Курс валют в абанке
EUR | 47 | 47.9 |
USD | 41.3 | 42 |
Подяка заступнику керівника відділення номер 90 м Полтава Литовченко Віта Романівна
Дякую за постійну допомогу у всіх моїх питаннях, за якісне та доступне навчання мене, як пенсіонера, в додатку а24 і інших продуктах банку.
З Вітою завжди приємно та комфорнто працювати.
Нам дуже приємно, що Вам комфортно та зручно з нашим сервісом. Завжди раді допомогти💚
Не можуть пояснити чому заблокували кошти
Як фінансова установа, ми зобов'язані дотримуватися чинного законодавства, в тому числі в питанні аналізу фінансових операцій. Проведення такого моніторингу в банку має ризик-орієнтований підхід, а ліміт розраховується індивідуально.
Відгук-подяка
Скарга на непрозорі умови списання коштів та погану роботу служби підтримки А-Банку
06.04.2025 я здійснювала оплату кредиту через застосунок ПУМБ, обравши поповнення карти через Apple Pay з карти А-Банку. При підтвердженні платежу на екрані відображалась сума 1899,60 грн — саме стільки мені потрібно було для погашення кредиту.
Проте після підтвердження платежу з моєї карти було списано 1916,70 грн (скріншоти додаю). Так, я розумію, що комісія може бути, але вважаю абсолютно неприйнятною ситуацію, коли кінцева сума до списання не відображається ДО підтвердження операції. Якби я одразу побачила, що буде комісія — оплатила б іншим способом та уникнула зайвих витрат.
Окремий «квест» — звернення до підтримки банку. Пояснення ситуації трьом різним операторам зайняло більше години, поки нарешті погодились зареєструвати моє звернення. Через декілька днів мені зателефонували, але я була на роботі й не могла відповісти. Альтернативного способу комунікації ніхто не запропонував, довелось знову писати в чат.
Відповідь банку щиро розчарувала:
«Порушень не виявлено, повернути комісію можливість відсутня, так як комісія була списана коректно згідно діючих тарифів карти. З тарифами можна ознайомитись в застосунку А24, а також на офіційному сайті Банку.»
Проблема не у самій комісії, а у повній непрозорості сервісу та зневазі до клієнта — кінцева сума до сплати має бути чітко видно ДО підтвердження платежу.
Також хочу звернути увагу на якість підтримки: практично будь-яке звернення займає мінімум годину часу, оператори дуже довго відповідають та важко розуміють суть питання. А зареєструвати скаргу — взагалі ціла історія, без наполегливості клієнта її навіть не фіксують.
При цьому банк стабільно телефонує майже щодня уточнити, коли я внесу платіж по кредиту, хоча він встановлений на конкретну дату (28 число). Це виглядає нав’язливо та неетично.
Щодо списання комісії: згідно з тарифами Вашої картки, комісія за проведення подібних операцій дійсно передбачена. Проте, Ваше зауваження щодо відображення цієї інформації на етапі підтвердження вже передано профільним фахівцям для розгляду можливості реалізації.
Окремо хочемо повідомити, що Ваші звернення до служби підтримки записані та детально проаналізовані для покращення якості та оперативності наших відповідей. Ми цінуємо Ваше терпіння та розуміння.
Ваш відгук є важливим для нас, адже він допомогає покращити якість наших послуг. Впевнені, нам вдасться змінити Вашу думку на краще.
Перекази можуть зникати , але головне не панікувати
Наступного дня кошти повернулися на карту, А банку і я продовжую користуватись послугами банку незважаючи на даний інцидент, я задоволений роботою служби підтримки до якої легко додзвонитись і вирішити проблему без походу у відділення. Рекомендую, А банк.
В даній ситуації дійсно, платіж перебував на етапі очікування на фінальний статус, що може зайняти певний час. Усі Ваші звернення до підтримки були детально перевірені та ми додатково запишемо їх для покращення сервісу. Бачимо, наразі питання дійсно є успішно вирішеним, а переказ є поверненим.
Будемо раді подальшій плідній співпраці даруючи лише позитивні емоції від обслуговування!💚
Найкращий особливий відгук
До мене дуже не навʼязливо, звернулась Ваша співробітниця- Барабашова НадіЯ, вона відразу зацікавила мене, по цьому нічого не навʼязуючи!
Мені дуже приємно було спілкуватися з Надією- і як з людиною, і як з працівником банку!
