українська
ВХОД
Вернуться

Для того чтобы оставить отзыв, нужно войти или зарегистрироваться
vo7sh 26 апреля 2025, 14:15
Ці карти. 5355 2800 4496 0217. 5355 2800 3527 9742. 5355 2800 4534 2175. 5355 2800 4495 1356. 5355 2800 4500 5855. 5355 2800 4519 0210… 5355 2800 4475 1822.5355 2800 4506 6477. 5355 2800 2507 5332. використовує сайт https://mi-unlock.tech/, для обману людей
PUMB 26 апреля 2025, 15:59
Вітаємо! Дякуємо, що повідомили про даний випадок. Ми уже зафіксували Ваше звернення та передали його в роботу відповідального підрозділу нашого банку. Просимо додатково зателефонувати на гарячу лінію нашого банку для отримання консультації щодо подальших дій. Номери телефонів:

+38 044 290 7 290

+38 096 290 7 290

+38 050 290 7 290

+38 093 290 7 290
tanya034 22 апреля 2025, 14:50
Ті, хто робить покупки на Шафі або продає речі, будьте обережні з Безпечною оплатою вона зовсім не безпечна. Платформа або банк утримують гроші, не переводять їх користувачам, звинувачуючи один одного. Підтримка Шафи каже, що тільки спеціально навчені працівники в ПУМБ можуть працювати з платежами в ручному режимі і не більше 20 на добу транзакцій. ПУМБ відповідає, що вони брешуть, що вони провели перевірку з іх боку все чисто. Так хто правий? Розберіться в ситуації. Сотні відгуків, що десь між банком і шафою зависли гроші, і ніхто не знає, де вони і коли дійдуть. Деякі уже півроку чекають на повернення.
23 апреля 2025, 9:21
Вітаємо! Ми вже розпочали перевірку ситуації, що склалася. Щойно отримаємо результати, обов’язково надамо Вам зворотний зв’язок.

Щиро вдячні за Ваше розуміння!
Минфин
Ответ администратора
25 апреля 2025, 9:23
Відгук зарахований (на 25.04.2025).
Користувач надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
akopyants 17 апреля 2025, 22:14
03.04. дружина робила переказ зі своєї валютної картки ПУМБ на мій рахунок пейпал. Платіж пройшов, кошти я отримав, начебто все ОК. Проте наступного дня на її рахунку аналогічна сума блокується повторно. Підтримка ПУМБ пояснити нічого не може, то почекайте 3−5 робочіх днів, то до 17-го, то 30 днів. Підтримка пейпал, розглянувши виписки, рекомендувала звернутися в службу підтримки банку для уточнення можливості відміни додаткового списання. Підтримка ПУМБ, в свою чергу, не може взагалі нічого внятного прокоментувати, окрім «чергової «фрази почекайте. Сформувати навіть квитанцію «немає технічної можливості» (цитата від підтримки). Сподіваюсь через цей ресурс вдасться пришвидшити вирішення питання, але рівень компетенції підтримки занурює у сумні роздуми. Нажаль.
18 апреля 2025, 10:07
Вітаємо!

Шкодуємо, що в Вас виникло негативне враження про роботу нашого Банку. Ми бажаємо у всьому розібратися, саме тому, просимо Вашу дружину звернутись до нас в приватні повідомлення.

Вдячні за розуміння!
Роман Добрый 14 апреля 2025, 17:02
С 05.03.2025 моя карта и мой счет в «АТ-БАНК ПУМБ» заблокированы по нескольким причинам.

Причина первая — банк потребовал подтвердить источник моих доходов в связи с запросом от НБУ, так как мною был проведён оборот более чем в 140 000 грн за месяц.

Вторая причина — опротестование ненадлежащего платежа.

По первой причине банку было предоставлено полное разъяснение о происхождении средств по моим картам и счетам. Банк принял все документы и разблокировал карту.

По второй причине банку также было представлено доказательство по операциям в размере 19 000 грн (получены 03.03.2025) и 7 000 грн (получены 04.03.2025). Данные средства были получены за счёт продажи криптоактивов в виде USDT. Я предоставил банку скриншот ордера, где указаны мои реквизиты на получение средств, номер ордера, сумма получения в грн и сумма отправки в USDT покупателю. Также банку были предоставлены PDF-квитанции по данным платежам, полученным от отправителя средств.

