Минфин - Курсы валют Украины

Для того чтобы оставить отзыв, нужно войти или зарегистрироваться
bn4 25 октября 2024, 17:12
В октябре в приложение прислали сообщение о том, что я должен заменить свою карту Mastercard на VISA:

«Наприкінці року ваша чорна картка Mastercard перестане працювати для операцій з витрат, тому краще підготуватись заздалегідь.»
«З VISA все залишиться без змін. Замініть свою картку на VISA до 31.10.2024 та отримайте 100 грн кешбеку. Ви не відчуєте жодної різниці.»

Во-первых, непонятно, на каком основании банк может заблокировать мою карту, у которой срок годности истекает аж в 2029 году. Во-вторых, за каких же идиотов они нас держат, говоря «ви не відчуєте жодної різниці». Трудно будет не заметить разницу, когда не пройдёт оплата за пару десятков облачных сервисов и других подписок, не говоря уже о том, что я не просто так заводил карточки разных платёжных систем — например, на День независимости Украины в этом году ОККО давали 10 грн/л бонусами Fishka при оплате Mastercard (по сравнению с обычными 1−1.5 грн/л).

Несчастные 76 грн кешбэка (после налогов) за причинённые неудобства просто выглядят, как плевок в лицо. Это как оставить 1 цент чаевых в ресторане.

Когда я обратился в поддержку узнать, на каком основании они могут досрочно заблокировать мою карту (ведь закон Украины «про банки і банківську діяльність», насколько я вижу, не даёт банку такие полномочия), они начали полный цирк:

1. Причина досрочной блокировки моей карты: «VISA запропонувала більш вигідні умови роботи для нас на наступні 5 років». Искренне рад за вас, за то, что вы сэкономите деньги, но вы мне на радостях принесли массу неудобств, описанных выше, а компенсация за них — 76 грн.

2. Четырежды (!!!) прорекламировали мне свой platinum за 400 грн в месяц, хотя ещё после первого раза я попросил больше не присылать мне копипасту с рекламой, и вообще я задавал совершенно другие вопросы, ответом на которые никак не могла быть реклама платинума. Т. е. поддержка даже не читает мои сообщения, а просто бездумно жмёт Ctrl+C/Ctrl+V.

3. Сначала проговорились, что лишь некоторым клиентам заблокируют Mastercard: «…тому ми пропонуємо деяким клієнтам перейти на VISA» — а когда я спросил, почему я попал в этот перечень, переобулись в полёте и сказали, что на самом деле это пришло всем пользователям Mastercard. Причём мой вопрос пришлось повторять несколько раз, потому что вместо ответа я дважды получил рекламу платинума.

4. Поддержка сказала: «Щодо вашого питання про доступність карти мастеркард для клієнтів моно, то на разі всім клієнтам монобанку доступний лише перевипуск на платіжну систему VISA». Тем не менее, в условиях и правилах обслуживания (https://monobank.ua/terms) до сих пор для чёрных карт (о которой и идёт речь) указано: «5 | Платіжна система | Mastercard, Visa».

5. Вишенка на торте — это аргументация поддержки правомерности предстоящей блокировки действующей карты пунктом 4.3.2 вышеупомянутых условий:

4.3. Банк має право:
4.3.2. Вносити зміни до Договору, а також в інші умови обслуговування рахунків у порядку та способом, визначеним цим Договором.

Банк-то имеет право изменить условия и правила обслуживания, вот только загвоздка в том, что никаких изменений, разрешающих им заблокировать неистёкшую карту, так и не было внесено в этот документ. В ответ на этот аргумент поддержка просто зацикливает разговор и снова отсылает к пункту 4.3.2.

6. Оформил жалобу на то, что оператор вместо прочтения моего сообщения и ответа на поставленный вопрос просит 2 минуты времени, пропадает на полчаса и присылает готовую копипасту с рекламой платинума, а также на зацикливание разговора вместо предоставления ответа о совершённых изменениях в договор и/или условия и правила обслуживания. В ответ получил: «Нам дуже прикро, що при спілкуванні з операторами було допущено тривалі паузи» — то есть в суть моей жалобы тоже никто не вникал.

