснень. Ми вважаємо, що ділові стосунки розірвали без найменшої причини, без жодного факту. Дуже шкода та сумно відчувати, будучи чесним пахарем-підприємцем таке нехтуюче відношення до сумлінного клієнта. Вважаю все ж це впливом людського окремого фактора та прошу надати іншого спеціаліста та уважно розібратися в нашій справі. Хотілося б залишитися вашим клієнтом
Ми бажаємо детальніше ознайомитися та розібратися в ситуації, про яку Ви вказали у відгуку, саме тому вже написали Вам у приватні повідомлення. Після проведення перевірки, ми обов'язково надамо зворотній зв'язок.
Дякуємо, що зачекали! Для отримання детальної інформації з приводу накладених обмежень та розірвання ділових відносин власнику рахунку необхідно особисто звернутися у будь-яке відділення, або написати на пошту банку info@fuib.com, або написати нам у приватні повідомлення нашої офіційної сторінки за посиланням: https://www.facebook.com/pumbua
Не рекомендую иметь дело с этим банком
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо щодо запиту ми надали в приватні повідомлення. В свою чергу підкреслюємо, що АТ «ПУМБ» дотримується всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.
Просто так заблокировали
Вітаємо!
Переказ коштів з міжнародного банку на ПУМБ
Ми бажаємо детальніше ознайомитися та розібратися з ситуацією, про яку Ви вказали у відгуку, саме тому, написали Вам у приватні повідомлення для уточнення даних.
Все дуже швидко да зручно ,переводи з додатків ,без проблем ,завжди можна додзвонитись оператору щ будь яких питань
ИИ боты в банке или мой пинг понг с ПУМБ банком
Вже написали Вам у приватні повідомлення для уточнення деталей ситуації, що склалася.
Без причини розірвали договір
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо щодо запиту ми надали на Вашу ел.адресу. В свою чергу підкреслюємо, що АТ «ПУМБ» дотримується всіх вимог чинного законодавства при наданні банківських послуг.
Подяка
Дуже вдячний співробітникам банку Пумб, віввчливо прийняли мене, надали допомогу найшли пошук шляхів вирішення питання.
Комунікабільність на вищому рівні. Швидко та зручно. Комунікаціїйний персонал. Дякую вам з повагою Сергій
Пане Сергію, щиро дякуємо за теплі слова! Раді, що Ви залишились задоволені рівнем обслуговування та роботою наших співробітників. Ми завжди прагнемо робити все можливе, щоб кожен клієнт відчував підтримку й отримував оперативне рішення свого питання. Дякуємо за довіру!
Бажаємо чудового дня!
Помилково відправила кошти на іншу карту.ПУМБ
Через декілька годин прийшла відповідь, де мені було сказано, що нічим допомогти не можуть і отримувач коштів не вийшов на зв’язок.От і все. Перевіряйте реквізити 10 раз перед відправкою.Добре, що мій досвід коштував 2000 гривень.Я розумію, що сама допустила помилку, але вважаю, що банк зі своєї сторони не зробив усе можливе.
Ми зі свого боку завжди передаємо запит на контакт з отримувачем, проте, якщо він не виходить на зв’язок або не підтверджує повернення коштів, банк обмежений у діях.
Щиро шкода, що у вашому випадку ситуація не вирішилася позитивно.
Рекомендуємо надалі уважно перевіряти реквізити перед підтвердженням платежу. Якщо у вас виникнуть додаткові питання — будь ласка, звертайтесь у приватні повідомлення або на гарячу лінію, і ми спробуємо детальніше розглянути вашу ситуацію.
Будемо вдячні за розуміння!
Разорвали договор
Нам шкода, що у Вас виникла така ситуація, проте, хочемо зазначити, що банк не несе відповідальності за самостійну та добровільну передачу особистих даних (в т.ч. карток чи документів) третім особам, що тягнуть за собою будь-які втрати.