Банк, ссылаясь на пункт 17 статьи 86 Закона Украины «Про платіжні послуги», имеет право удерживать средства до 30 календарных дней. Банк нарушает закон и не даёт возможности воспользоваться средствами; заявлений на меня в полицию или киберполицию на 14.04.2025 нет.

Не рекомендую данный банк для сотрудничества.
PUMB 14 апреля 2025, 19:39
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас виникло негативне враження про роботу нашого банку. Ми проведемо перевірку та обов’язково надамо Вам зворотний звʼязок.
PUMB 15 апреля 2025, 12:06
Вітаємо!
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію, щодо врегулювання ситуації ми надіслали на Вашу анкетну електронну пошту. Своєю чергою підкреслюємо, що ми дотримуємось всіх вимог чинного законодавства під час надання банківських послуг.
120307qazx 9 апреля 2025, 18:45
В грудні місяці 2024 року як юридична особа отримали в Харьківському філіалі пумбанка аграрний кредит на купівлю сівалки у вітчизняного виробника. Для того щоб отримати кредит керівник відділу по агрокредитуванню з міста Харьків попросила з рахунка нашого підприємства в Приватбанку сплатити аванс 600 000 гривнів на рахунок завода виробника сівалки. Після оплати аванса, ПУМБ БАНК видав кредит нашому підприємству на 1 300 000 гривнів. В лютому 2025 року після того, як завод поставив на наше підприємство сівалку ми звернулися в Харьківське віділеня ПУМБ БАНКА спеціаліст Юлія з питанням прийняти від нашого підприємства документи на 25% державну компенсацію за куплену техніку. Нам повідомила спеціаліст що пумб банк документи не приймає до квітня. В квітні ми звернулися вдруге в пумб банк але отримали ВІДМОВУ прийняти документи на держкомпенсацію мотивуючи тим, що за сівалку наше підприємство провела оплату з 2 рахунків в Приватбанку і Пумбанку! На наше зауваження, що відмова незаконна і ми оплатили аванс з рахунку приватбанка так як ще не був відкритий кредитний рахунок в пумбанку, також відмова незаконна згідно постанови кабміну, працівник банку відповіла що такова практика з в 2024 року ПУМБАНКА, а якщо хочете отримати компенсацію за вітчизняну техніку платіть 100% з рахунка ПУМБ банка! Шановні аграрії звертаю вашу увагу при отриманні кредиту обходьте стороною пумб банк в Харькові і нетільки. Працівники кредитного віділеня некваліфіковані, наприклад документи по агрокредитуванню були оформлені в грудні і а в січні вже після підписання ми повторно переоформлювали документи бо працівники пумб банку помилку зробили перед Новим роком, за 20 років досвіду юридичного кредитування вперше попали в таку ситуацію коли ПУМБ банк ВІДМОВИВСЯ ПРИЙНЯТИ ДОКУМЕНТИ ВІД ЮРИДИЧНОГО КЛІЄНТА ???
9 апреля 2025, 21:06
Вітаємо!

Нам шкода, що у Вас склалося негативне враження про наш банк. Ми бажаємо все перевірити та розібратись в ситуації, тому написали Вам у приватні повідомлення для уточнення даних.
Проблема решена
Аліна Ярмоленко 8 апреля 2025, 18:44
Вирішила я вперше скористатись новою функцією «Крамниці кешбеків». Зробила все чітко як описано в умовах, де було написано що просто натиснути «Перейти» з обраного магазину в додатку Пумб і оформити замовлення на сторінці, що відкрилась. Все зробила згідно умов. Але ніякого кешбеку не з’явилось в очікуванні. На що мені в підтримці відповіли що ЗА УМОВАМИ ПОТРІБНО БУЛО НА САЙТІ ЯКИЙ ВІДКРИВСЯ ОФОРМИТИ ЗАМОВЛЕННЯ, А Я ОФОРМИЛА В ДОДАТКУ ЩО ВІДКРИВСЯ І ТРЕБА БУЛО ЙОГО ВИДАЛИТИ ПЕРЕД ОФОРМЛЕННЯМ. Коли я сказала що це технічна помилка і мені повинні цей кешбек компенсувати, сказали що нічим допомогти не можуть. Ось так і користуйтесь новими функціями… Ще старі не можуть ніяк налаштувати правильно, а вже й непрацюючі нові додають. Шкода що тут не можна скрін прикріпити з умовами які прописані в додатку і з тими, які мені написали підтримка. Розчарована таким ставленням до мене як до клієнта-ветерана, ще й такими новинками непрацюючими.
PUMB 8 апреля 2025, 20:01

PUMB 11 апреля 2025, 11:36
Вітаємо!