Если бы это было моё первое обращение в поддержку monobank, я бы подумал, что со мной общается ChatGPT — настолько же неуместны и бесполезны ответы — но, к сожалению, это стандартный сценарий взаимодействия с их поддержкой, если вопрос выходит за рамки их скрипта.

Итоги:

«На жаль, в нас дійсно немає конкретного пункту УІП, де буде вказано про те, що банк може припинити дію карток мастеркард» — то есть monobank может делать всё, что вздумается, даже если этого нет в условиях и правилах обслуживания (которые они же сами и написали — ну не абсурд ли?)

«Рекомендуємо перевипустити карту до 31.10.2024 та отримати 100 грн кешбеку», но при этом «в умовах також вказано, що банк може відмовити у випуску\перевипуску картки».

Всё ещё жду официальный ответ, но ожидаю, что он будет столь же бесполезным.
monobankua 25 октября 2024, 21:26
Нам дуже шкода, що ця ситуація викликала у вас негативні емоції.
Бачимо колеги склали запит на офіційну відповідь, надамо її в обумовлені терміни.
Додатково також передали ваші звернення до служби підтримки на перевірку якості проведення діалогу та вживемо відповідних заходів.
Violettacore 25 октября 2024, 16:06
Дякую котикам с моно банку, я звернулася за допомогою тому що коли я валідувалася на валідатора у громадському транспорті то мені випадково зняло 8грн на картці так ще й 2 раз за один завалідувалася учнівським електронним квитком, загалом за період який мені київпастранс не повернув кошти, то моно вирішив цю проблему і повернув кошти швидко і оперативно, дякую котикам с моно
monobankua 25 октября 2024, 19:26
Дякуємо за теплі слова, це багато для нас означає
Anna2334 25 октября 2024, 14:24
Велике спасибі співробітнику Monobank Ользі з Рівер Молу! За те що вона дуже ввічлива та уважна і завжди допоможе в будь якому питанні. Ольга — майстер своєї справи. Завжди життєрадісна, що дуже важливо для кожного клієнта!
monobankua 25 октября 2024, 14:53
Для нас найголовніше коли клієнт задоволений :) Дякуємо!
Проблема решена
KaterynaL 25 октября 2024, 14:07
Кошти списалися з картки. Банкомат ПриватБанку вибив помилку але кошти на карту Монобанку так і не повернулись. ПриватБанк не надав жодної допомоги, а направив до Монобанку. За інформацією ПриватБанку монобанк повинен надіслати їм офіційний запит на повернення коштів та кошти мені повернуть. Але! Монобанк відмовляється робити цю процедуру, а вирішили оскаржити цю ситуацію через платіжну систему (до чого тут платіжна система якщо робилося зняття готівки, а не переказ-не відомо). І вже майже тиждень я слухаю одне й те ж саме від співробітників монобанку «ми подали запит до платіжної системи-чекайте». Тобто ніякої адекватної інформації або вирішення цієї проблеми. Кожен день вони кажуть одне й те ж саме — подали запит- чекайте. Ні відповіді, нічого. Порадили ще й самостійно вирішити це питання з ПриватБанком. Тобто ПриватБанк мене посилає до Монобанку, а Монобанк — в ПриватБанк.