Це найкращий працівник банку за все моє життя!
Вона все чітко пояснила, допомогла з інформацією, всюди зареєструватися, пояснила чітко та доступно всі переваги карти А- Ьанк- АТБ, мені не хотілося навіть завершувати це спілкування!
Також, Надія запросила мене в відділення банку, куди, доречі, можна з собачками, а для банківської системи в Харкові- це Велика проблема!І, завдяки, Надії Барабашовій та її першокласному обслуговуванню, я обовʼязково завітаю до відділення Вашого Банку!
Надія, на своєму місці- дуже любить свою роботу, вміє дуже добре спілкуватися з клієнтами та дуже ввічливо, нічого не навʼязуючи!
Банківська система після спілкування з Надією- тепер не безнадійна!
Це лучик світла в Банківській системі!
Дуже жаль, що моя ЗП карта не в А-Банк!
Дуже прошу відмітити бездоганну працю Надії Барабашовоі, особливо в грошовому еквіваленті!
Фин. мониторинг.
Ответ банка сегодня на гор. линии меня шокировал — банк прекратил с Вами сотруднчать и Вы можете этот остаток в несколько грн. перечислить на др. банк согласно нашему стандартному заявлению. А в заявлении я должен указать след.
У зв’язку з отриманням повідомлення АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АКЦЕНТ-БАНК "
(далі — Банк) про розірвання з ініціативи Банку ділових відносин (на підставі частини 1
ст. 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів,
одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню
розповсюдження зброї масового знищення»)
Получается я должен признаться доброволно, что я финансировал тер. организации??? А на основании чего они это взяли??? У них есть доки, решение суда, письмо от СБУ и т. д. Просто они так решили и по др. не хотят отдавать деньги и закрывать счёт. А может это мошенечество со стороны банка? Почему я не имею право написать своё Заявление в произвольной форме о закрытие счёта, а должен только писать их Заявление с их идитской формулировкой???
Работаю сегодня с гос. банками Приват, Ощад, работаю с ком. банкам ПУМБ, ТАС, Кредит — Днепр и др. Имею полож. историю в бюро кредитных историй. А вот, А — Банк решил по своему и им наплевать на клиентов. Перезвонили повторно с гор. линии и опять тоже самое сообщили — подписывайте наше Заявление, что я террорист или деньги не отдадим.((
Банком було прийняте рішення про завершення ділових відносин. Раніше банком було надано інформацію на основі Вашого іншого відгуку на даній платформі. Банк не висуває звинувачень. В тексті заяви зазначено підставу прийнятого рішення. Дебетування залишків коштів може бути проведене саме на основі наданого документу згідно Умов та правил надання банківських послуг
Самовольно меняют условия
Нам прикро, що у Вас склалась така думка, проте про усі можливі зміни в умовах банк повідомляє заздалегідь, використовуючи різні канали комунікації.
Наразі для детальної перевірки нами було відправлено особисте повідомлення з уточненням інформації. Будемо раді отримати відповідь на нього та допомогти в розв'язанні даного питання
Супер
Банк блокує кошти
Одного дня заблокували термінал, нібито через підозрілі транзакції.
Надала усі чеки, фотографії бізнесу, та отримала через декілька днів повідомлення у чаті з оператором що все добре, термінал розблокован та кошти за еквайрингом будуть відшкодовані наступного дня. Тим часом, у той самий день отримую повідомлення, що банк вирішив розірвати договір з послуг терміналу.
І от фантастика! А оператори не можуть пояснити що то за лист, і коли мені повернуть кошти, створили нібито запит у свою технічну підтримку, доба минула — ні грошей ні відповіді!
Бережіть свої нерви і кошти, і не зв’язуйтесь з цим банком ніколи.
Бажаємо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки та це може спричинити тимчасове блокування рахунку або відшкодування за еквайрингом. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:
Та в пункті 3.3.7 за посиланням:
Наразі Ваше питання знаходиться в роботі. Очікуйте, будь ласка, на дзвінок від Банку з детальним роз'ясненням щодо Вашого питання та подальшими рекомендаціями.
Видають браковані купюри
Пів години слухали звинувачення про те що ми підмінили купюри і подібну маячню.
Виходить що справжність грошей в цьому банку залежить від того чи прямують вони до клієнта або до каси.
Візит закінчився тим що гроші зарахували на рахунок, після розмов касира з керівництвом.