Відповідно до п. 4 та п. 5 ч. 2 ст. 8 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення \" № 361 — IX від 06.12.2019р. (далі – Закон), «Банк зобов'язаний здійснювати належну перевірку клієнтів та забезпечувати моніторинг фінансових операцій клієнта на предмет відповідності таких фінансових операцій наявній у Банку інформації про клієнта, його діяльність та ризик, включаючи в разі необхідності інформацію про джерела коштів, пов'язаних з фінансовою(ими) операцією(ями).
Ми завжди намагаємось максимально детально пояснювати, які документи потрібні, і розглядаємо кожен випадок індивідуально. Якщо Ви бажаєте знати більш детальну причину про відмову у співпраці та можливості поновлення ділових відносин, то необхідно сформувати письмове звернення, що можна надати до будь-якого відділення банку або на пошту info@fuib.com у відділ звернення громадян.
Фін моніторинг
В черговий раз отримую блокування банку без підстав
1- Я отримував платіж за криптоактиви, після отримання коштів, банк був заблокований на підставі скарги.
У зв’язку з цим, протягом двох місяців я розбирався з банком і домігся розблокування рахунку, тому що надав всі необхідні докази. А також звернувся до НБУ зі скаргою, що банк незаконно утримує мої гроші і блокує мої рахунки.
Після всіх звернень до банків я успішно розблокував свій рахунок, пройшов перевірку фінансового моніторингу.
А також прочекав 60 календарних днів з моменту блокування, адже на підставі їхнього договору банк і утримував мої кошти цей термін.
2-Після чергової угоди з продажу криптовалюти і суми зарахування на 18000 грн з ОщадБанку і протягом двох годин з моменту отримання коштів я отримую блокування рахунку і банківської картки.
Наступного дня я відразу ж відвідую фіал банку і задаю питання, чому я був заблокований? Це скарга по платежу?
На що отримую відповідь, ні, це не скарга.
Просто банку здається підозрілою ця транзакція, поясніть, звідки надійшли гроші, і так далі.
Я описую інформацію, що отримано гроші за угодою, показую докази, звідки я взяв початковий капітал, щоб продавати активи.
І звітую повністю.
Банк розблокували.
Буквально наступного дня я отримую черговий платіж за ордером.
Так само з ОщадБанку на суму 16000, і банк також вимагає надати пояснення.
Коли я запитую, чи це скарга? Мені кажуть, що ні.
Я вкотре надаю такі самі докази, як і минулого разу, але цього разу банк мені каже.
«Добрий день, Романе!
Надана інформація недостовірна — вимоги банку здійснювати лише повернення."
І у мене виникає питання, яким чином банк спочатку при першій такій ситуації знімає мені блокування.
При повторній стверджує, що інформація не достовірна.
Якщо все, що я надаю, є правдою і прямим фактом.
Я даю їм PDF квитанцію з біржі Binance і показую верифікацію на даній біржі, а мені кажуть, що «ви надаєте ордери, апеляцію і верифікацію з різних платформ.»
У банку не розуміють, як перевіряти відповідні документи, але сміливо блокують рахунки просто так.
Тому що їм не подобається платіж
Нам прикро, що у Вас виникло негативне враження про наш банк. Бачимо, що звернення вже було зафіксовано через інший канал звернень і фахівці вже працюють над ним. Обов'язково повернемось з відповіддю після отримання остаточних результатів.
За результатами проведеної перевірки хочемо повідомити, що для зняття обмежень з рахунку Вам необхідно виконати умови, що були озвучені фахівцями під час Вашого особистого звернення у відділення. Оскільки виконати умови Ви відмовилися — розблокування, на жаль, неможливе.
Дякуємо за розуміння та бажаємо гарного дня!
Я так и не понял можно ли оформить возврат денег отправителю.