Ми детально перевірили надану у відгуку інформацію та хочемо повідомити, що кешбек було донараховано.

Перепрошуємо за тимчасові незручності!

Сергій Шльомич 8 апреля 2025, 13:03
Власник даної карти взяв оплату за товар, товар не надіслав та заблокував.
PUMB 8 апреля 2025, 13:22
svladyslav 7 апреля 2025, 13:17
Нещодавно став клієнтом банку, вперше поповнив свою дебетову картку в ТСО EasyPay готівкою, списалась комісія 1%. Як виявилось, якщо поповнювати кредитну картку, то комісії не буде, а якщо дебетову через той самий термінал, то буде комісія 1%. Якось нелогічно, що для того, щоб я оплачував їхньою карткою і власними коштами, то потрібно заплатити комісію 1%… В підтримці відмовились компенсувати розмір комісії навіть в якості лояльності за перше поповнення. Не рекомендую даний банк для використання власних коштів
PUMB 7 апреля 2025, 14:58
Вітаємо!
Нам прикро, що Ви маєте негативні емоції. Тарифи по продуктах банку у відкритому доступі для всіх клієнтів. Також, в разі змін щодо суми комісії ми завжди попереджаємо та сповіщаємо у застосунку та на сайті.
Будемо вдячні за розуміння!
spraved 30 марта 2025, 19:37
Столкнулся с мошенниками которые просят предоплату по дружески, карта — 5355 2802 2051 0562 — представляется как Гаманець Андрій Олександрович. Павлоград, Живе біля відділення нової почти № 4. Пожалуйста сотрудники банка обратите внимания, на эту карту!
PUMB 30 марта 2025, 22:30
Вітаємо!
Дякуємо, що сповістили про даний випадок. Ми вже передали дані нашого клієнта до відділу протидії шахрайству. Рекомендуємо Вам сформувати заяву про шахрайство, якщо вже є потерпілі від даного шахрая на сайті Кіберполіції та зателефонувати за номерами нижче, це дозволить нам оперативно вжити необхідних заходів.
krujik1990 28 марта 2025, 15:33
Ровно год назад ПУМБ заблокировал мой счет с суммой в 48000грн по неизвестным причинам, и спустя полгода вообще кабинет удалили мой. Деньги не дают вывести ни в какую и никуда, даже *** Ощадбанк сделал Видеоидентификацию для людей, а вам позорище. Можно ли с Польши дать доверенность с переводом на Украинский язык человеку доверенному в Киеве чтобы он смог забрать мои деньги в вашем позорном банке?
PUMB 28 марта 2025, 16:46
Вітаємо!
Нам шкода, що Ви маєте негативний досвід співпраці з нами.
Так, Ви можете оформити довіреність за кордоном та надати її довіреній особі для закриття рахунку та отримання власних коштів (це обовʼязково має бути вказано у довіреності).
PavloP 28 марта 2025, 11:37
При закритті рахунків банк не віддає кошти без комісії в 1,5 відсотки.
рекет на рівному місці
PUMB 28 марта 2025, 13:11
Вітаємо! Написали Вам у приватні повідомлення для уточнення інформації.
PUMB 7 апреля 2025, 15:35
Вітаємо!

Ми перевірили ситуацію, що описали у відгуку. У відділенні співробітники надавали інформацію згідно діючих процесів та комунікацій банку. Після припинення спрівпраці, з рахунку можна вивести кошти через відділення за затвердженим тарифом на переказ коштів. Просимо звернутись до найближчого відділення аби продовжити процес виведення коштів та закриття рахунків.

