Курс валют в Райффайзен Банке
| EUR | 50 | 50.8 |
Жахлива комунікація, безпідставне блокування рахунків
Банк надіслав запит із великим переліком питань та документів щодо походження коштів і ведення підприємницької діяльності, надавши тиждень на підготовку відповіді. Водночас вже наступного дня після отримання цього запиту банк надіслав офіційний лист про припинення обслуговування та відмову у підтриманні ділових відносин у зв’язку з «неприйнятно високим рівнем ризику».
Таким чином, мені формально надали строк на відповідь, але фактично рішення було прийнято без розгляду будь-яких пояснень чи документів. Жодних конкретних причин блокування рахунків або деталізованих зауважень щодо діяльності надано не було.
Додатково здивувала комунікація з боку банку: співробітниця повідомила, що в системі банку нібито не відображалося відкриття мною ФОП, що виглядає щонайменше дивно, враховуючи факт відкриття та обслуговування рахунку ФОП протягом кількох місяців.
Нам прикро, що у Вас склалась така ситуація. Хочемо пояснити, що Райф суворо дотримується вимог чинного законодавства та постанов НБУ. Саме тому ми уважно перевіряємо кожну операцію, щоб забезпечити максимальний захист коштів наших клієнтів. Водночас розраховуємо на Ваше розуміння та підтримку щодо важливості періодичних перевірок джерел надходження коштів на рахунок і надання відповідних документів.
Повідомлення про блокування рахунків може надійти у зв'язку з тим, що операції за Вашими бізнес-рахунками в зазначений в повідомленні період перевищують очікувані Вами надходження, про які повідомляли під час встановлення ділових відносин/останньої ідентифікації.
Ми завжди готові проаналізувати ситуація та вирішити її в індивідуальному порядку. Тому просимо Вас надати в приватні повідомлення ЄДРПОУ.
Оформлення двох кредитів у Райффайзен Банку
Попри це, на моє імʼя було оформлено два кредити по 50 000 грн кожен без моєї згоди, що є наслідком шахрайських дій третіх осіб. Я не подавав жодних заявок, не укладав кредитних договорів, не підтверджував згоду та не отримував коштів.
За цим фактом:
відкрито кримінальне провадження;
подано офіційну скаргу до Національного банку України;
неодноразово звертався безпосередньо до банку.
Вважаю неприпустимим, що банк допустив оформлення двох кредитів без належної ідентифікації клієнта, фактично створивши умови для кредитного шахрайства.
Очікую від банку:
публічного пояснення, як і на якій підставі було оформлено два кредити;
негайного припинення нарахування відсотків, штрафів та пені;
невнесення негативної інформації до кредитної історії;
повного врегулювання ситуації після завершення розслідування.
Такі дії банку створюють серйозні ризики для всіх клієнтів та підривають довіру до фінансової установи.
Дуже прикро, що Ви зіштовхнулись з шахрайськими діями та дана ситуація похитнула довіру до нас. Райф завжди дбає про безпеку коштів та нагадує про важливість дотримання основних правил захисту даних.
Якщо шахраї отримають дані картки, вони можуть використати їх для платежів або оформлення кредитів. Щоб уникнути ризиків, ніколи не передавайте третім особам номер картки, термін дії, CVV-код та коди підтвердження.
Наша команда постійно контролює ситуацію та робить усе можливе, щоб запобігти шахрайським діям і гарантує найвищий рівень безпеки та довіри до наших послуг.
Хочемо детально розібратися у Вашій ситуації та надати підтримку, будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення ідентифікаційний код і контактний номер телефону.
АТ «Райффайзен Банк» обманює клієнтів
Я також отримав електронного листа від АТ «Райффайзен Банк» про акцію «Запроси друга» з пропозицією залучити нового клієнта до 6.01.26 та отримати по 198 грн. собі та новому клієнту банку.
5.01.26 надіслав посилання дочці, яка ПІСЛЯ його отримання встановила застосунок банку, відкрила рахунок та карту. Як можна здогадатись, ніяких коштів ні я, ні моя дочка не отримали.
Після неодноразових звернень по гарячій лінії банку я отримав відповідь, що «система не зафіксувала підтвердження переходу за реферальним посиланням. Нарахування бонусу відбувається лише у випадку, коли реєстрація здійснюється безпосередньо через унікальне реферальне посилання та завершується в межах одного безперервного сеансу. У цій ситуації технічні умови, на жаль, не були виконані належним чином».
Дочка знаходилась біля мене та здійснювала реєстрацію та відкриття карти БЕЗ переривань.
Отже А Т «Райффайзен Банк» вводить в оману клієнтів, порушує ряд Законів України, зокрема Закон України «Про банки та банківську діяльність», Закон України «Про захист прав споживачів» та ряд інших нормативних актів України.
Потенційним клієнтам категорично не рекомендую, існуючим клієнтам — варто замислитись про продовження співпраці з даним банком.
Буду закривати всі рахунки і припиняти всі відносини з даним банком. В даному випадку мова йде не про 198 грн., а довіру.
Також готую звернення до НБУ.