ат пумб не влаштовувало довідка ОК-7 та ОК-5 з ПФУ, та змушення користуватись твльки «ДІЯ»
після закінчення строку депозиту, кошти повернулись дружині на картковий рахунок, та банк одразу ввічливо та здивовано повідомив про перевищення ліміту по картковому рахунку. Ми здивувались та продовжували користуватись послугами від банку. Через тиждень після цього дружина перерахувала мені половину депозиту (десь 90 тисяч грн), якій я розмістив на новий термін вцьому самому ат пумб. І одразу почалось дивне. Від банку почали надходити вимоги доказів «звідки з’явились (зарахувались) кошти на рахунок», надокучливі дзвінки операторів з вимогами доказати походження коштів. В ат пумб від мене та від дружини були надані довідки ок5, про пенсійні надходження, свідоцтво про шлюб…але банк це не влаштовувало, тому що довідки були свормовані з ПФУ. І одразу почались погрози-попередження про блокування рахунків мені і моїй дружині. АТ ПУМБ настирливо бажав щоб документи були сформовані саме з додатку ДІЯ. В липні 2025 року банк такі заблокував всі наші рахунки, включаючі соціальні (для отримання пенсії та соцвиплат). Вишенка на торті — зарахування пенсії на заблокований рахунок (на другий день після блокування рахунків та розірвання ділових відносин), повна про це відсутність інформації від банку. Але після звернення з проханням видати кошти, знов вимога від банку написати заяву про розблокування рахунку та видачу коштів, з повним невизнеченням строків на кінцевий результат.
Банк злупив комісію 500 грн. хоча всі умови преміального пакету були виконані.
Нормально користувався і ось в липні 2025 року дивоюся що не хватає 59 грн. з копійками щоб виконати умови. Ну то й ок поповнюю телефон на 60 грн.
Зранку 1 серпня бачу що мінусовий баланс звертаюся у підтримку кажу що тут помилка бо 27.07 я поповнив телефон і всі умови виконав. Взяли 3 дні робочих на разбір питання. Дійсно через 3 дні відписався в телеграмі «персональний» менеджер з яким я не знайомий, бо попередні два вже давно звільнилися. Реально менеджер написав якусь маячню без посилання на конкретні пункти договору сказав що поповнення телефону з додатку це не безготівкова операція з витрат і я маю таки комісію сплатити (цей шедевр антиклієнтського спілкування і безглуздої маячні я собі спеціально заскриншотив).
Ну то й таке, значить то не мій банк раз помилки не визнає і не виправляє.
Іду у відділення сплачую ту комісію, закриваю картку відмовляюся від пакету. Тут теж не без проблем бо вже настав серпень і менеджер у відділенні хотів ще й за серпень комісію злупити. Але від цього якось відбився шляхом скарги на гарячу лінію та задовбування «персонального» менеджера.
Що цікаво, що раніш такий варіант в мене з поповненням мобільного спрацьовував, бозна що в липні 2025 сталося. Також хочу додати що поточні витрати в додатку, які показуються у вигляді прогрес-бару, не відображаються в актуальному стані а з’являються лише через декілька днів. Тому мабуть банально не відпрацювало за 4 дні до прчатку нового місяця, а банк свій факап просто переклав на клієнта і скаргу навіть по суті не розглянув.
Ми бажаємо детальніше ознайомитися та розібратися в ситуації, про яку Ви вказали у відгуку. Після проведення перевірки, ми обов'язково надамо Вам зворотній зв'язок.
Дякуємо, що знайшли час і повідомили нас про ситуацію, що склалася.
З приводу Вашого звернення хочемо повідомити, що Банком була проведена перевірка щодо описаної Вами ситуації. Зі сторони співробітника дійсно було допущено помилку під час надання консультації щодо погашення нарахованої комісії за користування пакетом, але надалі помилка була одразу усунена. Ми вже провели роз’яснювальну бесіду для запобігання таких ситуацій у майбутньому. Сподіваємося, що спілкування зі співробітниками нашого банку надалі залишатиме лише позитивні враження.
Дякуємо за розуміння!
Подяка
Наш банк знаходиться в м. Києві на проспекті Григореко 28.