Будемо вдячні за розуміння!
8Mukola8 28 марта 2025, 11:15
Pumb
Dmytro Andriyovych Yanyuk
5355 2800 4496 9028 мошенік
PUMB 28 марта 2025, 13:10
Вітаємо! Дякуємо, що сповістили про даний випадок. Ми вже передали дані нашого клієнта до відділу протидії шахрайству. Рекомендуємо Вам сформувати заяву про шахрайство на сайті Кіберполіції та зателефонувати за номерами нижче, це дозволить нам оперативно вжити необхідних заходів.
Julianna7 27 марта 2025, 19:36
Є операції, які проводяться з комісією банку, тільки ця комісія знімається з вас не одразу, а на завтра, тому, якщо на рахунку маленький залишок, то на ранок вже будете в мінусі.
Постійні проблеми з нарахуванням кешбеків, їх потрібно постійно перевіряти, вже тричі телефонувала до служби підтримки за 15 грн неправильно нараханованого кешбеку. Ситуацію виправили, але зайняло багато часу
PUMB 27 марта 2025, 22:39
Вітаємо!
Розуміємо, що затримки у списанні комісій можуть викликати незручності, особливо якщо залишок на рахунку невеликий. Ми працюємо над тим, щоб удосконалити ці процеси для наших клієнтів. Додатково рекомендуємо враховувати залишок коштів, суму переказу та комісії під час здійснення операцій, аби уникнути ситуації, коли баланс має мінусовий показник.
Перепрошуємо, що Вам довелося звертатися до підтримки та витрачати особистий час для зарахування кешбеку. Ми постійно вдосконалюємо систему нарахувань і врахуємо Ваш зворотний зв’язок, щоб зробити її більш точною та зручною.
Дякуємо, що користуєтеся нашими послугами!
Yaroslavkh 26 марта 2025, 18:31
Отделение по адресу: Киев, ул. Васильковская, 34
20 березня 2025 року мені Пумб обмежив рахунки на видаткові операції. У той же день я вирушив у відділення на вулиці васильківська 34. Я попросив надати реквізити рахунку для того, щоб закрити свій кредит у пумб і закрити свій рахунок (доступ у особистий кабінет пумб теж заблокував).

Мені сказали, що подзвонять до 25 березня і скажуть реквізити та суму. Ніхто не зателефонував. 26 березня я прийшов у це відділення і тільки тоді зміг закрити свій кредит. Оператор сказала, що більше нічого не винен. Але мені потрібно було ще закрити свій рахунок на що я отримав ВІДМОВУ. тому що у мене заблоковано обліковий запис.

Шановний пумбі, я хочу розірвати стосунки з вами в односторонньому порядку. Повплівайте на своїх менеджерів і дайте мені можливість закрити свій рахунок.
PUMB 26 марта 2025, 21:02
Вітаємо!
Нам прикро, що у Вас склався негативний досвід співпраці з нами, але закрити рахунок, на який накладено обмеження неможливо до моменту, поки ці обмеження не будуть зняті, або банк не відмовить клієнтові у співпраці в індивідуальному порядку.
З урахуванням вище зазначеної інформації, якщо Ви не бажаєте знімати обмеження, а бажаєте завершити співпрацю — необхідно очікувати на рішення банку з приводу ситуації, що у Вас склалася. Терміни щодо отримання відмови у співпраці відсутні, оскільки ситуація кожного клієнта розглядається банком в індивідуальному порядку.
Михаил Маваши 22 марта 2025, 17:18
Я надавав ПУМБУ інформацію про походження коштів, контракт, зарплатну виписку, але їх не влаштовувало, що документи англійською мовою тому вони запросили від мене переклад всіх документів сертифікованим перекладачем на українську. Я не спішив шукати перекладача бо ПУМБ не є моїм основним рахунком та через декілька тижнів банк вирішив розірвати відносини. В мене залишився невеликий залишок в районі 1800 гривень який я хочу перевести на рахунок в іншому банку, але вони кажуть, що це можливо зробити лише особисто у відділені або через довіреність. Обидва варіанти не працюють для мене, так як я живу закордоном, громадянин іншої країни та в Україну повертатися найближчим часом не планую. Не знаю чи допоможе відгук тут, але хоча б інші потенційні користувачі побачать з якими проблемами можна зіткнутись користуючись цим банком.
PUMB 22 марта 2025, 18:06