Окремою розповіді потребує клієнтська підтримка. Спочатку «робот» Рея, що працює на засадах штучного інтелекту, буде Вас «водити колами», доведеться витратити від 0,5 до 1 години, щоб Вас з'єднали з оператором. Оператор тільки фіксує звернення, обмежуючись загальними фразами, оскільки не може надати обґрунтованої відповіді. Наступного дня все повторюється.
Мені, навіть, як людині з обмеженими можливостями, обіцяли зателефонувати протягом чотирьох годин, оскільки писати їм в чаті на телефоні не можу. Зрозуміло, що ніхто, не телефонував. Відповідь отримав у чаті, після власного чергового звернення. Лозунг даної банківської установи «Клієнт завжди НЕ правий».
Жахливий банк! Шкодую, що витратив власний час і рекомендував його іншим своїм знайомим.
Нам шкода, що ця ситуація залишила у Вас негативне враження. Ми завжди прагнемо забезпечувати прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас є пріоритетом.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Зверніть увагу: кешбек нараховується лише за тих друзів, які не були клієнтами Райфу (не мали підписаної публічної угоди) протягом року до реєстрації в застосунку.
Що стосується дзвінка: розуміємо бажання швидко з'єднатися з оператором для вирішення питання. Однак Райф активно впроваджує технології штучного інтелекту, і наш бот створений для оперативного реагування на поширені запити, щоб Ви не витрачали час на очікування. Ми усвідомлюємо, що це може бути не зручно для всіх, тому постійно працюємо над вдосконаленням нашого сервісу.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Чекаємо!
Не користуйтесь послугами Райффайзен Банком
У зв’язку зі специфікою моєї службової діяльності, у межах досудових розслідувань я неодноразово ознайомлювався з виписками щодо руху грошових коштів по банківських рахунках, відкритих у більшості великих банківських установ України. Тобто маю практичний досвід аналізу фінансових операцій, оцінки їх характеру, інтенсивності та відповідності офіційним доходам осіб.
У певний момент у мене виникла необхідність відкрити нову банківську картку для власного користування. З огляду на репутацію банківської установи, а також відсутність у мене на той час будь-яких сумнівів щодо її надійності, я вирішив відкрити рахунок саме у Райффайзен Банку. Додатково мене привабили умови обслуговування, а саме відсутність комісії за перекази коштів з картки на картку як у межах банку, так і на картки інших банківських установ.
Під час відкриття рахунку мною було надано всю необхідну та достовірну інформацію, зокрема відомості про місце моєї роботи та рівень доходів. Я повідомив, що проходжу службу в умовах, пов’язаних із перебуванням у зоні бойових дій, у зв’язку з чим щомісячно отримую додаткову грошову виплату у розмірі 28 500 гривень. Разом із основною заробітною платою мій загальний щомісячний дохід становить близько 50 000 гривень. Уся зазначена інформація була мною офіційно задекларована та підтверджена під час відкриття рахунку.
Протягом певного часу я фактично майже не користувався послугами зазначеного банку. Однак в один із днів мені все ж довелося скористатися рахунком, у зв’язку з чим я здійснив близько 10 операцій з переказу грошових коштів на загальну суму орієнтовно 10 000−12 000 гривень. У той самий період на мій рахунок також було здійснено приблизно 10 зарахувань, загальна сума яких складала орієнтовно 10 000−12 000 гривень.
З урахуванням мого офіційного щомісячного доходу, зазначені суми не є значними та цілком логічно вписуються у фінансовий обіг звичайної фізичної особи. Проте, незважаючи на це, мій рахунок було негайно заблоковано фінансовим моніторингом банку з вимогою надати пояснення щодо походження грошових коштів.
Реагуючи на вимоги банку, я надав довідку форми ОК-5 з Пенсійного фонду України за попередній календарний рік, яка підтверджує мої офіційні доходи. Якщо проаналізувати загальну суму доходу за рік, стає очевидно, що 12 000 гривень є мізерною частиною від мого річного доходу та жодним чином не можуть вважатися підозрілими або такими, що не мають законного походження.
Незважаючи на це, оператори гарячої лінії банку не змогли надати мені жодних чітких та аргументованих пояснень, обмежуючись загальними формулюваннями та посиланнями на внутрішні процедури. У зв’язку з відсутністю конструктивного діалогу та зрозумілої позиції банку, мною було прийнято рішення закрити рахунок у Райффайзен Банку та припинити користування його послугами. Зазначене є моїм особистим негативним досвідом взаємодії з даною банківською установою.
Окремо хочу пояснити, чому я детально зазначаю місце своєї роботи та сферу діяльності. У межах одного з кримінальних проваджень, яке перебуває у моєму провадженні, на підставі ухвали слідчого судді мною було отримано банківську інформацію щодо руху коштів по картковому рахунку, відкритому в Райффайзен Банку.
Проаналізувавши отриману виписку, я встановив, що протягом трьох місяців на вказаний рахунок було зараховано близько 900 000 гривень. У зв’язку з цим у мене виникло цілком логічне та обґрунтоване питання: яким чином фінансовий моніторинг банку не звернув увагу на такі обсяги операцій?
Фактично складається парадоксальна ситуація:
— у моєму випадку, за наявності офіційних доходів, службового статусу та руху коштів у межах 12 000 гривень за день, рахунок було негайно заблоковано;
— водночас по іншому рахунку, де, з урахуванням матеріалів кримінального провадження, відсутні підтверджені офіційні доходи, протягом короткого періоду було зараховано 900 000 гривень, без належної реакції з боку банку.