Я Хочу подякувати всім працівникам даного відділення але найбільше уваги мені приділяють Зіневич Валентина та Банна Олена Федорівна. Всі питання та прохання вирішують дуже швидко. Ввічливі та відповідальні. Знають свою роботу та приділяють увагу всім клієнтам. Дуже приємно обслуговуватись в даному відділенні і я відкриваю і буду відкривати рахунки тільки в цьому відділенні. Дякую Головному офісу БАНКУ ПУМБ за таких співробітників. Дякую Олені Федорівні та Валентині Іванівні. ВИ НАЙКРАЩІ!!!
Щиро дякуємо Вам за такий теплий відгук! Нам надзвичайно приємно, що Ви високо оцінили роботу нашого відділення. Ми обов’язково передамо Ваші слова вдячності Олені та Валентині!
Дякуємо, що обираєте ПУМБ і довіряєте нам супровід Ваших фінансових справ!
Пумб заблокировал личный кабинет
Я им позвонил все продиктовал, но ошибся один раз с моделью телефона и они сказали
Идите в отделение, но я заграницей и не буду въезжать. Получается они у меня украли 6000 грн
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо запиту ми надали в приватні повідомлення. Своєю чергою підкреслюємо, що АТ «ПУМБ» дотримується всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
Просто відгук
Трохи підтримаю банк, не ідеальний, з проблемами в обслуговуванні фізичних осіб, але точно не найгірший.
Плюси.
Нормальні тарифи і продукти.
Немаленька мережа відділень, доволі затишних, охайних.
Мобільний додаток — непоганий, банк його постійно намагається покращити, хоч деякі покращення мені особисто незрозумілі (як ось, наприклад, історію платежів можна дивитись тільки за останні пів року, раніше — я діставав деякі платежі трирічної давнини).
Підтримка значно покращилась за останні роки. Я вже не чекаю десятками хвилин відповіді, зазвичай відповідають протягом хвилини (заради справедливості, я телефоную в підтримку нечасто, тому може мені просто щастить). Плюс пару разів я вирішував свої проблеми в чаті, наприклад, замовляв виписки за минулий рік для податкової знижки (ех, а раніше міг сам все знайти і дістати).
Мінуси йдуть від плюсів.
Тарифи і продукти доволі заплутані, при появі нових діють і старі, заплутатись в цьому всьому можна фінансовому генію. І це при тому, що люди навіть не намагаються зрозуміти те, під чим підписуються. Я звісно не вірю, що банки спеціально прописують в договорах тарифи і терміни так, що фіг розберешся, щоб потім користуватись неосвіченістю і пофігізмом клієтів, але іноді так здається. Багато залежить від менеджера, зможе чесно і зрозуміло пояснити, що 62 дні в рекламі і в реальному житті сильно відрізняються, і чому не варто платіж по кредиту відкладати на останній день — людина зрозуміє і не буди писати дурні відгуки, а якщо менеджеру байдуже (або він сам не розуміє), то і маєте те, що маєте.
Мережа відділень хоч і немаленька, черги і швидкість обслуговування бентежать. Якось би хоч розуміти середній термін по основних операціях, бо іноді потрібно в касу для якоїсь дрібної операції, перед тобою одна людина, але її обслуговують незрозуміло довгий час. Це вибішує і після хочеться залишити відгук з однією зірочкою)) Виводьте на табло орієнтовний час операції, це ж можна порахувати.
Мобільний додаток — ок, не без недоліків, але я сумую за десктопною версією, вона була зручна і функціональна.
Як висновок. Маю рахунки в п’яти банках, є з чим порівнювати. ПУМБ вже багато років основний і змінювати поки не збираюсь.
Раді, що ви відзначили наші сильні сторони і користуєтесь рахунком ПУМБ як основним. Це дуже цінно для нас.
Щодо зауважень:
— Ми постійно працюємо над оновленням функцій у застосунку, зокрема плануємо розширити історію платежів.
— У відділенні обслуговування працює за принципом живої черги, тому час залежить від об'єму задач.
— Стосовно умов договорів, дякуємо за зворотний зв’язок, прозорість справді є нашим пріоритетом.
Не приймають документи з Дії