Але. Моєї провини в тому що знялися кошти — немає, але страждати та чекати невідомо скільки повинна я! Що це взагалі за система? Коли в інших банках трапляється така ситуація — вони напряму подають запит на повернення коштів і кошти повертаються за дві доби (грубо кажучи). Система Монобанку якась не для вирішення питання клієнта. Зараз військовий час, складна ситуація- а Монобанк не повертає коштами і відповідає лиш одне «чекайте відповіді від платіжної системи». І далі ні відповіді, ні грошей. Тобто 10 тис грн + 90 грн комісія — полетіли в невідомому напрямку і жоден з цих двох банків не намагається вирішити це питання. ПриватБанк перекладає все на монобанк, а монобанк — на платіжну систему.
Завжди була задоволена роботою Монобанку але зараз вони показали себе з іншого боку і довіри до цього банку, як і до ПриватБанку більше немає. Чи повернуть мені кошти та коли — за 5 днів так і не надали більш інформативної та конкретної відповіді.
Окремо, «дякую», що списали мої власні кошти та не повертаєте!
monobankua 25 октября 2024, 14:38
Розуміємо, що ситуація неприємна
Хочемо трішки підказати, чому, на жаль, оскарження операцій за карткою не відбувається так швидко, як очікується:
Є правила платіжної системи, через які всі оскарження з ненадання послуги/товару проводиться виключно через подачу відповідного запиту до платіжної системи. За правилами платіжної системи, ми можемо запустити процес оскарження операції лише після надходження запиту на остаточне списання коштів. Цей запит надходить до банку протягом 11 днів, після проведення операції. Якщо ж запит за 11 днів не надійшов або надійшло скасування операції, то кошти повертаються на ваш рахунок. Якщо в банк надійде запит на остаточне списання, ми запустимо процес оскарження операції, надіславши запит до платіжної системи та будемо очікувати відповідь на нього. Дійсно, максимальний термін відповіді – 60 днів, як правило ми отримуємо її раніше. Цей термін встановлено платіжною системою, а не нашим банком
Додатково попросили колег проаналізувати ситуацію і бачимо, що вони вже з вами зв'язалися стосовно цього питання
maksgrin4 25 октября 2024, 10:58
Довгий час користувався послугами цього банку, вцілому дуже подобалось. У 2022 році, коли розпочались повномасштабні бойові дії, через складну ситуацію вимушено користувався карткою поза лімітом. Сам із Донецької області, тому можна зрозуміти, які тоді важкі обставини були, всі відділення банків не працювали, і весь обіг грошей відбувався через онлайн-банки. У сімʼї є бізнес, і потрібно було сплачувати кошти за товар. Розумію й признаю, що дії порушували умови користування карткою, але були вимушеними в міру обставин. Після блокування рахунку довелось користуватись послугами іншого банку, але всеж хотілось повернутись до обслуговування в Mono, адже дуже подобався зручний застосунок банку. Сподіваюсь, ситуацію можна буде вирішити, адже жодними шахрайськими діями я ніколи не займався й наміру такого не маю.
monobankua 25 октября 2024, 12:37
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити.
wsqsq2 24 октября 2024, 23:14
Подскажите пожалуйста, нужна ваша помощь, я торгую больше года в CryptoBot там нету верификации, были возвраты через банк, когда отправляли деньги из Глобус, Восток, Ощад, по этому не принимаю платежи из большинства банков, так же прошу при переводе указывать комментари