Таке вибіркове застосування процедур фінансового моніторингу викликає у мене обґрунтовані сумніви щодо ефективності та послідовності внутрішніх механізмів контролю в даній банківській установі.
На цьому ситуація не завершилася. Вчора я випадково натрапив на повідомлення у Telegram-каналі Райффайзен Банку. Ознайомившись із публікацією, я вирішив залишити негативний коментар, у якому виклав власний досвід користування послугами банку та критичну оцінку його роботи. Проте мій коментар було видалено, а мене заблоковано, внаслідок чого я втратив можливість залишати коментарі та брати участь в обговореннях.
Вказані дії, на мою думку, свідчать не лише про небажання банку реагувати на обґрунтовану критику, а й про прагнення усунути публічне обговорення проблемних аспектів своєї діяльності, що додатково підриває довіру до зазначеної фінансової установи.
З урахуванням усього викладеного вище, а також зважаючи на те, що Райффайзен Банк видалив мій негативний коментар у своєму офіційному Telegram-каналі та заблокував можливість подальшого коментування, саме ці обставини стали безпосередньою причиною залишення мною цього відгуку на даному незалежному ресурсі.
Мій досвід користування послугами Райффайзен Банку є вкрай негативним і викликає серйозні сумніви щодо послідовності та об'єктивності підходів банку до клієнтів.
По-перше, банк демонструє вибірковий та непрозорий фінансовий моніторинг. У моєму випадку рахунок було заблоковано через операції на суму близько 10−12 тисяч гривень за день, попри те, що я надав повну інформацію про офіційні доходи, які значно перевищують зазначені суми, включно з підтверджуючими документами. Натомість у межах службової діяльності мені доводилося аналізувати рух коштів по рахунках цього ж банку, де за відсутності підтверджених офіційних доходів за короткий період проходили сотні тисяч гривень без будь-якої помітної реакції фінансового моніторингу. Такий підхід виглядає нелогічним і викликає питання щодо реальної ефективності внутрішніх механізмів контролю.
По-друге, комунікація з клієнтом фактично відсутня. Оператори гарячої лінії не здатні надати чіткі, зрозумілі та аргументовані пояснення причин блокування рахунку, обмежуючись загальними фразами про «внутрішні процедури». Для клієнта це означає повну невизначеність та відсутність реальних інструментів для захисту своїх прав.
По-третє, банк демонструє негативне ставлення до конструктивної критики. Замість того щоб розібратися в ситуації та надати публічну відповідь, негативний коментар було видалено, а мене — заблоковано в офіційному каналі банку. Така поведінка створює враження, що банк більше зацікавлений у формуванні «стерильного» інформа ційного простору, ніж у реальному вирішенні проблем клієнтів.
З огляду на вищевикладене, не рекомендую користуватися послугами Райффайзен Банку, особливо тим, хто:
• здійснює регулярні безготівкові операції;
• має нестандартний або змінний дохід;
• цінує прозорість, прогнозованість та повагу до клієнта;
• розраховує на адекватний і логічний фінансовий моніторинг.
На мою думку, існує значний ризик того, що рахунок може бути заблокований без чітких пояснень, а клієнт буде змушений витрачати власний час і нерви на доведення очевидних речей. Окремо слід зазначити, що банк, який видаляє негативні відгуки замість їх аналізу, не заслуговує на високий рівень довіри.
Саме тому я вважаю за необхідне оприлюднити цей відгук на незалежному ресурсі, щоб інші користувачі мали можливість врахувати мій досвід перед прийняттям рішення про співпрацю з даною банківською установою.
Нам надзвичайно прикро, що досвід співпраці з нашим Банком залишив по собі негативні емоції. Перш за все, хочемо пояснити, що блокування рахунків завжди здійснюється на підставі вагомих причин. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур для гарантування безпеки і захисту коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій. Ваше розуміння та співпраця в цьому питанні дуже важливі для нас.
У разі виникнення запитань завжди готові надати детальні пояснення і всі нюанси. Діємо відкрито та прозоро, щоб кожен клієнт розумів причини та підстави прийнятих рішень. Наша мета — забезпечити повну ясність і доступність інформації, щоб Ви почувалися впевнено та захищено.
Що стосується видалення коментарів. Думка кожного для нас важлива та намагаємось дослухатися до зауважень та побажань.
Ми прагнемо, щоб кожен наш клієнт отримав належну допомогу. Робимо все можливе, щоб вирішити питання швидко та ефективно. Нам важливо детально розібратися у Вашій ситуації та надати розгорнуті пояснення.
Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваші дані - ми обов’язково допоможемо!
Повідомлення про крадіжку
Описана Вами ситуація зовсім не відповідає нашим стандартам сервісу та принципам обслуговування.
Маємо намір проаналізувати даний випадок та допомогти у вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме: ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Райф ***
У грудні 2025р. на свою почтову скриньку, я отримав пропозицію від Райффайзен Банк «Запросіть друга відкрити картку в MyRaif: 99 грн вам + 99 грн другу.
Відкрийте MyRaif. Надішліть посилання другу (він якраз, мабуть, шукає, де вигідніше). Прослідкуйте, щоб він активував картку. Зробіть собі та другу приємно перед святами».
