Для того чтобы оставить отзыв, нужно войти или зарегистрироваться
Walsingham 16 июня 2026, 11:15
Как monobank превращается в «совок»: от финтех-лидера до фальсификации отчетности и средневекового ростовщичества
Как технологическая платформа monobank — это действительно круто, лучшее, что есть на рынке. Дизайн, скорость, котики — здесь вопросов нет. Но то, что ваши финансисты и служба поддержки устроили «под капотом» — это чистой воды зашквар и привет из диких 2000-х.
Показываю на пальцах, какую схему сейчас крутит ваш проект:
1. Фокус с лимитом и «карманные» фокусы банкаЯ дал согласие на увеличение лимита овердрафта. Подчеркиваю: на увеличение лимита для личных нужд, как того требует Закон «О потребительском кредитовании». Но банк БЕЗ моего ведома и распоряжения берет эти новые кредитные деньги и сам себе гасит ими начисленные проценты.Это как если бы вы пришли в ресторан, заказали суп, а официант без вашего спроса залез к вам в кошелек, достал деньги, оплатил ими десерт, который вы не заказывали, и сказал: «Ну вы же кошелек открыли, значит согласны!».Это принудительное перекредитование с целью обойти мораторий на штрафы во время военного положения. Пока люди выживают, проходя через все ужасы войны, теряют дома, работу и доходы, monobank ведет себя как худшие ростовщики из средневековья, которые обдирают заемщиков до нитки. Банк использует серые схемы, чтобы загнать украинцев в бесконечную долговую карусель и финансовое рабство, искусственно раздувая тело долга прямо во время войны.
2. Поддержка на космических скоростях и «черная карта«Ваша техподдержка — это отдельный вид искусства. Операторы умудряются за 10 секунд накатать простыню из 5 абзацев сложнейшего юридического текста. Понятно, что это бездушные ctrl+c / ctrl+v. Но когда начинаешь задавать реальные вопросы, система ломается.Ни один сотрудник не смог ответить, на каких именно балансовых счетах учитывается задолженность. Вершина экспертности — цитата оператора: «У нас всё учитывается на черной карте!».Ребята, «на черной карте» может учитываться только плохой вкус, а банковский учет ведется в автоматизированной банковской системе (АБС) по правилам регулятора. Это все равно что спросить у пилота Боинга, за счет чего летит самолет, а он ответит: «Ну, за счет того, что он белый и красивый».
3. Отсутствие графика и игры с НБУ.Поскольку овердрафт — это револьверный кредит, у него нет классического графика. Сроком возврата задолженности мог выступать только график уменьшения лимита. Но банк лимит не уменьшал, графиков не давал. Соответственно, срок возврата тела не наступил.Но самое интересное: вы требуете эти деньги как «просрочку», но в АБС банка эта сумма висит на СРОЧНОМ счете (2620). На счета просрочки (2207 / 2209) её никто не выносил! То есть ваша же система официально НЕ признала долг просроченным. А поддержка пишет: «То, на каком счете банк держит деньги — это наши внутренние процессы автоматизации, на вас это не влияет». Серьезно? Постановления Правления НБУ стали «внутренней автоматизацией»?4. Запах фальсификации и липовые резервыА теперь самое главное. Если банк массово держит реальную просрочку на срочных (исправных) счетах — это не просто плохой бухучет. Это неправильное начисление резервов. Банк искусственно занижает объем неработающих кредитов (NPL), чтобы не доформировывать резервы под риски и показывать красивую, но полностью сфальсифицированную финансовую отчетность перед НБУ.