Что нужно знать вкладчикам банка «Финансы и Кредит».
Компетентная консультация друзей по несчастью - ВОПРОС
Насколько я понял из Публикации вопроса на сайте ФГВФЛ, близкого к моей ситуации, свои 200- я получу, ВЕРНО?
Заранее Вам благодарен за ответы.
Компетентная консультация друзей по несчастью
Необходима Ваша компетентная консультация в таком вопросе. В конце декабря 2014 г. у меня был открыт депозит «Пенсионный» в грн. на сумму 200- сроком на 370 дней. На момент открытия депозита в нашем «славном» банке, процентная ставка была 23,10 % и дополнительно + 3% как бонус за переоформление. Здесь, повторюсь, это были не индивидуальные условия, а акционные (т.е. данная информация была официально опубликована на сайте ФиК и т.д.). Итого, ставка по депозиту составила 26,10 %.
На сайте ФГВФЛ есть Раздел с названием «ВІДПОВІДІ НА НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ ВКЛАДНИКІВ». Одним из вопросов есть, цитирую:
«Якщо вклади були розміщені в банку на умовах акційної програми або програми лояльності банку, чи означає це, що вкладник отримує від банку проценти на більш сприятливих умовах і тому кошти за такими вкладами не відшкодовуються?»
и ответ на сайте ФГВФЛ, цитирую:
«Відповідно до пункту 7 частини четвертої статті 26 Закону Фонд не відшкодовує кошти розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, або має інші фінансові привілеї від банку.
У визначенні пункту 51 частини першої статті 2 Закону кошти, розміщені на вклад особою, яка на індивідуальній основі отримує від банку проценти за вкладом на більш сприятливих договірних умовах, ніж звичайні, — це кошти, розміщені фізичною особою на вклад:
— що не відповідає умовам публічного договору;
— на більш сприятливих договірних умовах за рішенням окремих посадових осіб банку та/або органів управління банку, не наділених повноваженнями на встановлення таких індивідуальних умов договору.
Таким чином, якщо кошти розміщені на вклад, що не відповідає вищезазначеним ознакам, такий вклад гарантуватиметься Фондом в межах 200 тисяч гривень.»
В вопросе выше говорится об условиях акционной программы или программы лояльности банка.
А в ответе, это не подтверждается.
Т.е., свои 200-
На каком этапе сейчас банк?
Это решение НБУ от 17.09.2015 является ли: «прийняттям рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку»???
Ст.26
2. Вкладник набуває право на одержання гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами за рахунок коштів Фонду в межах граничного розміру відшкодування коштів за вкладами після прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.
Как будет происходить выплата валютных вкладов?
Додаткова угода???
Заява на отримання гарантованої суми
Протягом 30 робочих днів з дня початку виплат вкладник може отримати свої кошти в межах гарантованої суми відшкодування безпосередньо у відділеннях банка-агента. Після закінчення зазначеного терміну виплати гарантованої суми відшкодування відбуватимуться за результатом розгляду індивідуальних письмових звернень вкладників до Фонду. Для цього вкладнику необхідно надіслати до Фонду такі документи:
· заяву довільної форми про виплату гарантованої суми відшкодування з зазначенням фактичного місця проживання, особистим підписом та датою;
· копію довідки органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера фізичної особи — платника податку (ідентифікаційний код);
· копію паспорта або документа, що замінює його (сторінки, що містять прізвище, ім'я, по батькові, інформацію про номер документу, ким виданий, дату видачі, місце проживання).
Фонд завершує виплату гарантованих сум відшкодування за вкладами в день внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб запису про ліквідацію банку як юридичної особи.
Тобто якщо 30 днів пройшло а тобі ще нічого не виплатили то треба писати заяву???
когда выплата?
и вообще, 1-я,2-я,3-я,4-я очереди — это в какие сроки выплачиваются?
Дякую
как вернуть депозит?
заявление в Фонд в течении 30 дней
На сайте ФГВ — Подавати до Фонду заяву на отримання коштів в межах гарантованої суми під час тимчасової адміністрації не потрібно… Это про них написано?
Зачем рядом есть ссылка на «Бланк заяви про виплату гарантованої суми відшкодування за вкладом у банку, що ліквідується» — когда его заполнять и надо ли вообще в таком частном случае?
Відповіді на найбільш поширені питання вкладників — ФГВФО
www.fg.gov.ua/dlia-vkladnykiv/vidpovidi-na-naibilsh-poshyreni-pytannia-vkladnykiv
Що має містити заява на включення кредиторських вимог до загального реєстру акцептованих вимог кредиторів? Куди направляти цю заяву?
Заява у довільній формі з проханням включити кредиторські вимоги до загального реєстру акцептованих вимог кредиторів подається вкладником або іншим кредитором банку на адресу уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення про ліквідацію банку у газеті «Голос України» або «Урядовий Кур’єр». У заяві необхідно зазначити прізвище ім’я по батькові кредитора, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) та адресу проживання. До заяви додаються копії будь-яких документів, що підтверджують вимоги вкладника або іншого кредитора банку до банку щодо його майнових зобов’язань.
как получить депозит?
Когда получить депозиты?
2) срок заканчивается в январе 2016?
Погашение кредита
Снять деньги в банкомате
Я в не досигаемости просто. Спасибо.
Буду ли я заблокирован ФГВФЛ?
в ноябре-декабре 2014 года выдали 7 000 дол. в январе-феврале 2015 выдали ещё 700 дол. в мае в течении трёх дней перекинул 1 800 отцу. перекидывали методом касса-касса. остаток 4 500 довложили на депо классик годовой у которого 12% и который не предусматривал довложение. но оформив доп. соглашение, сотрудник банка сказала, что сейчас можно всё делать.
в феврале был в так называемой банком категории — 200+.
Проценты за период времени с момента окончания вклада до его получения?
Перелаживая депозит на другое лицо
Уверяли что это не разбив, второе лицо она открыла счет и открыла депозит,
У кого какие мысли?
текущий счет 200 +
Кредит
Деньги на дебетовой карте
Есть депозит 200+, срок которого истекает в январе,
а также есть карта с 20 000.
С депозитом все понятно: вернут 200 000 в последнюю очередь,
а что с деньгами на карте? Можно о них забыть?
Спасибо за помощь.
Депозит «великолепная семерка» очередность выплаты и срок окончания договора.
По договору депозит якобы заканчивается каждые семь дней. И я вроде бы как вкладываю деньги опять. Но фактически он продлевается (пролангируется) сам автоматом.
Если у меня даты окончания стоят 1.09.15...8.09.15....15.09.15....22.09.15....29.09.15… и так до 17.11.15, то после введения ВА действие договора закончится 22.09.15 или 17.11.15 в соответствии с п.1.1.13 договора?
Ну и естественно в какую очередь выплат я попадаю.
P.S О том, что я олень, сам повелся и подписал очередной депо под давлением «говнобанка» мне тут писать не надо.
Да я ОЛЕНЬ!!!