У своєму додатку MyRaif я зайшов у розділ ІНШЕ — запросити друга, під ним є силка «надіслати запрошення», вона відкриває мії контакти у телеграм на телефоні та відправляє обраному другу запрошення від банку. Друг отримав запрошення та відкривши його встановив додаток, та відкрив карту. Все дуже просто та зрозуміло. Ніяких зайвих дій робити в загалі не потрібно.
На жаль банк ні яких бонусів не виплатив, в чаті підтримки MyRaif з початку писали, що у них в системі не має доказів, що саме по моїй силці встановлено застосунок та відкрито картку у друга. Потім після того як я надав скрин відправки силки- запрошення. Банк почав розбиратись, та повідомив, що у зв’язку з тим що був розірваний ланчужок. Тобто додаток райф пропонував підписати документи через ДІЯ підпис, під час переходу в інший додаток, для виконання умов — ланчужок разірвався. Банк не може виконати свою частину обіцяного та виплатити бонуси.
Райффайзен Банк повідомив, що ніяких бонусів не буде тому, що «система відмітила, що процес реєстрації та відкриття рахунку не був завершений одразу в рамках одного сеансу після переходу за реферальним лінком, у таких випадках техничний ланчужок переривається. Тому система не може підтвердити участь у програмі»
Таким чином банк обманює клієнтів. По факту є людина яка виконала прости умови акції, є інша людина яка прийняла запрошення та встановила по ньому додаток та відкрила картку. Але програма банку бачить розірвання ланчужку, тому вибачте, нічого нікому не винний. Від себе хочу добавити, що участь у програмі може прийняти виключно новий клієнт, і стати клієнтом банку без переходу в інший за стосунок (Дія Підпис) не можливо, бо сам банк переводе нового клієнта на підписання договору та відправку своїх цифрових документів у Дію.
Оператор банку, у чаті, написав що програма не працює ідеально. І всі технічні моменти не можливо передбачити. Банк проблеми з програмою та ланчужками переклав на клієнтів, тим самим підірвав будь-яку довіру до себе. Я принципово звертався для вирішення питання. Бо як можливо побудувати европейске майбутне, коли на кожному кроку тебе обманюють. Я запитував у підтримці банку, де написано, що окрім надсилання запрошення другу, завантаження застосунку, реєстрації та відкриття картки, щось ще додаткового потрібно робити? Де написано, що клієнти банку потрібно відслідковувати техничні ланцюжки? Що за нисенитниця?
Після довгих перевірок оператори зрозуміти, що є така прогавина у їх застосунку, але ніяких бонусів ми так і не отримали, хоча умови банку по програмі привели друга повністю виконали. І не повірите, банк продовжує вигадувати ще нові акції та пропозиції, та кожного дня надсилати їх на пошту.
Проаналізуємо Ваше звернення та надамо коментарі.
@RaifHelp
Нам прикро, що у Вас склалося негативне враження від співпраці. Ми завжди прагнемо забезпечувати прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас надзвичайно важлива.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Зверніть увагу: кешбек нараховується лише за тих друзів, які не були клієнтом Райфу (не мали підписаної публічної угоди) понад рік до реєстрації в застосунку.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Зафіксували Ваше звернення до менеджера з клієнтского сервісу, який зв’яжеться з Вами найближчим часом. Очікуйте, будь ласка, на дзвінок.
@RaifHelp
Як Райффайзен Банк обманює старих та нових клієнтів пропонуючи свої акції, та не виконуючи свої зобов’язання по ним.
30 грудня 20025р. на свою почтову скриньку, я отримав пропозицію від Райффайзен Банк «Тільки до 06 січня, ми робимо „біс“! Умови ті самі, прості й вигідні: Запросіть друга відкрити картку в MyRaif сьогодні до півночі, і магія чисел знову спрацює: 198 грн вам + 198 грн другу.
Райфі не любимо, коли наші клієнти сумують.Тому вирішили зробити свій аналог „Кіберпонеділка“, тільки це „Щедрий Вівторок“ перед Новим роком. Це ваш останній шанс у цьому році отримати подвійний кешбек. Вважаймо це нашим подарунком „під ялинку“ для тих, хто не встиг у першу хвилю.Як закрити цей фінансовий гештальт? Відкрийте MyRaif. Надішліть посилання другу (він якраз, мабуть, шукає, де вигідніше). Прослідкуйте, щоб він активував картку сьогодні.Зробіть собі та другу приємно перед святами».
У своєму додатку MyRaif я зайшов у розділ ІНШЕ — запросити друга, під ним є силка «надіслати запрошення», вона відкриває мії контакти у вайбер на телефоні та відправляє обраному другу запрошення від банку. Друг отримав запрошення та відкривши його встановив додаток, та відкрив карту. Все дуже просто та зрозуміло. Ніяких зайвих дій робити в загалі не потрібно.
Нажаль банк ні яких бонусів не виплатив, в чаті підтримки MyRaif з початку писали, що у них в системі не має доказів, що саме по моїй силці встановлено застосунок та відкрито картку у друга. Потім після того як я надав скрин відправки силки- запрошення. Банк почав розбиратись, та повідомив, що у зв’язку з тим що був розірваний ланчужок. Тобто додаток райф пропонував підписати документи через ДІЯ підпис, під час переходу в інший додаток, для виконання умов — ланчужок разірвався. Банк не може виконати свою частину обіцяного та виплатити бонуси.