Олег, либо ваша АБС сознательно рисует «липу» для регулятора, либо ваша поддержка абсолютно профнепригодна и путает банковское право с базаром. Скрины этого юридического фарса и выписки со счетов уже готовы для отправки в НБУ. Потребительский кредит — это деньги клиента, а не личный общак банка для прикрытия своих дыр в отчетности. Разберитесь с этим бредом, пока финтех-лидер не превратился в банальную «прачечную» со скриптами средневековых мытарей
Проблема решена
Vladimir26K 15 июня 2026, 17:09
Хочу звернути увагу керівництва та профільної підтримки Monobank на вкрай суперечливу та неправомірну ситуацію, з якою мені довелося зіткнутися.
​Суть проблеми полягає в наступному:
​Некоректна трансформація рахунку: Звичайна процедура зміни кредитного ліміту чомусь була інтерпретована банком як закриття одного рахунку та відкриття іншого. Проте зміна ліміту в межах чинного договору не є підставою для автоматичного закриття поточного рахунку без моєї прямої заяви та згоди.
​Безпідставне блокування: Окрім незрозумілих маніпуляцій із рахунками, банк повністю заблокував усі мої картки, обмеживши доступ до управління власними коштами.
​Непрозорість та приховані комісії: У відповідь на моє звернення служба підтримки обмежилася загальною та неаргументованою фразою, що «все відбувається в межах закону». Ба більше, оператори попередили, що у разі розблокування карток відбудуться «певні списання». Жодних чітких роз’яснень щодо природи цих списань, їхнього розміру та правових підстав мені надано не було.
​Вважаю такі дії банку непрофесійними та такими, що порушують права споживача фінансових послуг. Посилання на «законність» без надання конкретних пунктів Умов та правил банку або норм чинного законодавства є неприпустимим у спілкуванні з клієнтом.
​У зв’язку з цим, прошу Monobank:
​Детально розібратися в моїй ситуації та провести внутрішню перевірку дій технічного відділу та служби підтримки.
​Надати чітке обґрунтування: на яких підставах зміна кредитного ліміту призвела до закриття/зміни рахунку та блокування карток.
​Офіційно роз’яснити суть та підстави для майбутніх списань, про які заявили співробітники підтримки.
​Оперативно відновити повноцінну роботу моїх рахунків та розблокувати картки.
​Сподіваюся на конструктивне та швидке вирішення цього питання.
monobankua 15 июня 2026, 19:21
Щиро перепрошуємо за такий досвід 😔
Обов'язково перевіримо комунікації і зв'яжемось з вами для надання зворотного зв'язку
Додатково зв'язались з вами тут в особистих повідомленнях для уточнення деталей
k7 strategic 15 июня 2026, 2:48
В МОНО банку ну супер клієнт орієнтовані співробітнитики!
monobankua 15 июня 2026, 11:22
Дякуємо за ваш відгук, нам дуже приємно❤️
Гена Якушев 14 июня 2026, 22:17
Хочу оставить огромную благодарность Monobank и отдельно сотруднице Ілоні ❤️