PUMB 24 марта 2025, 17:16

Вітаємо!
З урахуванням режиму банківської таємниці інформація щодо обслуговування клієнтського рахунку не може бути надана в публічний простір. Усю необхідну інформацію щодо запиту ми надіслали Вам у приватні повідомлення!
orest frank 20 марта 2025, 20:36
Після декількох інцидентів у мене та колег пов’язаних і з закриттям рахунків та карток без попереднього повідомлення та належного інформаційного забезпечення, колєга мав нагоду спілкування з абсолютно неадекватною в сенсі обізнаності, компетенцій та взагалі логіки сприйняття службою підтримки Банку ПУМБ — а саме особами Юлєю та Вікою — 6670 та 8584 відповідно.
Навіть після того, як той п’ять разів поспіль навів підстави з чинного законодавства (Інструкції про порядок закриття рахунків), навівши приклад ДКБО ПриватБанку — і!!! ДКБО самого Банку ПУМБ і!!! — навіть те, що Банк сам визнав (дивно аби було навпаки!) що має таки інформувати Клієнтів — ну не може Банк по тихому так собі закрити рахунок — ці славетні дівчата до кінця так і не побороли себе стверджуючи що все цілком гаразд і торочачи те, що мовляв 12 місяців без руху Банк рахунок закрив, крапка.
І скільки ми, товариство, не намагалися отримати інформацію про те чи знають оператори базові поняття законності та законодавства про порядок закриття рахунків — дівчата тільки копіпастили один і той же пункт ДКБО — і все 😂😂😂.
Нажаль, змушений констатувати — з моменту спроби укладання договору на банківське обслуговування з 2020 року в даному розділі нічого не змінилося.
Компетенції даних працівників не те що залишають бажати кращого — вони відсутні від слова зовсім і слова геть!
Як доказ — договір не вдалося підписати, а ні з першої а ні з другої спроби в одному зі столичних відділень, а відкриття відбулося зовсім в іншому обласному центрі України!
Відкриття валютних рахунків та мультивалютного — з поверненням в столицю довелося робити взагалі в двох інших відділеннях, бо пані не всюди розуміли про що в них запитували.
Конкретно приклад — коли сказав що як покласти валюту на депозит через додаток — викликало просто шок і допомоги змогла тільки керівник відділення особисто!
Ну я не знаю чому за п’ять років майже нічого не змінилося — це питання лишається відкритим.
Стосовно закриття рахунку без належного повідомлення — Банк порушив не тільки Інструкції, але і власний ДКБО.
Тому мусить виправити ситуацію сам, а не змушує Клієнтів відкривати рахунки та картки по новій.
Наполягаю — якщо б було принаймні смс — можна було б зробити одну транзакцію і ніхто не мав би з тим всім клопоту.
Отак буває, коли один пункт договору Банк реалізує, а про інший забуває.
До речі — а ні ПриватБанк, а ні Моно, а ні А Банк — таких «чудєс» своїм правильним і не дуже Клієнтам — не роблять.
Тому ПУМБу не завадить зробити висновки.
PUMB 21 марта 2025, 11:36
Вітаємо!
Перепрошуємо, це дійсно була наша помилка, адже через збій повідомлення не надійшли на початку місяця. Ми розуміємо, що це Вас обурило, але правила банку для всіх клієнтів рівні і затверджені. Рахунок закрився відповідно нормам. Ви можете звернутись до найближчого відділення банку, щоб відкрити новий рахунок та отримати пластикову картку.
PUMB 24 марта 2025, 18:43
Вітаємо!

Відповідно до ДКБО п. 4.2.7. Сторони дійшли згоди, що Банк має право розірвати в односторонньому порядку Договір у порядку та на умовах, визначених Договором, та самостійно закрити Картковий рахунок та/ або інший рахунок, відкритий відповідно до цього Договору, у наступних випадках: ­
відсутності операцій за таким рахунком протягом 12 (дванадцяти) місяців поспіль або якщо протягом 12 (дванадцяти) місяців не була сплачена винагорода/комісія за обслуговування такого рахунку;
З урахуванням вищезазначеного порушення зі сторони Банку відсутні. Направлення повідомлення з попередженням про закриття рахунку здійснюється за наявності технічної можливості. В банку реалізовано інформування клієнтів про закриття рахунків у разі їх неактивності. На початку місяця відбувся технічний збій і повідомлення не були відправлені деяким клієнтам. На поточний момент відправка повідомлень працює коректно.
Відновлення закритих рахунків не передбачено. При необхідності Ви можете відкрити нові рахунки у необхідних валютах.