Оператор банку, по телефону, каже що програма не працює ідеально. І всі технічні моменти не можливо передбачити. Банк проблеми з програмою та ланчужками переклав на клієнтів, тим самим підірвав будь яку довіру до себе. Я принципово звертався для вирішення питання. Бо як можливо побудувати европейске майбутне, коли на кожному кроку тебе обманюють. Я запитував у підтримці банку, де написано, що клієнти банку потрібно відслідковувати техничні ланцюжки? Що за нисенитниця?
Ніяких вибачень банк не приніс, як і ні яких бонусів. І не повірите, банк продовжує вигадувати ще нові акції та пропозиції, та кожного дня надсилати їх на пошту.
Дякуємо за звернення та за те, що зачекали на відповідь.
Прикро, що у Вас склалось негативне враження від співпраці з нами. Завжди прагнемо забезпечувати максимально прозорі умови, адже довіра клієнтів для нас надзвичайно важлива.
Щоб отримати кешбек за програмою «Запроси друга», необхідно, щоб Ваш друг зареєструвався у застосунку «MyRaif», відкрив картковий рахунок та активував картку. Звертаємо увагу, що кешбек нараховується лише за тих друзів, які ще не мають відкритих рахунків у Райфі.
Хочемо детально проаналізувати ситуацію, щоб надати максимально точну відповідь. Для цього просимо написати нам у приватні повідомлення та вказати Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону.
Очікуємо на Ваше повідомлення!
Блокировка карты
Дуже прикро, що така ситуація трапилася саме зараз, у важливий для Вас час. Ми завжди прагнемо бути на боці клієнта та зробити взаємодію максимально комфортною.
Хочемо запевнити Вас, що блокування рахунків завжди здійснюється на підставі вагомих причин. Ми суворо дотримуємося чинного законодавства та внутрішніх процедур для забезпечення безпеки і захисту коштів наших клієнтів. Кожне рішення про блокування рахунку приймається після ретельного аналізу та перевірки, щоб уникнути будь-яких необґрунтованих дій.
Ми готові детально розібрати Вашу ситуацію та допомогти. Будь ласка, надішліть у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.
@RaifHelp
будьте осторожны вас могут нагреть на бабки и вы можете пойти в — даже если нет кредитного лимита
Нам дуже шкода, що Ви зіткнулися з такою ситуацією. Розуміємо, що вона могла спричинити дискомфорт та занепокоєння.
Хочемо пояснити, що мінус по дебетному рахунку може виникнути із різних причин. Наприклад, коли платіж перебуває в обробці, кошти фактично резервуються, але не списуються остаточно. Якщо в цей час здійснити додатковий переказ, система може тимчасово показати від’ємний баланс. Це технічна особливість роботи платіжної системи, і ми працюємо над тим, щоб такі ситуації траплялися якомога рідше.
Хочемо більш детально проаналізувати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваші дані (ідентифікаційний код та контактний номер телефону). Чекаємо!
@RaifHelp
Якщо в майбутньому будуть виникати питання — звертайтесь, завжди раді допомогти.
@RaifHelp
Ніколи не відкривайте рахунки у цьому банку
Якщо ж Вам пощастить, то за 4−5 дзвінків Ви, як і я, зможете, нарешті, поговорити з оператором, який дасть відповідь за хвилину. Але Ви, як і я, того не оціните, бо проходження квесту «Поспілкуйся з підтримкою» Вам почне трохи дратувати.
В чаті підтримки Вас проігнорують, як мене, ви будете очікувати на відповідь 20 хвилин, як і я.
Склалося обгрунтоване враження, що своїх клієнтів банк зневажає і, можливо, ненавидить.
Ніколи не користуйтеся послугами цього банку!
Прикро, що співпраця з Райфом залишила у Вас таке враження. Цінуємо Ваш час і розуміємо бажання швидко отримати допомогу від оператора. Ми постійно вдосконалюємо сервіс і впроваджуємо сучасні технології, зокрема штучний інтелект, щоб зробити обслуговування максимально швидким та зручним. Наш бот створений для миттєвих відповідей на найпоширеніші запити, щоб Ви не витрачали час на очікування. Хочемо наголосити, що Рея не сприймає довгі запити (більше 15 слів), тому рекомендуємо формулювати запит більш стисло або звертатися в чат підтримки «MyRaif». Для зв'язку з оператором на головній сторінці у правому верхньому кутку натисніть на «Навушники».
Хочемо проаналізувати ситуацію, тому просимо надіслати у приватні повідомлення Ваш контактний номер телефону.
Очікуємо на Ваш зворотний зв’язок.
@RaifHelp
Найбільша помилка відкрити рахунок ФОП у цьому банку
Дякуємо, що обрали наш Банк і перепрошуємо за ситуацію, яка могла викликати дискомфорт на початку співпраці. Ми розуміємо, що це вплинуло на Ваше враження, і хочемо пояснити причину повідомлення.
Блокування рахунків може відбуватися, якщо операції за бізнес-рахунками перевищують очікувані надходження, про які Ви повідомляли під час встановлення ділових відносин. Щоб вирішити питання, необхідно у зазначений у повідомленні термін надати документи, що підтверджують джерела походження коштів.