У меня была подписка на одном сайте, которую я уже заблокировал через Monobank. Но сайт всё равно пытался списать деньги, хотя доступ к оплате был отклонён. Проблема была в том, что я уже не мог зайти на сам сайт, где оформлял подписку, чтобы отменить её вручную.

Я написал в поддержку Monobank, и, честно говоря, был приятно шокирован. Сотрудники банка не просто ответили стандартной фразой, а реально помогли: сами связались с сервисом и попросили отменить подписку. Не каждый банк будет настолько глубоко разбираться в проблеме клиента.

Отдельное огромное спасибо Ілоні — с ней было очень приятно общаться. Всё спокойно объяснила, помогла и реально решила вопрос. Очень крутой уровень сервиса.

Monobank — молодцы. Спасибо за такое отношение к клиентам. Ілоні обязательно премию! 🙌
monobankua 15 июня 2026, 11:22
Щиро дякую за такі слова!
Працюємо для вас ❤️
Vladislavchik35 14 июня 2026, 14:09
В мене була підписка яка списувала гроші і не припинялася, сапорт банку швидко вирішив питання, знайшли де та хто списує і повністю вирішили всі питання. Зі мною спілкувалось декількох робітників які все зробили за мене, я дуже вдячний та дуже здивований сервісом. Моно ви найкращі🫶
14 июня 2026, 16:31
Нам дуже приємно☺️
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом🫶🏻
Olha Denysova 14 июня 2026, 2:07
Не спалося мені в час ночі, лазила по телефону і побачила що Розетка списала в мене -50 грн. Написала у підтримку в чому справа. На зв’язок вийшов оператор Максим табельний номер 12016. Швидко розібрався з моїм питанням та допоміг зрозуміти що то була підписка на доставку про яку я забула. Дякую за оперативну допомогу. Ви найліпші! Служба турботи оперативна, терпляча, швидко допомагають вирішити питання будь де та будь коли. Мирного неба. Процвітання компанії.
14 июня 2026, 16:23
Ваша подяка – це пальне для нашої мотивації
Дякуємо☺️
Marinakp 12 июня 2026, 14:11
Вітаю! Хочу висловити величезну повагу з відділу турботи — Марині (т.н. 11429). Це не просто оператор, це фінансовий янгол-охоронець! Ми переписувалися пів дня, і за цей час вона проявила стільки терпіння, скільки немає у всіх буддійських ченців разом узятих. Чітко, крок за кроком, вела мене крізь хаос моєї проблеми до переможного фіналу. Шановне керівництво Моно, прошу звернути увагу на цього співробітника: її терпіння заслуговує на окрему медаль, а професіоналізм — на солідну надбавку до зарплати. Дайте Марині премію, вона топ!
monobankua 12 июня 2026, 17:11
Вітаємо!
Дякуємо за такий розгорнутий відгук🥹
Дуже приємно чути такі теплі слова про нашого котика❤️
Минфин
Ответ администратора
15 июня 2026, 9:44
Відгук не зарахований (на 15.06.2026).
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Nataliia Ki 12 июня 2026, 14:11
Щоразу, коли звертаюся в підтримку monobank, отримую допомогу майже миттєво. Дуже приємно спілкуватися з людьми, які справді хочуть допомогти, а не просто відповісти на запит. Допомагали мені з різними питаннями — і завжди швидко, професійно та по-людськи. Окрема подяка Богдані (таб. № 12409), а також Ангеліні, Анастасії та Анні за турботу, терпіння і чудовий сервіс 💜✨
monobankua 12 июня 2026, 17:06
Щиро дякуємо за теплі слова🥰
Це надихає нас працювати ще краще🙌🏼
Минфин
Ответ администратора
15 июня 2026, 9:45
Відгук не зарахований (на 15.06.2026).
Dmytro Korol 12 июня 2026, 13:33
Звернувся до монобанку з приводу повернення помилково сплаченого платежу. Мені відповів Дмитро 11499. Я отримав дуже змістовну відповідь стосовно всіх своїх питань, а також додатково консультацію з приводу повернення коштів на стороні постачальника послуги, яку було помилково сплачено. Вважаю таку роботу найвищим пілотажем. Дякую монобанку і Дмитру особисто.
monobankua 12 июня 2026, 16:59
Такі відгуки роблять наш день❤️
Дякуємо за теплі слова🐾
Konstantin Persisty 10 июня 2026, 22:59
Я просто в шоці від того, що взагалі можна робити в банківському застосунку! 🤯

Уявіть собі логістичний квест: мені потрібно вилетіти з Варшави до Парижа у справах, а звідти через пару днів опинитися в Одесі рано-вранці. При цьому з мінімальним головним болем. Сам я спробував зібрати цей пазл, покрутив рейси на двадцяти вкладках і… пішов здаватися в чат monobank platinum.

Що відбувалося далі — це якась магія поза Гоґвортсом. За справу взявся консьєрж Даніїл. Замість того, щоб просто скинути мені кілька посилань зі словами «обирайте», він зібрав мені повноцінний тур:

✈️ Туди: Знайшов ідеальний вечірній рейс Варшава — Париж.

✈️ Назад: Вибудував хитрий, але оптимальний маршрут: Париж — Стамбул — Кишинів.

🚕 Фінальний бос: Коли я ліниво запитав у чаті «А є таксі з Кишинева до Одеси?», він не відправив мене гуглити. Він підібрав варіанти трансферу, перевірив авто, уточнив, якими мовами розмовляють водії, і забронював мені машину прямо до дому!

Мій рівень залученості в цей надскладний процес зводився до відправки повідомлень у стилі «так» і «++». У якийсь момент квитки купилися навіть без пуш-підтвердження в застосунку (я аж здивувався в дусі «а минулого разу як без підтвердження?)))»), але Даніїл усе чітко пояснив про особливості еквайрингу авіакомпаній.

У підсумку: я сиджу п’ю каву, а мені на пошту просто падають готові квитки та бронь трансферу. Ніяких болісних заповнень паспортних даних, ніяких нервів.