покупка криптовалюты на бирже

сделка CryptoBot, покупка криптовалюты

Подарок претензий не имею

Если на мою карту придут грязные деньги, то это считается отмывом, или соучастником? Какая ответственность за это может быть,
Спрашивал у знакомого студента полицейского на счёт этого, он говорил что это считается за отмыв, хотел бы узнать у поддержки банков, адвокатов, и понимающих людей, за последние время уменьшил объемы сделок в 2 раза, и не принимаю сумы больше 10 к грн, так же напишете какие банки чаще всего взламывают, и с каких банков не стоит принимать, спасибо за ответы
vikvein 24 октября 2024, 9:53
Для щоденного використання Моно банк застосунок зручний, служба підтримки привітна, але в жодному разі не послуга депозиту! Обирайте будь який інший банк якому ви довіряєте, бо зняття депозити в вас перетвориться на челлендж та суцільні нерви. Через те, що у Моно банка немає власних відділень ви будете вимушені зняти в банках партнерах наприклад, А банк, де замовити гроші ви не зможете, бо замовити можуть тількі їх клієнти. Служба підтримки замовила для мене виплату депозиту, але замість того щоб отримати депозит умовно за 3 дні, виплату розтягнули на пів місяці!!! Тому що для клієнтів моно банку не замовляють гроші на кожен день, а тількі деякі дні місяця. Далі представник, А Банк сказала вивести гроші на картку і вони обналічат в касі і моно банк успішно зняв щє комісію за знаття депозиту. Обєктивно — Моно Банк це зручний застосунок і дуже приємна підтримка в чаті. Як банк цієї установи не існує, бо немає відділеня в якому ти клієнт банку, немає банкоматів.
24 октября 2024, 11:04
Нам шкода, що ви отримали негативний досвід і ми прагнемо розібратися в ситуації
Вже залишили вам особисте повідомлення, щоб уточнити деталі
Також, звертаємо вашу увагу, що monobank — це проєкт всередині Universal Bank
OleksiiShkurat 23 октября 2024, 15:21
Monobank — це не просто банк, а справжній фінансовий помічник, який завжди поруч, незалежно від часу та ситуації. Завдяки Monobank я можу впевнено керувати своїми фінансами, починаючи від найдрібніших щоденних операцій і закінчуючи складними фінансовими питаннями. Важливо зазначити, що банк не просто виконує свою роботу — він піклується про своїх клієнтів. У будь-який момент, коли виникає необхідність, служба підтримки готова оперативно допомогти та вирішити будь-яке питання, що для мене надзвичайно важливо.

За роки користування різними банками я можу впевнено сказати, що Monobank — один із найкращих не лише в Україні, а й у світі. Зручний інтерфейс додатку, прозорі умови, гнучкі тарифи та чудовий сервіс — це ті якості, які роблять його моїм незамінним помічником у фінансових питаннях. Окремо хочу виділити продукт Platinum — це вершина турботи про клієнта, де кожне звернення обробляється з максимальним увагою та швидкістю.

З Monobank я відчуваю себе впевнено і спокійно, знаючи, що за моєю фінансовою стабільністю стоїть команда професіоналів, які завжди на зв’язку і готові допомогти в будь-якій життєвій ситуації. Це справді банк, орієнтований на клієнта, і я радий, що обрав його своїм фінансовим партнером.
23 октября 2024, 16:09
Дякуємо, такі відгуки роблять наш день!
SiriusMaximus 23 октября 2024, 14:41
Користуюсь послугами банку з 2016 року.
+ Можливості інвестувати (акції — до війни, облігацій, депозити) завжди вигідні умови. Можна знайти для себе в різний період, різні вигідно пропозиції. Користуюсь систематично.
+ Чудові кредитні пропозиції. Безвідсоткова оплата частинами. Завжди використовую при покупці нових гаджетів чи техніки. Розстрочка до більш швидших фінансових рішень і можливостей в нестандартних ситуаціях.
+ Завжди ввічлива підтримка. Завжди допомагали мені з вирішенням усіх питань. Депозити, облігації, кредитні продукти. І вдень і вночі.
+ Постійно розвивається, влаштує благодійні збори, завжди для населення розігрує чудові бонуси та призи.