Попередні декілька візитів з такою самою оперцією проходили бездоганно, але не цей. Від цього візиту залишилось враження ніби обслужили цигани.
Як так сталось що банк видає гроші які відмовляється брати назад. Якесь викривлене уявлення про сутність банка. На думку працівників цього банку я маю перевіряти кожну купюру, яку отримую у банках України, якимись спеціфічними детекторами. Навіщо взагалі такий банк де відповідальність за справжність грошей які він видає перекладають на клієнта?
Наш Банк не працює з інкасо, тому іноземну валюту ми приймаємо і видаємо Клієнтам лише у належному стані. Щодо приймання валюти, дії касира відповідають вимогам постанови НБУ № 103 «Про затвердження Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні». У разі наявних ознак пошкодження в касі дійсно можуть відмовити у прийнятті банкноти, адже наш Банк не працює з інкасо. На жаль, встановити, що банкнота раніше була видана саме нашим банком, або не була пошкоджена в процесі використання в банку відсутня можливість. Ми завжди рекомендуємо нашим клієнтам перевіряти отримані купюри на місці, щоб уникнути можливих непорозумінь у майбутньому. На жаль, у вашому випадку касир виявила ознаки плісняви на деяких купюрах, що зобов'язувало її дотримуватися внутрішніх процедур банку.
Ми розуміємо, що ситуація, з якою ви зіткнулися, була неприємною і викликала негативні емоції. Ваші зауваження щодо роботи касирів та обслуговування клієнтів будуть враховані в нашій подальшій роботі.
Не рекомендую користуватися послугами абанка
Банком було прийняте рішення про завершення ділових відносин. Нами було відправлено повідомлення в прив'язаний месенджер з уточненням інформації. Прохання надати її до банку для розв'язання даного питання
Я в захваті .Оперативно,якісно і достойно
Добре мати справу з фахівцями
Ви супер.Пишаюсь вами.Дякую
А-банк заблокував картки
Ми зв'язались з Вами та надали детальне роз'яснення щодо Вашого питання. Очікуємо від Вас запитувані документи.
Не раджу користуватись цим банком. Ваші особисті кошти в небезпеці.
Хочемо зауважити, що на підставі Умов та правил, з якими клієнт погоджується при відкритті рахунку, деякі платежі дійсно можуть вимагати додаткової перевірки. Детальні вимоги щодо можливого блокування та етапів перевірки зазначені за цим посланням у пункті 3.3.25.:
Ми вдячні за прийнятий дзвінок, проте на жаль, нам так і не вдалось отримати інформацію з приводу даних клієнта, який має складність з рахунком.
не зв’язуйтесь с цим банком!
Ми очікуємо на ваше уточнення. Повідомлення вже надіслано вам в особисті повідомлення. Будь ласка, надайте відповідь банку для вирішення цього питання.
Самый ужасный банк воруют деньги не прикрываясь
Потом как-то не было нужды ним пользоваться и я просто забросил его ± на месяца полтора
Потом когда начал пользоваться решил перевести 11к грн с Приват банка на а-банк
И в итоге с тем учётом что лимит по карте составлял 100к грн мне просто заблокировали счет точнее все карты как они объяснили им показалось что это подозрительный платеж
Я написал в поддержку прислал все скрины с банка выписку + pdf квитанцию
Плюс объяснил что переводил со своего Приват банка и проблем быть не могло!
Так то в крадце: мурыжили меня 2 недели потом со мной созвонились что прийдите в отделение я пришел и потом мне опять сказали ждите я ждал ждал ждал потом они просто решили разорвать со мной все дела и к чему я написал что воруют и не сурываются
Они спецыально блокируют счета под видом фин мониторинга или же лимитами прикрываются
Что бы потом просто напросто забрать 30% от всей лежащей Сумы на карте и это не я один такой у меня из знакомых столкнулось с такой проблемой человек 15 и у каждого одна и таже причина только Сумы другие
У кого-то 20к, а это на минуточку 30% =6000 грн
У кого-то 15к и так можно продолжать долго
НИ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ СОВЕТУЮ ПОЛЬЗОВАТЬСЯ ЭТИМ БАНКОМ
ЕСЛИ СОВЕРШЕНО ЛЕТНИХ ОБМАНЫВАЮТ КАК МОГУТ ТО ЗА ПОДРОСТКОВ 14+ я вообще молчу так как они то не умеют общаться и почти со всем соглашаются
Я думаю банку стоит пересмотреть свои правила потому что думаю клиенты скоро начнут бить окна в ваших отделениях что будет правильным
Для перевірки інформації банком було відправлено особисте повідомлення з прохання надати інформацію, що допоможе ідентифікувати Вас. Наразі відповіді нами так і не було отримано. Прохання відповісти на особисте повідомлення.