@monobank.ua, ви вже давно не просто банк, ви — особисте турагентство з функцією телепатії. Величезне дякую консьєржу Даніїлу за те, що врятував мою поїздку і нервові клітини! 🐈‍⬛💜
monobankua 11 июня 2026, 12:06
Дуже дякуємо за такий теплий відгук❤️
Супер приємно це чути🐾
Алексей Табалов 10 июня 2026, 17:54
Не міг переказувати гроші. Постійно писало «немає інтернету» і я нічого не міг зробити хоча пробував і мобільний інтернет, і вайфай. Довго шукали варіанти вирішення і підтримка наштовхнула на думку перевірити блокувальник реклами. Проблема була вирішена і я їм за це дуже вдячний.
monobankua 10 июня 2026, 19:28
Раді, що у вас залишились приємні враження ❤️
svit765432 10 июня 2026, 9:41
Висловлюю подяку працівникам банку за оперативне та якісне обслуговування та допомогу. Не перший раз звертаюсь, і завжди отримую результат і позитив від спілкування.
Тому хочу відзначити працівників Юлю (15883) і Максима (12099), які терпеливо відповіли на усі мої питання і надали необхідну інформацію.
Маю надію, що керівництво банку щедро заохотить матеріально своїх працівників.
Бажаю успіху!
monobankua 10 июня 2026, 12:02
Ваші слова мотивують нас!
Дякуємо за відгук ❤️
Volodymyr Marianovych 9 июня 2026, 14:59
Вперше довелось здійснювати валютний платіж закордон і через брак досвіду робили помилки. Завдяки Євгену з підтримки (табельний номер 11467), який постійно допомагав та підказував, що робити, весь процес пройшов майже безболісно для нас. Щиро вдячний за таких працівників!
monobankua 9 июня 2026, 16:59
Щиро дякуємо за теплі слова ❤️
Це надихає нас працювати ще краще
Ilona Shvorob 9 июня 2026, 10:34
Вітаю. Співпрацюю з monobank як бізнес-клієнт (еквайринг), проте зіткнулася з абсолютно непрофесійною та непрозорою роботою так званої «служби турботи».
Банк заблокував кошти, що надходили від діяльності мого закладу. Ба більше, протягом тривалого часу служба підтримки не просто не вирішує проблему, а відмовляється надати базову інформацію:
1 Яка саме точна сума коштів наразі утримується банком?
2 На яких правових підставах (пункт правил чи стаття закону) відбувається це блокування?
У відповідь у чаті отримую виключно шаблонні відписки на кшталт «питання знаходиться в роботі у менеджера, очікуйте інформацію» (маю всі скриншоти листування). Жодних термінів, жодної конкретики. Фактично, банк позбавив мене доступу до власних грошей для ведення бізнесу і свідомо приховує фінансову інформацію від клієнта.
Оскільки мирне врегулювання через чат не дає результатів, а банк порушує моє право на отримання інформації про стан моїх рахунків, я вимагаю:
Негайно надати офіційну відповідь із зазначенням точної суми заблокованих коштів.
Назвати чіткі терміни розгляду справи менеджером.
У разі продовження ігнорування та відсутності конкретики до кінця дня, копію цього відгуку разом із розгорнутою офіційною скаргою та скриншотами буде направлено до Національного банку України (НБУ) для перевірки дій АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» на предмет порушення прав споживачів фінансових послуг.
Прошу відповідальних менеджерів банку зв’язатися зі мною для надання інформації по суті, а не чергової відписки.
monobankua 9 июня 2026, 18:51
Вибачте, що засмутили😔

Перевіримо спілкування з підтримкою та консультацію. Колеги напишуть вам після перевірки 🙏
Артем Орлов 9 июня 2026, 9:35
Звернувся з проблемою до підтримки, відповів Даніл з табельним 10544, вирішив усі проблеми, надав чітку консультацію стосовно застосунку, а також вислухав пропозицію та передав до інших працівників банку.
monobankua 9 июня 2026, 11:43
Дякуємо за відгук!
Раді, що залишили приємні враження✨
Veronika Masneva 8 июня 2026, 16:12
Купила одяг в Instagram-магазині «Tobi_odyag». Оплату розбила на дві частини через картку Monobank: перший внесок 200 грн відправила на офіційний рахунок ФОП продавця, а другу частину оплатила під час отримання на Новій Пошті через систему NovaPay.

Товар мені не підійшов, і я оформила офіційне повернення через Нову Пошту. Продавець товар з пошти успішно забрав (20451448695340), але гроші назад не повернув і заблокирував мене. Чистий факт шахрайства. За цим фактом мною вже офіційно подано та зареєстровано заяви до поліції та Кіберполіції.

Оскільки обидві транзакції були комерційними (на ФОП та NovaPay) і у мене є залізобетонний доказ повернення товару (20451448695340)я звернулася до служби підтримки Monobank з проханням запустити процедуру Чарджбек (Chargeback) згідно з правилами платіжних систем Visa/Mastercard.