Вдячні за розуміння!
KristinaSasha 18 марта 2025, 19:23
Отделение по адресу: Ровно, ул. Мицкевича, 32
Жахливе обслуговування! Після закриття рахунку в банку, через місяць заблокували картки моєї дочки з далеко немалими сумами на залишку. Отримати гроші можна невідомо коли. Надані всі офіційні документи про надходження коштів та витрати, але це теж не задовільнило так званий відділ фінансового моніторингу банку, які вважають, що мають повноваження вищі, чим статті податкового кодексу України. Повне розчарування! ні на гарячій лінії, ні в так званого відділу VIP, відповідей адекватних немає.
PUMB 18 марта 2025, 20:50
Вітаємо!
Нам прикро, що маєте негативне враження. Ми бажаємо розібратись в ситуації, що склалась у Вашої доньки, тому просимо, аби Вона особисто звернулась у наші канали зв'язку для отримання допомоги. Ми обов'язково все перевіримо та надамо інформацію для вирішення питання. Будемо вдячні за розуміння!
orest frank 18 марта 2025, 18:22
Понад п’ять років Клієнт банку.
Кудись він однозначно рухається/котиться не в той бік.
Банк ПУМБ, шановний — Ви плануєте/планували повідомляти своїх Клієнтів перед тим як закривати рахунки та картки у валютах євро та долар США?
І будь ласка, не пишіть про прикрощі, прикро досвід та ДБКО.
Бо це вам абсолютно не личить.
Відповідь чітко — так, маємо повідомлення давати перед тим.
Ні, не маємо.
PUMB 18 марта 2025, 19:56
Вітаємо!
Дякуємо, що сповістили нас про це. Ми вже зафіксували та розглядаємо Вашу пропозицію. Невдовзі повернемось зі зворотним зв'язком.
PUMB 20 марта 2025, 10:21
Вітаємо!
В банку реалізовано інформування клієнтів про закриття рахунків у разі їх неактивності. На початку місяця відбувся технічний збій і повідомлення не були відправлені. Перепрошуємо за даний інцидент. На поточний момент відправка повідомлень працює коректно. Будемо вдячні за розуміння!
Проблема решена
usat111 18 марта 2025, 14:22
являюсь військовослужбовцем, прошу розблокувати мою зарплатну карту.
Відповідно до пункту 15 статті 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», військовослужбовцям, призваним під час мобілізації, не можуть нараховуватися пені, штрафні санкції або відсотки за користування кредитом протягом дії воєнного стану та шести місяців після його завершення.
Звертаюсь до банку з вимогою списати ці нарахування за період дії мобілізації та призупинити їх подальше нарахування згідно закону.
На мої звернення, листи банк не відповідає, а по телефону говорять що заблокували зарплатну карту видану в військові частині через припис приватного виконавця. Зарплата списується до нуля. За що жити?
PUMB 18 марта 2025, 15:11
Вітаємо!

Ми розберемось детальніше у ситуації, що склалася та неодмінно надамо Вам зворотний зв'язок.
PUMB 24 марта 2025, 10:01
Вітаємо! Дякуємо за очікування. Перевірка показала, що у Вас відсутні діючі арешти по рахунках в нашому банку.
Аня Пилипчук 18 марта 2025, 8:27
Постійно обманює людей в фейсбук під іншими іменами. Гроші надходять шахрайськими діями типу продажам дитячих речей, які людям не надходять і блокує після отримання коштів на рахунку. 4314 1402 1156 5814 Аргіров О.
PUMB 18 марта 2025, 9:42

USD 41.4 42

USD 41.4 42
Главная / Банки Украины 🏦 / ПУМБ 💰 / Отзывы о ПУМБ 📝

На странице вы можете ознакомится с отзывами о ПУМБ, а также оставить комментарий о своем опыте сотрудничества с банком. Отзывы клиентов, помогут вам решить, в каком банке лучше разместить депозит, взять кредит наличными, открыть счет или просто обменять валюту. Если банки не дают вам кредит, возьмите займ онлайн в микрофинансовых организациях Украины.