Ми завжди готові розглянути ситуацію індивідуально та допомогти знайти рішення. Будь ласка, надішліть у приватні повідомлення Ваш ЄДРПОУ. Чекаємо!
проблеми з рахунком
Хочемо уточнити, що карткові перекази на закордонні Банки входять до загального ліміту на C2C та IBAN-перекази, встановленого згідно з Меморандумом та постановою НБУ. І він не може перевищувати 100 000 грн на календарний місяць. Тобто, якщо Ви вже здійснювали інші перекази (наприклад, в межах України), вони також враховуються в цей загальний ліміт. Якщо бажаєте збільшити ліміт на перекази, необхідно буде надати додаткові документи. Детальніше можете переглянути інформацію за посиланням: https://raiffeisen.ua/news/limit-dlya-kartkovih-perekaziv-fizosib-pochne-diyati-z-1-zhovtnya-2119
Щоб ми могли проаналізувати ситуацію, просимо написати нам у приватні повідомлення свої дані (контактний номер або ідентифікаційний код).
@RaifHelp
Відгук/побажання про довідку для отримання кредитного ліміту
В чому власне проблема спитаєте? Я офіційно працевлаштований, компанія входить в Дія.Сіті і через податкові пільги в ОК.5, для пенсії враховується 8000 грн, а от реальний дохід, в ОК.7 — 70500 (зарплата до вирахування податків).
Власне тому, одразу після подачі заявки я одразу отримував відмову (без запиту кредитної історії, бо бачить «дохід» 8000 і одразу відхиляє, цікаво як я по їх логіці плачу іпотеку 16000😺), 3 рази я то просто проігнорував, думав, може продукт допилять, на 4ий вирішив сам зв’язатись з підтримкою, повідомити їм про проблему з кредитним продуктом (чисто по платежам на пенсію фільтрувати клієнтів для кредитних продуктів це не ок, треба давати вибір як в багатьох банках ОК.5 чи ОК.7).
Поспілкувався з оператором, поборовся з скриптами, фінально ніхто нікому не може зробити заявку на подивитись, проаналізувати наявність проблеми. Просто констатація факту, треба ОК.5, хоть ти трісни.
Натякнув яку комунікацію з клієнтом хотів би побачити, але ніякого руху назустріч клієнту не відбулось. Закрив обидві картки, напевно така моя доля.
Не розумію, який в цьому банку має бути шлях для подачі побажань, щоб хтось, здатний аналізувати подивився на звернення.
Дуже прикро, що під час розгляду Вашої заявки було прийнято рішення про відмову. Хочемо пояснити, що процес оцінки можливості надання кредиту є комплексним і враховує низку важливих факторів, серед яких рівень та стабільність доходів, кредитна історія, наявність фінансових зобов’язань та інші показники, що впливають на платоспроможність. Для розгляду заявки необхідно надати довідку ОК-5. Це дозволить об’єктивно оцінити Вашу фінансову ситуацію та прийняти рішення з урахуванням додаткової інформації.
Хочемо детально проаналізувати ситуацію та надати пояснення. Будемо вдячні, якщо вкажете Ваші дані в особисті повідомлення: ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
Raiffeisen Bank відмовився приймати документи, підписані ЕЦП
Тепер по черзі.
Ця історія тривала понад місяць. Я змінив телефон (Apple). Перенесення всіх програм відбулося автоматично. При відкритті застосунку Raiffeisen усі рахунки були заблоковані. З понад 10 банківських додатків — лише Raiffeisen. З цього моменту починається історія «клієнтського сервісу».
1. Додзвонитися на номер телефону, вказаний у застосунку — 044−230−99−98, поза робочим часом неможливо, попри заявлений режим 24/7.
2. Додзвонився у робочий час, перебуваючи за межами України (Viber Out). Оператор повідомляє: «Не бачу ваш фінансовий номер телефону. Напишіть у чат у застосунку».
3. Заходжу знову в застосунок — він повністю блокує доступ. Повідомлення: «Технічна помилка, спробуйте пізніше».
4. Жодного чату в застосунку фактично не існує. Є лише два телефонні номери: 044−230−99−98 та 0800.
5. Через кілька днів додзвонююсь на 044−230−99−98 вже без Viber Out, у роумінгу. Відповідь оператора ідентична:
«Не бачу ваш фінансовий номер телефону. Напишіть у чат у застосунку».
Пояснюю, що чату немає. Відповідь: «Вибачте, нічим не можу допомогти».
6. Знаходжу короткий номер Raiffeisen у Viber — *521 (логічно, адже фінансовий номер прив’язаний до Viber). Результат той самий:
«Не бачу ваш фінансовий номер телефону».
Після запитання «Як мені вам подзвонити, щоб ви його побачили?» — записують на онлайн відеодзвінок.
7. Очікування відеодзвінка — два тижні. Під час дзвінка оператор заявляє, що якщо у мене є PESEL, відкритий у 2022 році, протягом перебування 2 міс, то я є резидентом Польщі, і пропонує підписати відповідну заяву.
Берусь за юридичну консультацію — жодних підстав вважати мене резидентом Польщі не існує. Я є резидентом України.