Банк мені відмовив. Ба більше, у чаті співробітники підтримки наполегливо просили мене НЕ писати скаргу до Національного банку України (НБУ). Вважаю це грубим порушенням моїх прав як споживача та спробою приховати проблему. Офіційну скаргу в НБУ вже надіслано. Вимагаю від керівництва Monobank повторно розглянути мою ситуацію, запустити диспут за транзакціями та повернути кошти за товар, який торговець забрав назад!
monobankua 8 июня 2026, 20:09
Шкодуємо, що ви зіштовхнулись із шахрайством😔
Ми готові співпрацювати з поліцією і надавати їм інформацію у рамках розслідування🙏

У даному випадку підстави для ініціювання диспуту через платіжну систему відсутні.
Платіж на ФОП здійснюється як прямий переказ коштів між банківськими рахунками за дорученням платника та не проходить через механізми оскарження карткових транзакцій, які регулюються правилами платіжних систем. Після успішного зарахування коштів платіж вважається виконаним, а можливі спірні питання вирішуються між сторонами операції або відповідно до чинного законодавства.

Також служба доставки виконала свої зобов'язання належним чином, а платіж було здійснено за погодженою процедурою. Поштовою службою надається можливість оглянути та перевірити посилку перед отриманням, тому ви можете відмовитись від отримання і оплати, якщо якість товару не відповідна.
Після підтвердження отримання і сплати посилки — послуга вважається наданою і оскарженню не підлягає.
Вадим Апанасенко 8 июня 2026, 13:05
У людини талант пояснення складних речей простою мовою 😍

Маргарита 10878 🔥
monobankua 8 июня 2026, 14:35
Вдячні за ваш відгук, нам дуже приємно🥰
Володимир Вульчин 7 июня 2026, 11:51
Пан Віктор дуже допоміг мені, у питанні яке не стосується сфери банкінгу, проте одразу видно ввічливе та клієнтоорієнтоване ставлення до користувачів банку.
monobankua 7 июня 2026, 13:06
Дякуємо за відгук 😻
Нам дуже приємно 🫶
Мирослава Хоменко 7 июня 2026, 9:48
Я надала відповідні документи, мені відмовили, прошу їх юристів надати підстави згідно чинного законодавства, затягують час, спираються на роз’яснення НБУ та МОУ без конкретики, кожного разу вимагають якісь нові документи. Відмову надають відразу, а згідно яких саме нормативних документів не можуть. Враження, що керуються не ЗУ, а своїми власними бажаннями. Категорично не радять звертатися у НБУ, цікаво чому, якщо порушуються мої права і я їх хочу захистити
monobankua 7 июня 2026, 18:06
Ми щиро вдячні вашому чоловіку за захист нашої країни🙏🏻
Банк діє виключно у рамках чинного законодавства і запитує актуальні документи про службу саме для коректного надання пільги.
Зараз тримаємо ваше питання на контролі і незабаром надамо відповідь за запитом. Також раніше ми вже зв'язались з вами та запропонували варіанти вирішення, просимо відреагувати
olhabielozorova 6 июня 2026, 19:35
Дзвінок в кол-центр.
Я би дуже хотіла подякувати дівчині, яка зв’язувалась зі мною сьогодні, буквально 2 хвилини тому.
Вона була терпляча, ввічлива, до того ж максимально дружня та привітня. Допомогла мені активізувати білу картку, оскільки у мене самої не виходило (((
На мої тупняки та банальні питання — жодної агресії. Лише підтримка та консультація.
Не уявляю як це працювати в кол-центрі та отримувати купу дзвінків на день з такими дибільними запитаннями, аж самій трошки незручно))) але дівчина впоралася дуже професійно😅
Сподіваюся її можнв буде ідентифікувати та подякувати ще раз🫶10/10!
monobankua 7 июня 2026, 11:57
Для нас усі питання важливі, щиро дякуємо за теплі слова 😻
Це надихає нас працювати ще краще 🫶

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝

На странице вы можете ознакомится с отзывами о monobank, а также оставить комментарий о своем опыте сотрудничества с банком. Отзывы клиентов, помогут вам решить, в каком банке лучше разместить депозит, взять кредит наличными, открыть счет или просто обменять валюту. Если банки не дают вам кредит, возьмите займ онлайн в микрофинансовых организациях Украины.