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Заблокували рахунок з продажу власного майна!
Заблокували рахунок за продаж особистого майна.
А тепер цікаве — телеграм бот зациклений і добитися чогось неможливо, зв’язку в месенджерах немає, тількі бот. Мій номер заблокували і я не можу з нього зателефонувати в банк. Тобто ніякого зв’язку і як забрати з банку залишок коштів, близько 13000 не зрозуміло. Зателефонував з іньшого номера, але відповіді так і не отримав.
Обов'язок Банку здійснювати аналіз фінансових операцій клієнтів, з метою виявлення фінансових операцій, що не відповідають фінансовому стану або змісту діяльності (ст. 7, 11 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів...»).
За результатами даного аналізу було прийнято рішення про розрив ділових відносин. Наразі Ваше питання в роботі. За результатом ми Вас проінформуємо.
Проблема з обслуговуванням клієнтів, низька функціональність бота Abank-Docs
Декілька днів тому я отримав повідомлення про те, що рахунки обмежено, та потрібно надати інформацію. Я стикнувся з цим вперше, тож хотів написати в підтримку та поспілкуватись з людиною. До людини я так і не підключився, та основний бот підтримки на кожне моє повідомлення відповів про те, що мені потрібно підтвердити дохід через бота «Abank-Docs».
Я перейшов до бота «Abank-Docs», пройшов авторизацію, надіслав документи та пояснення, як я використовував рахунки. Відразу помітив критичний мінус цього бота — це те, що не можна завантажити більше 5 файлів/фотографій. Я зробив декілька скріншотів листувань з клієнтами — і навіть не міг усі завантажити, тому що одне листування в мене зайняло вже 5 скріншотів. Ще один мінус це те, що після того як ви завантажили через форму в цього бота документи, у вас попросить текстову відповідь на якесь питання. Я писав змістовну відповідь, щоб не відповідати по 1−2 речення, тож в мене це зайняло деякий час. І так як я не вліз в часовий проміжок 10 хвилин — бот автоматично відправив лише документи, і сказав мені «На все добре», не дочекаючись поки я відправлю текст. Хороший функціонал, який змушує клієнта очікувати ще додатковий проміжок часу, щоб відповісти на питання, на яке не зміг відповісти через баг.
Далі, за вчорашній та сьогоднішні дні (30.03 і 01.04) в мене остаточно увірвався терпець. Через додаток мені приходить повідомлення, що треба відповісти на питання. І я на нього відповідаю вже третій раз поспіль. Написав текст через бота, чекаю деякий час — в додаток приходить ТЕ САМЕ питання. Я не знаю, хто читає і перевіряє ті відповіді в бота, але ця людина точно знущається.
До речі, мені навіть не відповідають в боті для Віп-клієнтів банку. Там теж спам повідомленнями про те, що мені треба звернутись в «Abank-Docs». Тобто виходить так, що поки у команди Абанку є якісь питання по зарахуванням чи доходу — ви не поспілкуєтесь з живою людиною, ви тепер не гідні цього.
Ще одне уточнення, у запитах банку не було жодних конкретних питань стосовно якихось переказів, та ба більше, уточнень про яку картку йде мова: фізичної особи чи ФОП.
Загалом банк мені дуже подобався, і питання вирішували дуже швидко, на основі цього я й вирішив працювати з ФОП-рахунком саме в цьому банку. Але коли стикнувся з першими проблеми — досвід погіршився. Надіюсь керівництво банку відреагує на це, та нарешті виключить цього бота, бо вирішити проблему неможливо.
Для детальної перевірки інформації банком в прив'язаному месенджері було запитано додаткову інформацію, що зможе підтвердити істинне джерело походження коштів. Наразі надана Вами інформація перебуває на опрацюванні фахівцями банку. Відповідь банку буде адресовано в àbank24
Щодо роботи боту (https://t.me/abank_docs_bot) та очікування текстового уточнення протягом 10 хв питання також передано фахівцям та ми думаємо над реалізацією. Вдячні, що Ви звернули увагу на це, адже це допомогає покращувати наш сервіс!