8. Вже киплю. Приймаю рішення закрити рахунки та вивести кошти.
Готую заяву, підписую ЕЦП та надсилаю на офіційну адресу info@help.raiffeisen.ua
Відповідь банку:
«Закриття рахунків та перерахування коштів за запитом на електронну пошту Банку, на жаль, не здійснюється. Рекомендуємо написати в чаті застосунку „MyRaif“ або зателефонувати зі свого фінансового номеру телефону». Знову по тому ж кругу…
Письмово заперечую, вказую на відсутність таких можливостей та посилаюсь на чинне законодавство України, зокрема:
Закон України «Про звернення громадян» (ст. 5, 6),
Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» (ст. 7),
Закон України «Про електронні довірчі послуги».
Електронний документ, підписаний ЕЦП, має повну юридичну силу та є обов’язковим до розгляду.
Результат:
Відповіді немає.
Станом на 18 грудня — тиждень повної тиші.
Ось така «боротьба за клієнта».
У цьому кейсі — радше боротьба проти нього.
Прикро, що у Вас склалося негативне враження від співпраці з нами і ми хочемо детально пояснити причину таких дій. Якщо система безпеки фіксує ознаки нетипової активності, наприклад, вхід у Ваш особистий кабінет з іншого мобільного пристрою, ми повинні переконатися, що ці дії виконували саме Ви. До моменту підтвердження картки тимчасово обмежуються у використанні, адже безпека Ваших коштів для нас є пріоритетом.
Щодо дзвінка: бот може попросити Вас зателефонувати з фінансового номера, оскільки це найшвидший спосіб підтвердити особу та вирішити питання. Такий підхід дозволяє уникнути ризиків і забезпечує захист Ваших даних. Якщо немає доступу до фінансового номера, достатньо повідомити про це, і ми одразу підключимо оператора, який допоможе завершити процес та надати необхідну підтримку.
Ми прагнемо розібратися в ситуації та зробити все, щоб її вирішення було максимально комфортним. Будемо вдячні, якщо Ви напишете нам у приватні повідомлення свої дані (контактний номер або ідентифікаційний код), щоб ми могли провести аналіз і швидко допомогти.
Неадекватний банк
Я працюю на двох роботах офіційно і по договору на іншій роботі, у мене навіть вихідних днів немає. Так от банку не сподобалися мої нарахування на картку, на протязі року сума нарахувань була біля 20 000 грн.
Коли на другій роботі я оформлював картку іншого банку то мені нарахували також ж аванс на картку Райфайзенбанк, так от після цього банк заблокував мій рахунок, при з зверненні до нього запросили довідки ОК5 і ОК7 які я звісно надав, потім цього виявилося мало і почали вимагати ще і ще.
У мене немає часу їздити постійно до банку і доказувати що я не злодій і не терорист і не відмиваю гроші, звісно банк розірвав зі мною ділові стосунки іба більше, передав мене як злісного і не добропорядного громадянина до інших банків.
Так от по картці банка я сплачував практично тільки за комунальні послуги і за свої мобільні номери і моїх дітей, а також переводив гроші по сто… триста гривень на свою ж картку іншого банку яку давав на потреби дітям.
Тепер ще й доводиться їздити по інших банках де я є також клієнт і доказувати що я не злодій і не терорист за майже 20 000 грн чесних доходів у місяць!
Райфайзен банк схаменіться, не хворійте шизофренією і подібною хворобою.
І без того тяжке життя і війна на дворі в ви намагаєтеся чесних і порядних людей облити брудом і зробити ізгоями!
Розуміємо, що така ситуація може бути неприємною та створювати додаткові труднощі, та нам прикро, що так сталось. Для нас важливо, щоб кожен клієнт відчував підтримку та впевненість у співпраці з Банком.
Хочемо запевнити, що блокування рахунків здійснюється виключно на підставі вимог законодавства та внутрішніх процедур, які спрямовані на безпеку клієнтів. Кожне рішення приймається після ретельного аналізу, щоб уникнути необґрунтованих дій.
У випадку, якщо на рахунок надходять суми, що перевищують очікувані надходження, про які Ви повідомляли під час встановлення ділових відносин або останньої ідентифікації, Банк може запросити підтверджуючі документи щодо походження коштів. Якщо документи не надаються у встановлений термін, рахунок може бути заблокований — це вимога законодавства.
Ми б хотіли детально проаналізувати Вашу ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо надасте Ваші дані в особисті повідомлення: ідентифікаційний код та контактний номер телефону.
@RaifHelp
Це маніпуляція щоб люди не могли витрати тисячу на комуналку?
Ви публічно обіцяли, що з 16 грудня кошти у розмірі 1000 гривень, отримані від держави як зимова підтримка на картку Вашого банку «Національний кешбек», можна буде використати для оплати комунальних послуг.
Я та мій родич достатьньо довго чекали на цю дату — 16 грудня, щоб нарешті оплатити комунальні послуги. Настало 16 грудня, але можливості оплатити комуналку так і не з’явилося. Сьогодні вже 17 грудня, а ситуація не змінилася — оплатити комунальні послуги цією тисячею гривень усе ще неможливо.