А ще реферальній програми, системи контролю фінансів і оплат послуг… І багато чого іншого. Найкращий банківський продукт в моєму розумінні.
23 октября 2024, 16:09
Дякуємо за відгук, постараємось і надалі радувати вас!
Дуже дякую за пепевипуск картки та допомогу Владиславу з міста Дніпро, Т Ц Мост Сіті. Дуже ввічливий, все пояснив, перейшла с мастера на візу. Все дуже швидко!
23 октября 2024, 13:48
Дуже дякуємо за ваш відгук!
Myky 23 октября 2024, 12:32
Доброго дня 10 жовтня перевипустив картку з MasterCard на visa та замовив пластикову картку в додатку написано що термін виготовлення та доставки картки 6 днів, АЛЕ пройшло вже 12 днів! В службі підтримки кажуть одне й те саме що термін може збільшитися на 2−3, коли я кажу що він вже збільшився на 6 днів вони нічого не відповідають. Весь цей час я не може використовувати картку повноцінно й ніхто не каже коли вона буде гото6
23 октября 2024, 13:44
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити та допомогти у вирішенні питання
Inna34 22 октября 2024, 18:32
Дякую дівчинці Альоні в оушен плазі допомогла розібратись з карткою атб!
monobankua 22 октября 2024, 19:47
Вдячні за ваш відгук!
raevskaya 22 октября 2024, 17:38
Дякую Альоні на оушен плаза, дуже допомогла, сама б не впоралась!
monobankua 22 октября 2024, 19:09
Дякуємо за відгук, постараємось і надалі радувати вас!
1Elena1 22 октября 2024, 17:07
Дуже задоволена обслуговуванням, на 10 небі від щастя, мені допомогли з усим, що треба було і надали супер круту консультацію по всім питанням, дякую величезне!!!
monobankua 22 октября 2024, 19:02
Дякуємо, ми дуже раді, що вам подобається ;)
Наталія Полікарчик 22 октября 2024, 4:23
Ситуація наступна. На початку серпня монобанк заблокував рахунки згідно фінмоніторингу і запросив підтверджуючі документи. З переліку документів у мене не було, бо дохід отримую він чоловіка та від продажу б/у речей, а також дуже активно користувалась карткою (всі покупки оплачувала, багато платежів від друзів отримувала побутових на різні суми). Вчора написала поцікавитись коли вже нарешті буде якийсь «вирок» моїм рахункам. І він є, мені відмовили в обслуговуванні. Я могла б дуже засмутитись, адже користуватись цим банком було досить зручно, головна причина чому я їм так активно користувалась був кешбек. І знаєте що? «На жаль, немає можливості вивести кошти з рахунку кешбека. Вивід коштів можливий тільки якщо ця сума є на вашому основному рахунку.» На кешбек-рахунку було 2400+ грн, які я відкладала на свою мрію та спеціально не виводила на основний рахунок, щоб не витратити їх. А виявляється, що допоки кешбек не на основному рахунку він власність банку і банк може вирішити не виплачувати його вам, адже ви всеодно більше не будете користуватись його послугами. Доволі по-крисячому🐁
Всім хто користується цим банком раджу виводити кожні 100 грн кешбеку відразу на картку про всяк випадок, бо повірте ви ніколи не зможете передбачити відмову в обслуговуванні з ініціативи цієї установи
monobankua 22 октября 2024, 15:09
Розуміємо, що ви мали інші очікування.
Банк приймає зважене рішення щодо можливості обслуговування, аналізуючи багато різних параметрів, а також інформацію із перевірених джерел.
Кешбек це бонуси від банку. На жаль, дійсно немає можливості вивести кошти з рахунку кешбека.
Мария Чекрякова 21 октября 2024, 22:38
Приємний працівник Єгор 10804 допоміг мені з моєю проблемою. У мене була проблема з незрозумілим штрафом, через який заблокували мою картку. Я не могла зрозуміти що це за штраф, звідки він взявся і що тепер робити. Подзвонила до монобанку, і Єгор надіслав мені дані працівника фіскальної служби, до якого мені треба звернутися, а також усі сопровождаючі документи.
Зазвичай я не залишаю відгуки, але мені здалося що Єгор хвилювався також як і я, бо він дійсно щиро намагався допомогти, і навіть передзвонював мені, бо в мене були проблеми зі зв’язком, через мій телефон. Тож я захотіла залишити йому відгук. Якщо це читають представники монобанка, або керівництва безпосередно Єгора, що у вас працює дуже приємний, а головне кваліфікований співробітник. Ще раз його номер 10804
monobankua 22 октября 2024, 14:12
Дякуємо, такі відгуки роблять наш день :)
vikazinenko 21 октября 2024, 21:03