Від початку знайомі нам ПРАВИЛЬНО радили оформлювати цю 1000 від Держави на карту «Національний кешбек» у банку Monobank, щоб не було проблем… Вони так і зробили — отримали кошти та без проблем змогли оплатити комунальні послуги. Ми ж з родичем вирішили довіритися Райффайзен Банку, оформили допомогу саме у вас, і хоча ми дуже сильно засмутилися через те, що не змогли оплатити комунальні послуги одразу після отримання цієї тисячі гривень, ви повідомили нам, що з 16 числа з’явиться можливість оплатити їх через ваш застосунок. Ми засмутилися, настрій був зіпсований, але вирішили: гаразд, почекаємо до 16 грудня.
Проте настало і 16 грудня, і вже 17 грудня, а ситуація так і не змінилася — немає можливості оплатити комунальні послуги через ваш застосунок цією тисячою.
Послуга так і не запрацювала. Ми просто в шоці.
Складається враження, що ця послуга навмисно зроблена неробочою, аби люди не могли витратити ці кошти на комунальні послуги, а змушені були витрачати їх у торговельних мережах чи магазинах, де це дозволено. Але це наш особистий вибір, куди витрачати кошти, які виплатила нам держава. Це наші гроші.
Такі дії виглядають як відверта маніпуляція та знущання з клієнтів. Просимо надати чітке пояснення та забезпечити виконання обіцяних умов.
Проаналізуємо ситуацію та надамо коментарі.
@RaifHelp
16.12.2025 ми випустили оновлення застосунку, яке дозволяє сплачувати комунальні платежі карткою «Національний кешбек». Щоб функція працювала, переконайтеся, що застосунок оновлено до останньої версії. Для цього відкрийте магазин застосунків (Google Play для Android, App Store для iOS або AppGallery для Huawei), знайдіть «MyRaif» і натисніть «Оновити», якщо кнопка доступна. Якщо її немає - у Вас вже актуальна версія. Час появи оновлення може залежати від операційної системи пристрою.
Ми хочемо детально проаналізувати ситуацію та допомогти Вам. Будемо вдячні, якщо надішлете в особисті повідомлення ідентифікаційний код та контактний номер телефону. Зробимо все можливе для індивідуального вирішення питання!
@RaifHelp
Банкомат Авалю прийняв готівку, однак не зарахував на рахунок і не повернув
Нам шкода, що сталась така ситуація і вона вплинула на Ваші плани. Іноді дійсно техніка може давати збій, що призводить до непередбачуваних наслідків.
Ви молодець, що одразу звернулись до нас для оскарження платежу. Зазвичай розгляд триває від 1 до 14 робочих днів.
14 робочих днів це максимальний термін, проте ми завжди робимо все можливе, щоб розглянути такі ситуації якомога швидше, адже розуміємо, наскільки важливо для кожного відновити доступ до втрачених коштів.
Не хотіли б залишатись осторонь та бажаємо допомогти Вам у цій ситуації, тому просимо надіслати ваші дані (контактний номер телефону та ідентифікаційний код) в приватні повідомлення. Будемо чекати на зворотний зв’язок.
Співпраця банку з шахраями
Захист даних — один із головних пріоритетів Райфу.
Запевняємо, що доступ до даних клієнтів мають лише обмежена кількість співробітників, які пройшли навчання з захисту персональних даних і підписали зобов’язання про нерозголошення конфіденційної інформації.
Система управління інформаційною безпекою Райффайзен Банку відповідає вимогам українського законодавства та стандартам RBI. Ми застосовуємо сучасні технології для виявлення підозрілих дій в акаунтах і операціях, щоб захистити кошти, довірені нам клієнтами.
Описана Вами ситуація абсолютно не відповідає стандартам та вимогам конфіденційності Банку. Ми б хотіли детально її проаналізувати, щоб зрозуміти всі обставини та запобігти подібним випадкам у майбутньому. Будь ласка, надішліть нам деталі у приватні повідомлення.
Перше знайомство з райфом
Нам шкода, що старт нашої співпраці розпочався із неприємних моментів.
5 грудня стався технічний збій, який тимчасово вплинув на перекази коштів у застосунку, а також на проведення операцій через термінали та банкомати. Наша команда одразу розпочала роботу над усуненням проблеми та відновленням стабільної роботи системи.
Через цю ситуацію навантаження на службу підтримки значно зросло, тому час очікування на з’єднання з оператором у інформаційному центрі та чаті «MyRaif» міг бути довшим, ніж зазвичай. Перепрошуємо за ці незручності.
На даний момент усі питання вирішено, а кошти повернуті клієнтам. Якщо з будь-яких причин повернення не відбулося, достатньо написати нам у чат застосунку і ми обов’язково перевіримо та допоможемо.
Докладемо максимум зусиль, щоб надалі забезпечити стабільність роботи та комфорт для кожного клієнта.
не коректни статус платежів
На жаль, вчора ми дійсно стикнулися з труднощами в проведенні оплат, як у застосунку, так і в магазинах та при знятті готівки. Наша команда працює над вирішенням повернення коштів за платежі, відхилені по причині збою.
Зараз служба підтримки отримує величезну кількість запитів, тому час очікування на оператора може бути довшим.
Розуміємо, наскільки питання повернення коштів важливо для кожного, хто постраждав від цієї ситуації, та прикладаємо всі зусилля для швидкого вирішення.