На тому тижні у додаток прийшло сповішення, що потрібно підтвердити через Дію, що рахунком користуюсь саме я. Підтвердив, все ок, хотіла зробити переказ, прийшло повідомлення, що мої кошти заблоковані, зверниться у підтримку. Написала у підтримку і почалося, попросили скинути велий перелік документів та скріншотів, які пояснюють всі мої дії, я два дні їм все находила та перекидала, та пояснювала. І їхня відповідь, зараз йде перевірка точних термінів не має і таке вони мені пишуть вже майже неділю, недивлячись на те, що я всі документи скинула і всі дії пояснила.
Я просила розірвати зі мною ділові відносини, але вони мені також кажуть, що ділові стосунки ми не можемо розірвати пока кошти на перевірці, але я надала всі документи і чую постійно тільки одну й ту саму відповідь.
Може хтось знає та підскаже, що робити, в голові тільки одне, йти до суду, якщо це все не вирішиться на днях
monobankua 22 октября 2024, 11:44
За законом ми зобов'язані перевіряти платежі та запитати документи, що підтверджують джерела походження коштів.
Передали запит колегам, по можливості, прискорити вирішення питання.
Фахівці зв'яжуться з вами для надання інформації.
Анна Коган 21 октября 2024, 15:09
Доброго дня
Допоможіть вирішити ситуацію
З лютого 2024 р оплачувала кошти за аліменти на карту колишнього чоловіка. Тепер мене подали в виконавчу службу, квитанції які я подала в виконану не підходять. Тому що не вказано прізвище і імʼя кому відправляла кошти. Дзвоню в банк кондефіційна інформація
Як можна вирішити це питання
21 октября 2024, 17:10
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити
vladyslavsa 21 октября 2024, 14:04
Колись, вже можливо в далекому 2022гому році, прямо на моє день народження вельмишановний «monobank» заблокував мій рахунок після переказу з привата 2000 гривень (які мені подарували батьки). Кошти вивели, питань немає, але за 2 роки конкретної причини блокування я так і не отримав.
Відкрив карту в 16 років теж на своє день народження, вийшло рівно 2 роки)))
Найнеприємніше це те що блокування отримав не зрозуміло за що, п2п платежі які були в мене на карті це тільки перекази з моєї карти привата та оплати в магазині. Жодних шахрайських чи підозрілих операцій не робив, просто блокування.
Не знаю якими алгоритмами користувався на той момент банк.
Іноді пишу в підтримку, запитую що там і як, пропонують відеозвінок після якого кажуть все ж те саме що банк має право не розголошувати ітд ітп…
Прикро, бо багато ачівок відкрив класних :(((
21 октября 2024, 16:50
Розуміємо, що ви мали інші очікування
Банк приймає зважене рішення щодо можливості обслуговування, аналізуючи багато різних параметрів та інформацію із різних перевірених джерел.
Дійсно повідомити вам точну причину відмови не можемо через політику банку
Якщо у майбутньому зміниться рішення – ми обов'язково зв'яжемось з вами
Максим Р 20 октября 2024, 15:20
На цьому тижні у додаток прийгшло сповішення, що потрібно підтвердити через Дію, що рахунком користуюсь саме я. Підтвердив, все ок, через день хотів зробити переказ, прийшло повідомлення, що мої кошти заблоковані, зверниться у підтримку. Написав у підтримку в тг і почалося. За рік мої надходження були 450 тис, за рік! На місяц це десь 45 тісяч, що я порушив? У підтримці пишуть заготовленими фразами, предоставити офиційні документи, я предоставив все що у мене було, но цього їм недостатьньо. Після довогої переписки циклічної я попросив закрити мій рахунок і перевести залишкі коштів в інший банк, але і тут відмова, поки я не знайду документи які їх влаштують. Що це таке? Чому я не можу закрити рахунок, я не хочу більш користуватись вашим банком, на цьому сайті читав відгуки, що людям закривали рахунки без таких проблем та принижувань у чаті. Закрийте мій рахунок!!! Я більш не можу предоставляти докази, я все що зміг надіслав вам!!!
20 октября 2024, 18:17
Розуміємо, що ситуація неприємна
Повірте, ми самі не любимо бюрократію, при цьому на вимогу НБУ банки перевіряють всі платежі, які зараховуються на рахунки клієнтам
Колеги уточнили перелік документів, які можна надати, для підтвердження походження коштів
Будемо очікувати від вас документи

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